fbpx

Pardoseală pentru restaurant. Idei de amenajări interioare

Managerul unui local știe că atunci când vine vorba de pardoseală aleasă pentru restaurant, așteptările sunt mari. Pardoseala trebuie nu doar să completeze armonios spațiul, ci și să fie rezistentă la trafic intens, să respecte normele de igienă impuse și să respecte tematica generală a întregului spațiu.

La întrebarea „Cum alegi pardoseala potrivită pentru un restaurant?”, răspunsul este simplu: în primul rând trebuie să te asiguri că alegi un finisaj de calitate, potrivit pentru un local de servit masa.

Noi recomandăm mocheta personalizată, parchetul masiv, dalele din PVC sau vinil (LVT) și Flotex.

1. Mochetă personalizată – pardoseală pentru restaurant confortabilă şi cu impact vizual

O pardoseală cu mochetă personalizată se potrivește perfect cu spațiul în care este folosită, completând frumos tematica specifică. Acest tip de mochetă respectă întru totul cerințele managerului de restaurant și ideile de design ale acestuia, precum și tematica spațiului, până în cele mai mici detalii.

Mocheta personalizată îți oferă opțiuni nelimitate când vine vorba de design, fără a afecta calitatea pardoselii și a materialului din care aceasta este realizată. Materialele folosite diferă în funcție de nevoi, de la lână țesută la poliamidă.

Personalizarea se face atât prin design – prin imprimarea modelului – dar și prin paleta de culori aleasă. O mochetă personalizată adaugă unicitate unui restaurant. Curățarea zilnică și întreținerea mochetei se fac numai uscat, iar curățarea intensivă periodică este recomandat să fie făcută de firme specializate.

2. Parchet din lemn (masiv sau stratificat) – pardoseală pentru un restaurant cu aspect natural, rustic, autentic

Dacă îți place lemnul, pardoseala din lemn este mereu actuală, pentru că oferă oricărui spațiu un aspect elegant. În cazul restaurantelor, parchetul masiv este o alegere potrivită atât pentru că adaugă eleganță, cât și pentru că este sustenabil și durabil.

Pardoseala din lemn oferă un ambient călduros, autentic, o caracteristică destul de importantă pentru un restaurant, întrucât confortul clienților depinde și de acest aspect.

Gama variată de colecții și culori permite ca parchetul să fie frumos integrat în tematica restaurantului, contribuind semnificativ la impactul vizual pe care acesta îl are asupra celor ce-i trec pragul. Este important ca parchetul să fie din lemn de calitate si să fie instalat corespunzător; întreținerea și curățarea fiind o necesitate pentru lemn.

3. Flotex – o pardoseală pentru restaurant rezistentă şi elegantă

Dacă îți dorești pentru restaurantul tău o pardoseală care să arate ca o mochetă dar să fie mai durabilă şi mai uşor de întreţinut, recomandarea noastră este pardoseala Flotex de la Forbo. Flotexul îmbină rezistența covorului din vinil şi confortul mochetei, creând o pardoseală unică, extrem de potrivită pentru o sală de evenimente. Datorită proprietăților sale, Flotex este o pardoseală ultra-rezistentă.

Fiind o pardoseală supra-stratificată, întărită cu fibre de sticlă și un strat textil dens (70 de milioane de fire pe mp), Flotex se adaptează și spațiilor curbate sau în rampă. Este potrivită pentru spații cu trafic intens și rezistă în timp – are o durabilitate de până la 30 de ani.

Totodată, Flotex oferă și confortul unei mochete, păstrând căldura și asigurând protecţie fonică de până la 20 de dB. Este o pardoseală antialergenică şi antibacteriană . Flotex-ul este ultra-rezistent la murdărie, fiind ușor de curățat și de întreținut.

4. Dale din vinil / pvc LVT flotante sau lipite – o pardoseală pentru restaurant ingenioasă, ușor de întreținut!

Atunci când dorești o pardoseală cu aspect de parchet, piatră, marmură sau foarte colorată, cu un aspect modern, dalele din vinil LVT sunt alegerea potrivită.

Pe lângă faptul că sunt extrem de generoase ca și game cromatice, se întrețin foarte ușor (cu un simplu mop), sunt foarte rezistente la uzură și îți oferă un aspect cald, cu absorbanță fonică ridicată, ideală pentru primirea unui număr mare de clienți pentru servirea mesei sau petreceri. Variantele flotante prezintă avantajul că se pot monta pe suportul existent (gresie, mozaic) și pot fi relocate în cazul în care reconfigurați spațiile din restaurantul dvs.

Related Posts

Meniu