fbpx

Despre pardoseli din lemn și pardoseli din PVC

Avantajele podelelor din lemn

Administratorii de pensiuni, centre de îngrijire şi hoteluri ştiu ce caută, atunci când vor să opteze pentru o pardoseală din lemn. Aceasta impune o imagine elegantă şi o atmosferă călduroasă.

O podea lemn este cunoscută pentru faptul că, deşi are un preţ mai mare decât linoleumul sau PVC-ul, rezistă pentru mai multe decenii.Acesta este un avantaj al lemnului, însă un astfel de produs are caracteristici complexe și necesită îngrijire.

Cel dintâi avantaj al unei podele din lemn este că pattern-ul natural al culorii lemnului îi oferă o imagine complexă, indiferent de nuanţă. Nu poţi rămâne blocat într-o singură culoare aleasă, deoarece lemnul este cunoscut pentru neregularităţile cromatice specifice. Duritatea lemnului îi oferă pardoselii şi o rezistenţă în faţa accidentelor sau a obiectelor cu o greutate mare, care pot scăpa pe jos.

Mobilierul masiv îi poate cauza pardoselii din lemn alterări care necesită intervenţii. Totuşi, aceasta e cunoscută pentru rezistenţa de-a lungul mai multor decenii, dacă instalarea sa s-a făcut ca la carte. Lemnul se intreține cu produsele de curăţare, care trebuie adaptate materialului.

Luciul impecabil al unui parchet din lemn trebuie menţinut prin lustruire periodică cu produsele adecvate. Şi, chiar dacă materialul este adaptabil oricăror clădiri, nu se recomandă instalarea pardoselii din lemn în băi şi bucătării, doar dacă este special tratat pentru astfel de spații.

Cum să benefeciezi de avantajele podelelor din lemn

Dacă ai nevoie de măsuri de siguranţă în faţa unor inconveniente ale pardoselii din lemn, atunci poţi arunca o privire înspre colecțiile de pardoseli Allura din lamele de PVC. Aceastea reproduc imaginea oferită de lemn, adăugându-i rezistenţa şi versatilitatea PVC-ului, dar cel mai important aspect este usurința în întreținere. O astfel de pardoseală poate fi instalată în orice tip de spațiu: showroom, magazine, birouri, bănci, grădinițe, școli, acasă, practic oriunde iți dorești lemn ce poți să-l întreții foarte ușor (cu un mop), inclusiv în încăperile în care poate exista umezeală (bucătării, sala de mese, băi) fără ca structura să îi fie afectată

Unitatea pieselor unei pardoseli care imită lemnul fac ca aspectul unitar al acestuia să nu se deterioreze în timp. Nefiind vorba de piese de lemn lipite între ele, pardoseala nu va scârţâi odată cu trecerea timpului.

Faţă de o podea lemn, o pardoseală din lamele de PVC oferă o izolare fonică superioară și face faţă spaţiilor cu un trafic intens, în timp ce oferă aspectul unui lemn proaspăt tăiat. Eleganţa şi consistenţa lemnului nu vor păli, mai ales dacă vorbim despre modele de lux din colectiile LVT – Allura produse de către Forbo Flooring. Opţiunile cromatice merg de la nuanţe naturale şi umbre până la lemnul negru de stejar masiv.

Curăţarea pardoselii Allura se face cu ajutorul unui mop sau aspirator. PVC-ul nu necesită îngrijiri speciale sau lustruiri ocazionale.

O podea lemn sau din PVC poate fi aleasă în funcţie de o mulţime de criterii. Decizia de cumpărare poate veni în favoarea autenticităţii materialului sau a rezistenţei. Pardoseala câştigătoare poate fi cea care poate fi montată oriunde sau care poate reproduce sunetul lemnului natural.

Însă, înainte de a te îndrepta înspre un produs, îţi recomandăm să îi cunoşti caracteristicile şi să te asiguri că se potriveşte clădirii tale.

Related Posts

Meniu