fbpx

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea III

Una dintre trăsăturile esențiale ale unor scaune de calitate: confortul oferit

Dacă alegi scaune de birou, e inutil să subliniem cât de important este ca angajații să beneficieze de confort înainte de toate! Ai nevoie de un scaun ergonomic, care să susțină bine spatele. Un angajat care se simte bine va fi cu siguranță mai productiv și va aprecia grija angajatorului pentru confortul său.

Gradul de confort pe care îl oferă scaunul ales este important însă și dacă vorbim despre sălile de conferințe sau cele de așteptare, de lounge-uri sau scaune de restaurant, dar și de scaunele office.

Poate că la finele unei conferințe în care am aflat lucruri interesante și am schimbat idei cu oamenii din industrie pe care doream să îi cunoaștem nu ne vom aminti în special despre confortul oferit de scaunul pe care am stat.

Dacă acesta nu este confortabil însă, ne vom aminti cu siguranță, chiar și în zilele următoare. Parte din impresia agreabilă lăsată de eveniment va fi umbrită de disconfortul resimțit în timp ce ascultam speech-urile.

Citește și: Cum amenajăm o sală de evenimente și conferințe?

Pentru o sală de conferințe, poți alege scaunul Pato, disponibil în mai bine de 77 de variante. Îl poți, practic, personaliza în funcție de preferințele personale, iar utilizatorii vor fi cu siguranță mulțumiți de confortul oferit:

Un scaun office, ergonomic, care va fi cu siguranță apreciat pentru confortul oferit, este AIMis1 de la Intershull. Un scaun conceput pentru a se potrivi cu cele mai diverse spații de birouri:

Care este bugetul de care dispui?

Ai atât de multe modele de scaune din care poți alege! Scaune moderne, din lemn, piele sau înlocuitor, scaune tapițate, scaune din poliuretan sau polipropilena… Scaune exclusiviste, de colecție, sau scaune de serie, ale unor producători renumiți… Pentru fiecare gamă de preț, vei găsi o soluție potrivită bugetului tău.

E foarte important însă să găsești și varianta optimă în raport cu bugetul de care dispui. Cu peste 15 ani de experiență în amenajările interioare, unul dintre punctele forte ale echipei DACCA este capacitatea de adaptare a bugetelor la cerințele clienților, dar și la tipurile de spații amenajate.

Pentru un scaun de birou, e important ca acesta să fie reglabil și să ofere confort utilizatorului. Dacă e nevoie de o ajustare, aceasta poate fi făcută atunci când alegi tapițeria. Lucru care nu se va întâmpla atunci când alegi scaunele pentru un restaurant de lux, de exemplu.

Pentru acest tip de spațiu echipa noastră ți-ar putea recomanda o serie de scaune tapițate de prestigiu, cu textile care sunt ele însele branduri recunoscute internațional (Kvadrat, Gabriel, Christianshavn, de exemplu).

Important dacă vorbim despre bugete, prețul poate fi negociat în cazul proiectelor mari – având aici și avantajul relației îndelungate, foarte bune pe care o avem cu furnizorii.

Un scaun original, aparținând unui producător apreciat, este cel mai potrivit

Indiferent că alegi ca scaunele unui brand internațional renumit sau cele ale unui mic producător local, asigură-te că produsul pe care îl achiziționezi este unul original.

Recomandarea noastră este să achiziționezi un scaun autentic, de la o firmă specializată. Aceasta îți va putea recomanda cel mai bun produs, în funcție de caracteristicile spațiului pe care îl mobilezi, de bugetul tău, dar și de propriile preferințe.

Cum recunoști o firmă specializată? Aruncă privire pe site-ul ei, mai întâi. Are un portofoliu profesional? Lucrează cu o serie de furnizori cunoscuți din industrie, pe care îi și afișează, în mod transparent? Are un showroom în care poți vedea produsele oferite?

Ia apoi legătura cu ei. Povestește-le despre proiectul tău și fii atent la reacția și ideile pe care le au. E imposibil ca atunci când ești în fața unui specialist al domeniului să nu remarci pasiunea, profesionalismul sau cunoștințele acumulate de-a lungul timpului.

****

Parte a oricărei amenajări – indiferent că vorbim despre spații HORECA, office, de exterior sau chiar despre propria sufragerie, scaunul este una dintre piesele de mobilier cele mai utilizate în viața de zi cu zi.

Dincolo de funcționalitatea lor, scaunele constituie un element important al oricărei amenajări interioare, putând aduce o notă aparte, de stil și personalitate. Este motivul pentru care alegerea acestora este deseori o provocare.

Echipa DACCA te poate ajuta să găsești cele potrivite scaune pentru proiectul tău de design, adaptate tipului de spațiu pe care îl mobilezi, preferințelor și bugetului tău. Colaborăm cu firme recunoscute la nivel național și internațional și cu arhitecți și designeri apreciați, tocmai pentru a putea oferi cele mai bune soluții pentru proiectele clienților noștri.

Pentru un plus de informații cu privire la scaunele potrivite amenajării pe care o realizați, vă invităm să completați Formularul pentru amenajare interioară și implementare proiect.

Citește și primele 2 părți ale acestui articol:

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea I

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea II

Related Posts

Meniu