fbpx

Mobilierul acustic pentru spațiile office, o soluție apreciată.

Într-un mediu de business care se schimbă într-un ritm amețitor, fiecare soluție, de la mobilier acustic la placări pentru pereți sau corpuri de iluminat, care îmbunătățește productivitatea și performanța angajaților este importantă.

Mobilierul acustic destinat amenajării spațiilor de birouri este una dintre aceste soluții – din ce în ce mai multe companii conștientizează cât de mult pot contribui soluțiile de antifonare în zonele office la starea de bine și productivitatea angajaților. Cu ajutorul sistemelor acustice, telefoanele care sună, discuțiile colegilor, zgomotul tastelor sau cel venit de pe hol, sunt atenuate, cu un efect direct asupra confortului, dar și a performanțelor individuale ale angajaților.

De ce să alegi sistemele acustice pentru spațiile de birou?

Există studii care arată cum fiecare dintre noi este distras, în medie, la fiecare 11 minute, de zgomotele din spațiile office deschise, lucru ce poate duce la o oră și jumătate sau chiar două ore pierdute zilnic pentru fiecare angajat.

Acesta este motivul pentru care soluțiile acustice sunt din ce în ce mai apreciate de către companii, acestea îmbunătățind semnificativ, atunci când sunt folosite corespunzător, confortul angajaților la birou, contribuind la reducerea stresului acestora și la îmbunătățirea productivității lor.

Iată doar câteva dintre avantajele instalării unor piese de mobilier acustic într-un spațiu de birouri – fie că este vorba despre o zonă tip open space sau o sală de ședințe:

  • Absorb zgomotul de fundal al tastaturii, scannerelor și imprimantelor, vocilor, etc.
  • Sporesc capacitatea de concentrare a angajaților;
  • Dacă vorbim despre separatoare, acestea creează un spațiu în care angajatul se simte mai confortabil. În plus, discuțiile sale telefonice nu vor deranja colegii și nici el nu va fi deranjat de discuțiile acestora;
  • Contribuie la starea de bine a angajaților la birou. Zgomotul este unul dintre factorii de stres pentru personal, iar reducerea acestuia are efecte în reducerea acestuia;
  • Separatoarele pot fi utilizate și pentru reconfigurarea anumitor spații;
  • Piesele de mobilier acustic aduc noi elemente de design biroului – poți veni cu câteva elemente naturale pentru o atmosferă liniștită, în spațiile creative de exemplu, sau cu o tentă modernă, contemporană, non-conformistă, în funcție de piesele alese.

Avantajele instalării unor sisteme acustice într-un spațiu office sunt incontestabile. În timp, angajatorii au constatat că odată cu instalarea acestui tip de mobilier, stresul angajaților este mai mic, comunicarea este facilitată, iar productivitatea crește.

Ce soluții acustice pentru spațiile office avem?

De la separatoarele ce pot deveni sisteme modulare simplu de atașat mobilierului existent la placările acustice sau corpurile de iluminat cu proprietăți acustice, soluțiile de antifonare din zona office sunt numeroase. Din ce în ce mai des, acestea devin și o soluție ce completează elementele de design ale biroului respectiv, integrându-se și adăugând personalitate spațiilor în care sunt instalate.

Placări acustice – sau panourile fonoabsorbante pentru pereți ajută la controlul zgomotului ambiental, dar pot veni și cu o notă de personalitate încăperii în care sunt instalate, fiind disponibile într-o mulțime de forme, dimensiuni și culori.

Mobilier acustic – de la canapele și fotolii la birouri și măsuțe cu separatoare pentru antifonare, mobilierul acustic este divers, cu un design contemporan, aducând valoare spațiilor office și din acest punct de vedere.

Corpuri de iluminat – corpurile suspendate cu proprietăți acustice adaugă personalitate spațiului în care sunt instalate. Acestea sunt disponibile în mai multe variante, din care poate fi aleasă cea care se integrează cel mai bine spațiului în care este utilizată. Din această categorie face parte lampa Radial de la DeVorm, cu design un inspirat de puzzle-urile 3D din copilărie.

