fbpx

Amenajarea completă a unui apartament standard, de la bloc

În căutarea identității. Reamenajarea completă a unui apartament standard, de la bloc

Bunul-gust își poate face simțită prezența oriunde, dacă este întâmpinat cu o atitudine deschisă și încredere; inclusiv într-un imobil de apartamente standard, care nu au excelat anterior prin originalitate și personalizare, dar care au un potențial real de modernizare, așa cum am putut demonstra. Îți vom vorbi despre o reamenajare de excepție care a prins contur în apartamentul cu 3 camere al unui bloc construit în anii 1970, din cartierul clujean Grigorescu.

Proprietara a decis renovarea completă a locuinței, iar pentru aceasta a apelat la serviciile Zone Deco Interiors, care i-a oferit în numai două luni o amenajare la cheie, inclusiv cu mobilier, electrocasnice, perdele și draperii, corpuri de iluminat și tot ceea ce este necesar unui trai confortabil, în acord cu ceea ce se poate numi ”good life”.

În amenajarea interioară a unui apartament contează fiecare detaliu

Cu toții avem repere estetice abstracte, fiind influențați de imaginile de pe internet sau din reviste, și suntem tentați să căutăm perfecțiunea în amenajarea casei noastre plecând de la aceste referințe. Într-adevăr, putem găsi perfecțiunea, dar numai în condițiile date, pornind de la casa pe care o avem.

Nu are sens să facem prea multe comparații, pentru că într-o amenajare interioară contează fiecare detaliu, de la amplasament și suprafața utilă la felul în care cade lumina naturală, la compartimentare și utilități. Bugetul și timpul sunt, de asemenea, importante.

Un apartament de 80 mp, cu înălțimea de 2,5 m, într-un cartier de blocuri, va arăta diferit de unul de 300 mp, cu camere de 4 metri înălțime și ferestre largi către o pădure sau o apă. Tot ce putem face este să valorificăm la maximum atuurile pe care le avem și să reducem dezavantajele. E bine să vrei să obții cât mai mult din ceea ce îți dorești și știi că îți este necesar, dar ancorat responsabil în concret.

Desigur, faptul că te inspiri din alte proiecte îți poate fi de ajutor și acest lucru va fi benefic în discuțiile cu designerul, care va primi de la tine specificații mai clare și va reuși să înțeleagă ce îți place și, mai ales, ce nu îți place. În funcție de toate acestea, designerul de interior va găsi pentru tine cea mai bună variantă de amenajare adaptată la realitate. Iar noi vom face ca acea realitate să fie de partea ta.

Când proiectul de amenajare a apartamentului începe bine…

Dar să revenim la adevăratul subiect. Totul a început când echipa Zone Deco Interiors a fost contactată pentru o discuție în vederea reamenajării la cheie a apartamentului, pornind de la un buget și câteva idei care au stat la baza proiectului. A fost un start bun, deoarece de la prima întâlnire s-a observat o compatibilitate între noi și proprietara apartamentului; armonia dialogului, dorința ca totul să iasă bine au contat foarte mult în bunul mers al lucrurilor și transpar în rezultatul final.

Dacă nu există această compatibilitate, această dorință de a-l înțelege pe celălalt, este de preferat ca o colaborare să se oprească înainte de a începe, deoarece este foarte probabil ca rezultatul să nu mulțumească pe niciunul dintre noi. Când colaborarea devine o confruntare de argumente și contraargumente, este un semn clar că nu trebuie mers mai departe.” Laura Seleș – Zone Deco Interiors

Renovarea a început cu desființarea vechilor finisaje la pereți și pardoseli, ceea ce poate fi o reală provocare; este important să cureți stratul suport pentru a-l aduce la stadiul potrivit realizării de finisaje noi, moderne. Dacă se dorește o finisare de calitate, pereții trebuie decopertați, retencuiți și gletuiți, iar pardoselile să aibă un strat suport perfect plan, ceea ce se poate rezolva prin turnarea unei șape autonivelante.

Niciodată nu știi ce surprize poți găsi sub atâtea materiale vechi, de aceea este bine să refaci toată stratificația, pentru că orice lucrare veche ascunsă sub finisajul nou poate afecta iremediabil lucrarea.

Mulți beneficiari ai unor lucrări de renovare neglijează această etapă indispensabilă și nu o includ în buget, dar noi, cei de la Zone Deco Interiors, o luăm în calcul totdeauna, chiar dacă va însemna timp, atenție, efort de îndepărtare a deșeurilor și un buget suplimentar. Beneficiarii trebuie să înțeleagă logica reală, sinceră a unui furnizor de servicii de amenajare.

Acesta nu își poate asuma responsabilitatea neglijării unor lucrări care țin de siguranță, de pregătirea stratului suport pentru finisaje, sau de alte aspecte ce apar pe parcurs și garantează calitatea renovării.

În caz contrar, pe lîngă insatisfacția unei lucrări eșuate pe care am resimți-o noi înșine, clientul se poate întoarce apoi împotriva noastră, considerând că nu ne-am făcut datoria, ceea ce ar fi profund injust. Nu este vorba nicidecum de o metodă de a ne maximiza profitul – poate din contră, uneori pierdem din cauza timpului pierdut, a manoperei suplimentare, a achizițiilor noi pe care trebuie să le facem (materiale, scule, poate chiar noi angajați).

