Pardoseli pentru amenajarea unei biblioteci

Pentru cărți și iubitorii acestora, biblioteca este asemenea unui sanctuar ca atare, atunci când amenajezi o bibliotecă trebuie să te gândești la cele mai bune soluții când vine vorba de finisaje. Pentru a-ți veni în întâmpinare, am decis să-ți prezentăm sugestiile noastre în materie de finisaje pentru o bibliotecă, astfel încât alegerile tale să fie potrivite proiectului tău.

Finisaje, pardoseli recomandate pentru amenajarea unei biblioteci

Mocheta este perfectă pentru un ambient confortabil, în care cititorii și angajații să se simtă în largul lor. Aduce un plus de confort, este plăcută și funcțională iar textura sa este incomparabilă Este ușor de întreținut și rezistentă la trafic intens, ca atare se pretează într-un spațiu precum o bibliotecă, în care tranzitul oamenilor este continuu.

Dacă dorești un finisaj care să se integreze perfect în designul și cromatica propusă pentru proiect, poți opta pentru o mochetă personalizată. (mocheta Axminster este cea mai bună soluție în acest caz)

Pardoseala Sarlon acustic, din PVC, de la Forbo reduce considerabil zgomotele din spațiile în care traficul este intens. Într-o bibliotecă, unde liniștea este esențială pentru experiența plăcută a a pasionaților de lectură ( mai ales în sala de lectură) și pentru buna desfășurare a activităților zilnice, această pardoseală absoarbe eficient zgomotele pentru a crea un mediu liniștit. Fiind și ușor de întreținut, această pardoseală nu va ridica problema la capitolul curățenie.

Flotexul este un tip de pardoseală ce îmbină rezistența PVC-ului și confortul mochetei, fiind, dacă vrei, un hibrid între cele două. Este ultrarezistentă, suprastratificată întărită cu fibre de sticlă și un strat textil dens. Rezistă fără probleme traficului intens, este ușor de curățat și datorită tratamentului Sanitized®, Flotexul este antibacterian și antialergic. Poate fi soluția perfectă pentru o bibliotecă și poate fi chiar și personalizat în funcție de preferințe.

Pluta pentru pardoseli și pentru pereți. Pluta provine dintr-o specie de stejar ce crește predominant în Portugalia, ea fiind practic scoarța acestui copac. Stejarul de plută este deosebit deoarece are o capacitate de regenerare uimitoare, fiind o sursă constantă de plută.

Datorită proprietății plutei de a izola termic, un spațiu în care este folosit parchet plută este călduros. Parchetul de plută oferă confort sporit la mers, datorită flexibilității sale și este mai moale decât lemnul dar mai ferm decât mocheta. Proprietățile naturale ale plutei asigură o absorbanță fonică ridicată: densitatea celulelor din care este alcătuit funcționează drept un izolator acustic și reduce transmisia zgomotului dintr-o încăpere în alta, asigurând astfel un spațiu liniștit, necesar pentru o bibliotecă.

Poate fi folosită și pentru pereți, păstrându-și calitățile mai sus menționate. Dacă optezi pentru placări din plută 3D beneficiezi și de dimensiune adăugată spațiului tău.

Soluțiile pe care ți le-am prezentat au în comun faptul că reglează umiditatea, un aspect foarte important pentru o bibliotecă în care sunt adăpostite volume vechi de cărți.

Related Posts

Meniu