Toate elementele sunt tăiate dintr-un panou de pâslă din PET și îmbinate în această lampă, iar materialul utilizat în interior este foarte eficient în atenuarea sunetului. O altă soluție din zona corpurilor de iluminat cu proprietăți acustice vine de la Green Furniture Concept, brandul care pune accentul pe materiale naturale și elemente de decor inspirate, de asemenea, din natură.

Green Furniture Concept propune Lampa Leaf, o soluție de iluminare ambientală și acustică, cu un design inspirat din natură. Lampa este realizată în întregime din materiale naturale care oferă calități ignifuge și de absorbție a sunetului. Frunzele de pâslă din lână absorb eficient sunetul (clasa A) și îmbunătățesc radical percepția de vorbire într-o cameră.

DACCA a utilizat lampa Leaf de la Green Furniture Concept pentru unul dintre proiectele deosebite de amenajare a spațiului unui trust internațional de mass media din București. Mobilierul acustic este utilizat pentru a combina confort și eleganța, calitate și design inovator pentru a oferi angajaților și colaboratorilor un mediu de lucru plăcut și prietenos.

Separatoarele – sunt printre cele mai utilizate soluții acustice din zona mobilierului de birou. Vin în diverse forme și culori și pot constitui și elemente de design. Acestea pot constitui și sisteme modulare sau mobile care se pot atașa la mobilierul existent, fără să necesite montaj specializat – o soluție practică pe care o propune unul dintre liderii domeniului mobilierului cu absorbție fonică, Acustio.

Tavanele acustice – montate în general ca tavan suspendat sau tavan fals, tavanele pot și ele contribui la îmbunătățirea acusticii încăperilor, absorbind sunetul datorită unor perforații speciale, de exemplu.

Decorațiuni acustice – o serie de decorațiuni special realizate pot avea un rol important în îmbunătățirea acusticii unei camere.

Pardoselile acustice – sunt ideale pentru birouri sau alte spații în care este necesară o bună absorbție fonică, așa cum sunt bibliotecile și sălile de lectură. Din această categorie face parte și mocheta țesută compactă sau role marca Fletco, foarte potrivită în spațiile de birouri, care poate fi livrată în varianta cu absorbție fonică sau fără.

Mocheta se livrează gata echipată, nu are nevoie de montaj special: produsul trebuie doar lipit pe stratul de suport, operațiune care durează foarte puțin și nu necesită abilități speciale. Aici poți vedea o lucrare de amenajare realizată de echipa DACCA cu o mochetă țesută compactă marca Fletco, pentru SmartSpot, o companie IT din Cluj Napoca.

Panourile acustice – o soluție interesantă și aceasta, ce adaugă o tentă distinctă, interesantă, confundându-se deseori cu un element de decor. Din această zonă face parte seria “Leaf” de la Acustio – ce propune singurele panouri în formă de frunze de pe piață, aducând o notă naturală birourilor și putând fi instalate pe atât pe pereți cât și pe plafoane, birouri sau podea.

Tot un design contemporan și atrăgător au panourile acustice BUZZER si Undertone de la Muratto. Realizate special pentru a disipa sunetele, acestea au un design contemporan și atrăgător, în special datorită efectelor frumoase de lumină-umbră pe care le au.

Flexibile, convenabile și deosebit de utile într-un mediu de lucru în care tendința merge către spațiile deschise, în care colaborarea dintre angajați este facilitată și mediul de lucru devine mai prietenos, soluțiile de mobilier acustic își fac din ce în ce mai des loc în spațiile office din România.

Avantajele lor sunt incontestabile, indiferent că vorbim despre îmbunătățirea semnificativă a confortului angajaților, reducerea stresului sau creșterea productivității personalului. În plus, designul este din ce în ce mai des unul dintre caracteristicile importante ale mobilierului acustic, acesta adăugând valoare si din acest punct de vedere spațiilor de lucru profesionale.

Dacă dorești să afli mai multe despre sistemele acustice pentru spațiile office din portofoliul DACCA, te invităm să ne contactezi. Avem o echipă prietenoasă și cu un know how dobândit în sute de proiecte implementate de-a lungul timpului în cele mai diverse domenii, care te va ajuta să alegi mobilierul acustic potrivit companiei tale.

Citește și:  Soluții acustice profesionale pentru design interior – amenajări office

Related Posts

Meniu