fbpx

Cum amenajăm o sală de evenimente și conferințe?

Scaunul „Ghost”, Kartell, in amenajarea salilor de evenimente

Succesul evenimentelor, fie că vorbim despre nunți, botezuri sau evenimente corporate – așa cum sunt conferințele sau workshop-urile – depinde în mare măsură și de amenajarea sălii  de evenimente în care se desfășoară.

Amenajarea trebuie să se plieze pe așteptările celor prezenți, impresia finală a acestora depinzând și de modul în care s-au simțit în sală, de confortul oferit de organizatori sau de cât de plăcută a fost atmosfera creată. Sala de evenimente trebuie să fie un spațiu plăcut, cu un design armonios, în conformitate cu tipul de eveniment organizat.

Provocarea aici este cea a flexibilității, pentru că același spațiu va găzdui o nuntă sau un botez, fiind a doua zi cadrul de desfășurare al unul eveniment corporate.

Conceptul de amenajare pentru o sală de evenimente trebuie să țină cont de acest aspect, iar produsele alese (mobilier, pardoseli, corpuri de iluminat etc) trebuie să dea posibilitatea adaptării rapide a interiorului pentru fiecare element în parte. Cu câteva elemente noi de decor, schimbând o parte a textilelor și unele piese de mobilier, sala de conferințe va putea fi transformată într-una ce găzduiește o petrecere de gală sau, de ce nu, o nuntă cu stil.

Pe de altă parte, este important să ținem cont în amenajarea sălilor de evenimente de funcționalitate și să respectăm reglementările în vigoare cu privire la funcționarea spațiilor publice. Siguranța vizitatorilor trebuie să primeze atunci când alegem elementele componente ale sălilor de evenimente și conferințe.

Scaunul Masters, marca Kartell, ideal pentru o amenajare de impact a unei săli de evenimente

Ce aspecte luăm în considerare atunci când amenajăm o sală de evenimente sau de conferințe.

1. Spațiile flexibile, ușor de rearanjat

Flexibilitatea este unul dintre aspectele esențiale în cazul sălilor destinate evenimentelor, indiferent că vorbim despre o locație individuală sau despre una ce aparține unui hotel sau unui complex turistic.
Un asemenea spațiu va trebui adaptat în așa fel încât să poată fi reconfigurat cu ușurință, prin schimbarea elementelor de decor, a mobilierului și, eventual, a textilelor.

Dacă în mod normal gândim designul unui spațiu pentru a fi adaptat la publicul său țintă, în cazul sălilor de evenimente acesta va fi diferit, în funcție de evenimentul organizat.

Conceptul va trebui să țină seama de această specificitate, oferind o structură unitară, în care pardoselile, soluțiile acustice și corpurile de iluminat sunt ușor de armonizat cu mobilierul, textilele sau elementele de decor – care vor fi diferite de la eveniment la eveniment.

2. Spațiul funcțional și prietenos

Reușita unui eveniment depinde de multe ori și de modul în care este amenajată sala care îl găzduiește sau de confortul resimțit de invitați. De aceea, e important să creezi un spațiu funcțional și prietenos. Pornește de la un design simplu și elegant, versatil și care creează o atmosferă prietenoasă.

Alege cu grijă elementele amenajării – de la cromatică la materialele alese pentru fiecare soluție în parte. Ai nevoie de un spațiu plăcut, aerisit, ce va conferi eleganță fiecărui eveniment și confort invitaților.

3. Respectarea cerințelor pentru spațiile publice

Sălile de evenimente vor respecta cerințele referitoare la spațiile publice. Este important, de exemplu, ca pardoselile să fie ignifugate sau ca produsele utilizate în amenajări să fie produse profesionale, destinate acestor tipuri de spații.

4. Acustica, una dintre cele mai importante dacă vorbim despre o sală de evenimente

Acustica sălii va fi un element esențial pentru confortul utilizatorilor, indiferent că vorbim despre o nuntă sau despre o conferință. Este important să găsim soluții care să o îmbunătățească, reducând zgomotul și ecoul din încăpere. Acestea vor avea și un design interesant, ce se va armoniza cu restul elementelor de decor.

Panourile acustice, placările și separatoarele acustice, mobilierul și tavanele acustice – toate acestea vor fi soluții pentru a asigura o sonorizare cât mai bună a sălii pe care o amenajăm.

Izolarea fonică este un alt aspect de luat în considerare atunci când amenajăm o sală de evenimente. Dacă aceasta aparține unui hotel, de exemplu, este important să ne gândim la confortul celorlalți invitați. La fel, dacă sala se află într-o zonă aglomerată, în care se regăsesc hoteluri sau blocuri.

