fbpx

Dacca – Soluții Home office by Kartell

Conceptul ”biroului de acasă” este unul dintre cele mai importante trenduri ale momentului, care a fost abordat de mulți arhitecți, designeri și furnizori de mobilier, inclusiv de marii retaileri, în contextul în care tot mai mulți dintre noi am fost nevoiți sau am ales să ne luăm de lucru la domiciliu, cel puțin parțial.

Totuși, uneori nu s-a făcut mai mult decât să fie revigorate colecții simpliste, standardizate, sau să fie alăturate elemente disparate, în încercarea forțată de a crea o atmosferă cât de cât unitară, în ton cu atmosfera locației. Or, biroul de acasă este mai mult decât atât și poate deveni, de ce nu, un exercițiu de creativitate.

Este posibil să nu îți dorești o atmosferă clasică de birou, cu rigorile și restricțiile ei, ba chiar vrei să transformi această zonă de lucru după standarde superioare, cu un design care să atragă, să dea momentelor petrecute aici o senzație aparte. De fapt, provocarea principală a lucrului de acasă este să reușești să te focusezi pe ceea ce ai de făcut, fără a te lăsa distras de altceva mai puțin important.

Sunt multe aspecte care trebuie luate în calcul: spațiul disponibil, lumina, topografia locului în care vei lucra (poate doar pentru câteva ore, din când în când).

În atare condiții, ai nevoie de o soluție flexibilă și ergonomică, în care aspectul și calitatea finisajelor nu sunt lăsate în plan secundar. Iar pentru aceasta îți propunem o amenajare extrem de practică, cu produse de calitate excepțională și un aspect care suntem siguri că te va încânta: birou, scaun, lampă de birou și soluții pentru depozitare.

Sunt, practic, componentele integrate de care ai nevoie pentru un astfel de spațiu funcțional prin excelență, produse sub renumitul brand italian Kartell, cunoscut pentru originalitatea sa bazată pe simplitate; dar noi știm că simplitatea este cel mai greu de obținut.

  1. Biroul EARL OF WOOD – semnat de arhitectul și designerul francez Philippe Starck, este o piesă de mobilier cu linii organice, fluide, realizată din lemn curbat, cu 3 tipuri de finisaj (light wood, dark wood și black) și picioare metalice cromate sau de culoare neagră.
    Forma este în același timp naturală și deosebit de practică, multifuncțională, oferind soluția perfectă pentru un birou instalat acasă, sau, de ce nu, la serviciu. Este o modalitate de a schimba perspectiva uneori formală și artificială asupra vechiului concept de muncă de birou.
  2. Scaunul rotativ de birou Q/WOOD – cu un design semnat de același renumit designer Philippe Starck, a câștigat premiul Red Dot Design Awards 2020, datorită originalității, rezistenței, dar și unor specificații care țin de exploatarea și întreținerea eco-friendly. Țesătura șezutului nu conține chimicale nocive din gama Perfluorcarbon, este tratată împotriva bacteriilor și acarienilor și poate fi spălată doar cu apă.
    Structura suport este din oțel cromat sau vopsit, iar spătarul este realizat din lemn curbat tridimensional, cu fladere (desene) specifice fiecărei esențe, în nuanțe light wood și dark wood. Întregul produs este rezultatul preocupării pentru o întreținere frecventă și în același timp ecologică.
  3. Scaunul tapițat rotativ MAUI SOFT – este o alternativă care poate fi inclusă în setul nostru de birou, având o cromatică mai variată, respectiv calități ignifuge și ecologice surprinzătoare. Construit pe o structură din oțel cromat, scaunul are o tapițerie realizată din noua generație de textile pe bază de poliester Norma; obținute în proporție de 50% din fibre reciclate, acestea îndeplinesc standarde superioare de siguranță la incendiu.Pe lângă gama de culori propuse (gri, muștar, ocru, verde, bej, albastru), se pot obține la comandă și alte nuanțe personalizate. Desenul scaunului, realizat de Vico Magistretti, un ”clasic” al designului italian, urmează linii ergonomice, cu suprafețe ferme sau moi, astfel încât confortul este unul de excepție.

