fbpx

Pardoseli pentru amenajare farmacie

Spațiile destinate farmaciilor trebuie să se păstreze mereu curate, chiar și atunci când afară este umezeală și clienții care intră o aduc pe pardoseală. De aceea, pardoseala folosită pe podea trebuie să fie ușor de curățat, rezistentă la trafic intens și la uzură, antistatică, fără rosturi și prevăzută cu tratament antibacterian și antifungic, ușor de întreținut pe termen lung.

Acestea sunt toate condițiile pe care trebuie să le îndeplinească orice pardoseli farmacie, indiferent de spațiul unde sunt plasate. Cu toate acestea, în funcție de zonă, pardoseala are o întrebuințare diferită.

Pardoseli pentru zona de vânzare

Acesta este unul din cele mai tranzitate spații, fiind zona cu care clienții intră în contact. De aceea, pardoseala pentru un astfel de spațiu trebuie să respecte toate condițiile menționate mai sus, contribuind la o bună primire a clienților. Pentru zona de vânzare, recomandăm covoarele PVC cu clasă de antialunecare R10, clasă de trafic 3,4/4,3 comercial extrem, antistatice, rezistente la contactul cu agenții chimici și ușor de curățat și igienizat.

Pardoseli farmacie pentru laboratoare

Laboratoarele unei farmacii sunt dotate cu aparatură medicală de precizie, fiind extrem de sensibile la descărcările electrostatice. Aceste spații impun o pardoseală conductivă care trebuie să preia aceste descărcări și să ofere siguranța celor din jur. De asemenea, ele sunt medii sterile, fiind necesar ca pardoselile să fie tratate antibacterian și antifungic. Pentru laboratoarele unei farmacii, recomandăm pardoselile din PVC conductiv care să fie capabile să preia descărcările electrostatice, să reziste la supra-sarcini și să ofere o stabilitate dimensională foarte bună.

Pardoseli pentru birouri administrative

Acestea sunt locurile unde angajații unei farmacii au nevoie de confort și liniște pentru a fi productivi în fiecare zi de lucru. Pardoseala care contribuie la un astfel de mediu este Flotex, datorită absorbanței fonice ridicate și a costurilor scăzute de întreținere. Acesta este un bun izolator termic și fonic, fiind prin natura sa antialergic și antimicrobian. De aceea, aceste spații trebuie să fie capabile să contribuie la crearea unui mediu plăcut de lucru, nefiind tranzitate la fel de mult ca spațiile de vânzare.

Pardoseli pentru spații tehnice și de depozitare

O a patra componentă a spațiului unei farmacii îl reprezintă cel de depozitare, unde sunt stocate produsele. De aceea, aceste spații sunt tranzitate în mod frecvent și ele trebuie să fie rezistente, în special în momentul în care sunt provocate de mișcarea aparaturii. Aceste spații necesită o curățare ușoară și o întreținere pe măsură, motiv pentru care recomandăm utilizarea PVC-ului pentru trafic intens pentru pardoseală.

Related Posts

Meniu