fbpx

Pardoseală pentru cabinet stomatologic

Un cabinet stomatologic trebuie să respecte norme stricte de igienă pentru a oferi servicii de calitate. Investiția în echipamentul propriu zis este adesea prioritară însă nu trebuie neglijate nici alte aspecte ale amenajării acelui spațiu, precum pardoseala și finisajele pentru pereți.

Sugestii pentru pardoseala potrivită pentru un cabinet stomatologic

Într-un cabinet stomatologic pardoseala trebuie să îndeplinească anumite cerințe de igienă pentru a putea fi utilizată:

  • să fie fără rosturi (o suprafață continuă);
  • să fie antibacteriană și antialergică;
  • să aibă tratamente specifice mediului sanitar ce nu permit dezvoltatrea bacteriilor, precum Bacteri Protect implementat de Forbo;
  • să fie rezistentă la pete (StainProtect);
  • să fie rezistentă la trafic şi poansonare;
  • să aibă capacitate de absorbanță fonică (important pentru confortul fonic al pacienților);
  • să fie ușor de curățat și întreținut;
  • să își păstreze aspectul și proprietățile pe toată durata de viață.

Din aceste motive, în cabinetele stomatologice nu mai este permisă utilizarea altor tipuri de pardoseli (gresie, mozaic,etc.) ce au rosturi pentru că nu pot fi igienizate și astfel nu corespund normelor Europene. Două opțiuni viabile pentru un astfel de spațiu sunt Marmoleum și Sarlon acustic.

#1. Marmoleum – pardoseală pentru cabinet stomatologic

Marmoleum este un linoleum natural produs de Forbo, rezistent la trafic intens, antistatic, antibacterian și rezistent la foc. Își păstrează proprietățile și aspectul pe toată durata de viață și este ușor de curățat și de întreținut.

Pentru un cabinet stomatologic, unde zgomotele degajate de diferite echipamente pot fi deranjante pentru pacienţi sau vecini, pardoseala Marmoleum Acustic este alegerea perfectă. În plus, poți folosi Marmoleum și pentru pereți.

Colecția Marmoleum acustic reduce zgomotele, datorită unui strat izolator care este fixat de linoleum. Există două tipuri de astfel de pardoseala: Marmoleum Acustic– care reduce zgomotele cu până la 14 dB și Marmoleum Decibel, care oferă o reducție a zgomotului de 17 dB.

#2. Sarlon Acustic – pardoseală  pentru cabinete medicale, centre de sănătate

Pardoseala Sarlon Acustic de la Forbo a fost dezvoltată pentru a reduce vizibil zgomotele din spațiile în care traficul este intens. Într-un cabinet stomatologic, unde funcționează diferite echipamente și sunt active mai multe persoane, această pardoseală absoarbe eficient zgomotele pentru a crea un mediu liniștit, care să nu deranjeze pacienții. Poate fi utilizat și drept finisaj pentru pereți.

În funcție de capacitatea de absorbție fonică, există trei tipuri de Sarlon Acustic: Compact acustic Sarlon 15 dB, Compact acustic Sarlon 17 dB, Confort acustic Sarlon 19 dB.

Datorită tratamentelor antibacteriene, este special adaptat „provocărilor” din mediul sanitar; aceste tratamente nu permit dezvoltarea bacteriilor: Stapfhylococcus Aureus, MRSA, Pseudomonas, Aeruginosa, Candida Albicans, Escherichia Coli. Disponibil într-o gamă variată de culori, pardoseala Sarlon reprezintă o soluție perfectă la cerințele unui cabinet stomatologic.

Atunci când trebuie să alegem pardoseala pentru un spațiu care trebuie să respecte norme stricte de igienă dar care trebuie totodată să fie un mediu liniștit, așa cum este un cabinet stomatologic sau un centru medical, vom alege pardoselile care oferă absorbanță fonică, rezistență la timp și uzură dar și ușurință în curățare și întreținere.

În plus, caracteristicile pardoselii trebuie să includă și cele precum proprietățile antibacteriene, antistatice și antialergice. Pardoselile prezentate mai sus reprezintă soluții ideale pentru cerințele stricte ale unui cabinet stomatologic.

Related Posts

Meniu