Nu ar fi o idee rea ca, atunci când are îndoieli, beneficiarul să aibă și opinia unui terț specialist, care sa îi ofere o evaluare obiectivă a situației. Totodată, acesta trebuie să înțeleagă faptul că nu orice lucrare solicitată poate fi realizată – de exemplu desființarea unor pereți de rezistență, anumite modificări aduse instalațiilor; există limitări de natură tehnică, dar echipa de amenajări poate veni cu soluții acceptabile din punct de vedere estetic și funcțional, iar aceasta depinde de creativitatea și experiența echipei respective.

În final amenajarea apartamentulului are un rezultat spectaculos

Așadar, acolo unde a fost nevoie de planeitate și straturi suport optime pentru pardoseli rezistente, au fost turnate șape noi, iar în băi au fost aplicate hidroizolații. A fost necesară, de asemenea, refacerea instalațiilor electrice, sanitare și termice, inclusiv a branșamentelor, pentru mai multă siguranță și pentru a le adapta la necesitățile de consum preconizate.

Apoi au fost înlocuite ușile, pentru a fi în ton cu proiectul, iar în etapa următoare au fost executate finisajele pentru pereți și, ulterior (așa cum se procedează corect), pentru pardoseli. În alegerea noilor finisaje nu au existat rezerve față de variante moderne: pardoseli LVT, tapet din fibră de sticlă și tapet personalizat Intuitive, vopsea lavabilă pentru pereți.

Proiectul cu valențe funcționale, minimaliste, a inclus piese de mobilier în variante standard sau personalizate, corpuri de iluminat, perne decorative și un covoraș de blană din colecțiile aflate în portofoliul Zone Deco Interiors. Amenajarea a fost însuflețită cu mici decorațiuni pictate manual.

Proiectul a evoluat frumos cu fiecare etapă, având mereu deschidere la dialog, o comunicare directă și onestă cu proprietara, fapt care ne-a inspirat. Pe șantier apar situații neprevăzute care trebuie discutate imediat și luată o decizie în consecință, ținând cont de modificarea de buget și alegerea unor noi soluții tehnice sau estetice. Iată de ce trebuie să existe acea relație bazată pe încredere și comunicare onestă.

De exemplu, în acest proiect am identificat anumite probleme la instalația electrică și am considerat că trebuie înlocuită în totalitate, chiar dacă această lucrare nu era prevăzută inițial. I-am comunicat beneficiarei și, după o scurtă analiză, aceasta a decis că este dispusă să accepete înlocuirea, cu bugetul suplimentar și timpul alocat, pentru a beneficia de siguranța unei instalații noi.

Feedback-ul clientului după finalizarea proiectului:

Sunt foarte mulțumită de serviciile complete și complexe pe care le-am obținut de la Zone Deco Interiors. Am acceptat propunerile lor pentru că am avut încredere în designer și în întreaga echipă, care mi-au putut asigura totul, de la design la realizarea finisajelor, inclusiv decorațiuni și idei de dezvoltare pe viitor. Rezultatul este excelent: apartamentul este modern, elegant și funcțional. Îi recomand cu căldură!

Indiferent de exigența beneficiarului, noi suntem de fiecare dată la fel de implicați

Nu știm dacă lucrările noastre sunt perfecte; poate că nici nu există așa ceva. Cert este că, indiferent de exigența beneficiarului, noi suntem de fiecare dată la fel de implicați și aceasta se vede în ceea ce facem zi de zi. Este doar una dintre lucrările de care suntem multumiți nu doar ca rezultat estetic sau funcțional, ci și din perspectiva procesului, a relației pe care am avut-o cu proprietara; este un loc din care am plecat cu amintiri frumoase, memorabile.

Am realizat astfel, că și un apartament dintr-un imobil foarte vechi poate fi reamenajat și adus in actualitate cu conceptul potrivit.

Dacă îți place ce facem, te așteptăm la noi. În curând ne vom deschide un nou showroom în care te vei bucura să descoperi întreaga gamă de produse și soluții pe care le putem oferi. Cu siguranță, unele vor fi așa cum ți le-ai dorit; altele te vor surprinde și te vor inspira. Noi vom fi bucuroși să fim alături de tine pe orice cale vei merge.

Zone Deco Interiors – amenajare apartamente sau case la cheie, cu materiale premium

Zone Deco Interiors îți poate oferi o amenajare la cheie cu materiale premium, de la mobilier, la finisaje pentru pardoseli și pereți, corpuri de iluminat și decorațiuni, totul în concepte integrate, asistate de designeri profesioniști.

Gama noastă de produse este extrem de variată, începând cu pardoseli din parchet stratificat, LVT, mochetă, pardoseli Bolon (un material de ultimă generație, extrem de rezistent și versatil), linoleum natural, Flotex, covoare țesute din fire naturale; finisaje pentru pereți atent selecționate: placări cu plută Muratto sau cu bambus, tapet personalizat Intuitive, riflaje din lemn etc.

Pe zona de mobilier, venim cu cu propuneri de mese, scaune, fotolii sau canapele – colecții semnate de designeri renumiți și realizate din cele mai bune materii prime, rezistente și absolut sigure din perspectiva sănătății sau protejării mediului.

Cu diverse obiecte practice, decorative sau care țin de confort (corpuri de iluminat, pufuri, perne, taburete), conceptul va fi complet. Ne putem extinde și pe terase, cu amenajări care să facă orice spațiu exterior un loc plăcut pentru relaxare sau socializare, cu mobilier italian sau nordic.

Related Posts

Meniu