 

Citește și: Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm

  1. Corpul de depozitare MOBIL MAT (designer Antonio Citterio) este o nouă ediție a acestui obiect de mobilier care face epocă, începând cu 1994, când a câștigat concursul Compasso d’Oro. Specifice construcției sale sunt structura metalică robustă și modul în care sunt concepute sertarele și rafturile, pentru maximă eficiență, simplitate și versatilitate, putând fi folosit oriunde în locuință. De data aceasta, Mobil Mat este realizat din materiale plastice reciclate, având noi finisaje mate, în nuanțe originale de vernil, bleu, mov prună, alb și negru.
  2. Rafturi de depozitare ADAM WOOD – reprezintă o variantă de bibliotecă modulară din lemn și oțel, proiectată de același Philippe Starck, în două variante de culoare: ash black și dark wood. Cu dimensiunile 99 x 32 x 215 cm, acest elegant obiect de mobilier are o structură optimizată pentru a oferi maxim de rezistență cu consum minim de materiale; rafturile din lemn curbat pot fi montate la cote diferite, în funcție de configurațiile necesare.
  3. Lampa de birou ALEDIN a fost concepută de faimoasa pereche de designeri milanezi (tată-fiu) Alberto și Francesco Meda. Cele două variante constructive, TEC și DEC se diferențiază prin forma abajurului, care creează fie un fascicul de lumină direct, doar pentru zona biroului, fie un fascicul mai larg, care permite utilizarea și în alte aplicații rezidențiale – de exemplu, pentru a ilumina o anumită zonă a camerei.Bineînțeles, lampa funcționează cu dispozitive LED, care sunt incluse în clasele de energie A, A+ sau A++. Materialele folosite pentru brațele articulate sunt policarbonatul colorat în masă și aluminiul anodizat, și se pot extinde până la 113 cm.

Această propunere de birou, cu toate elementele necesare, este doar una dintre soluțiile de amenajare pe care ți le propunem ca un set-up complet gata sa fie integrat în spațiul tău.

Conceptul poate fi integrat într-o amenajare mai amplă, care să includă și alte elemente – de la pardoseli, mobilier, placări și tapet pentru pereți, la soluții acustice, corpuri de iluminat sau decorațiuni textile.

Marile branduri investesc sume uriașe în cercetare, tehnologie și inovație pentru a dezvolta produse ce aduc valoare vieții noastre. Produsele integrează design de cea mai buna calitate sunt fiabile, sustenabile, reciclabile si promovează politici de bune practici cu respect fata de oameni si natura.

La Kartell resursele alocate în mod constant, azi, cat și acum 70 ani, pentru cercetare tehnologică și dezvoltare, permit companiei să descopere surse noi de materiale regenerabile, materiale fără impact negativ asupra mediului înconjurător. Toate ambalajele produselor sunt realizate din materiale regenerabile și reciclabile. Kartell s-a angajat să protejeze mediul și să respecte protocoalele de durabilitate.

Kartell contribuie constant la consolidarea brandului său construindu-și numele și povestea prin însăși produsele sale! Produsele marca Kartell sunt concepute și create prin investiții în inovație tehnologică, soluții creative și materiale noi care confirmă prin performanțe și certificări ecologice.

Cercetarea constantă în materii și atenția la procesele industriale durabile l-au condus pe Kartell să se concentreze la trei categorii macro: Wood, Bio si Riciclato 100%.

Citește și: Kartell, brandul italian de design de mobilier sinonim cu inovația. Designeri de prestigiu

Astfel de produse le puteți accesa prin firme specializate de amenajare, cu mare experiență, fapt care se reflectă în portofoliul de proiecte realizate.

Dacca asigură întreaga gama de produse pentru amenajarea completă a unui spațiu. Furnizorii noștri sunt producători cu tradiție pe piața europeană, pe care i-am selectat în funcție de capacitatea lor de inovație, de a integra înalta tehnologie, cu preocupare pentru funcționalitate și design de cea mai bună calitate. Astfel, putem acoperi orice segment al pieței de amenajări: rezidențial, office, horeca, sănătate, educație, etc. Întotdeauna suntem interesați de rezultatul final al proiectului și clienții noștri simt acest lucru.

Din ianuarie 2022 te invităm să ne vizitezi la noul Sediu & Showroom DACCA!
Acesta se va deschide pe strada W. A. Mozart nr. 16 din Cluj-Napoca.
Spațiul este conceput pentru a prezenta cât mai multe soluții de amenajare, pentru orice tip de spațiu interior public sau privat, incluzând propuneri de mobilier, finisaje, decorațiuni și servicii care suntem convinși că te vor inspira, oferindu-ți o experiență inedită.

DACCA: soluții complete, branduri de top și o echipă de profesioniști!

Related Posts

Meniu