Există o multitudine de soluții din acest punct de vedere: plăci acustice sau mobilier specific, pentru corpuri de iluminat de absorb zgomotul, pentru decorațiuni sau tavane acustice.

5. Alegerea mobilierului potrivit

Flexibilitatea va fi, din nou, unul dintre elementele de bază dacă vorbim despre mobilierul pentru sălile de evenimente. Acesta va fi schimbat parțial, în funcție de tipul de eveniment organizat, dar este important ca o parte dintre ele să poată fi păstrate, cu schimbarea textilelor, de exemplu.

Un alt aspect de luat în considerare este cel al confortului. Invitații vor petrece mai multe ore la un eveniment, iar scaunele trebuie să fie nu doar elegante, ci și să asigure confortul necesar. Mesele trebuie să aibă o anumită înălțime, mochetele vor fi confortabile, iar designul întregii săli trebuie să denote bun gust și eleganță.

6. Lumina, temperatura și sistemul de ventilație într-o sală de evenimente sau de meeting

Ne vom simți bine într-o sală care este nu doar elegantă, cu un mobilier gândit special pentru a fi confortabil. Aceasta trebuie să fie bine aerisită, având temperatura potrivită. Lumina este și ea esențială.

Dacă în cazul evenimentelor de business ne vom gândi la beneficiile luminii naturale, pentru evenimentele organizate seara este important să luăm în considerare o serie de corpuri de iluminat. Acestea vor avea atât rol funcțional, cât și estetic – așa că e important să alegem obiecte cu stil, care să se integreze cu celelalte soluții de amenajare.

Dacca îți oferă pachetul complet de amenajare pentru sălile de evenimente

Una dintre provocările majore atunci când amenajezi o sală de evenimente este găsirea unor soluții integrate, unitare, care să se potrivească și în același timp să se pună reciproc în valoare.

DACCA îți poate oferi întregul pachet de amenajare pentru sălile de evenimente – de la produse la concept și implementarea acestuia. Totul este posibil datorită parteneriatelor directe cu producătorii noștri.

De la mobilier și pardoseli speciale, la soluții pentru pereți, mobilier acustic, corpuri de iluminat, scaune, fotolii, decorațiuni – putem oferi toate aceste soluțiile necesare amenajării profesioniste a unei săli, gestionând eficient bugetul care ne este pus la dispoziție.

Pachetul de produse

1. Pardoselile

Pentru amenajarea sălilor de evenimente, DACCA vă recomandă pardoseli moderne și ușor de întreținut, antiderapante și antialergice. Pardoselile pentru acest tip de spații trebuie să fie, în plus, rezistente la trafic intens și să aibă o bună absorbanță fonică.

E important, de asemenea, să alegem pardoseli realizate din materiale cât mai ușor de întreținut și de curățat. Propunerile DACCA pentru pardoseli: LVT, Marmoleum, Flotex, mocheta sau pardoselile de tip Bolon.

Mocheta este o altă soluție potrivită pentru amenajarea sălilor de evenimente. Mocheta va oferi confort, căldură și un sentiment plăcut la atingere, contribuind la atmosfera prietenoasă a încăperii în care este instalată.

Mocheta aleasă trebuie să fie mereu de cea mai bună calitate, cu un design deosebit. DACCA îți propune o gamă variată de mochete cu modele deosebite, cu design personalizat sau alese din cele mai noi colecții ale furnizorilor noștri: LANO, Fletco, Halbmond, Tapibel.

Alegerea DACCA: pardoseala Flotex produsă de Forbo, ce îmbină confortul mochetei cu rezistența pvc-ului. Pardoseala Flotex este o soluție inovatoare, rezistentă la trafic extrem, cu proprietăți antibacteriene și antialergice și capacitate de izolare termică și fonică. Întreținerea acestui tip de pardoseală se face cu ușurință, cu ajutorul unui sistem profesional de curățenie cu injecție / extracție.

2. Mobilierul

Mesele, scaunele, eventual fotoliile, spațiile de depozitare și celelalte piese de mobilier ale unei săli de evenimente se vor remarca prin funcționalitate și rezistență. DACCA propune furnizori recunoscuți în domeniul mobilierului, ce acordă atenție finisajelor și folosesc materiale de calitate și un design de produs impecabil. Un aspect important în alegerea mobilierului trebuie să fie durabilitatea acestuia, având în vedere utilizarea sa frecventă.

Propunerea DACCA: dacă vorbim despre mobilierul spațiilor destinate sălilor de evenimente, merită să investiți în branduri de renume, așa cum sunt Fritz Hansen, Bolia, Kartell, &Tradition, Kristalia, Cube-Design, Cane-Line etc.

3. Textilele

Fie că vorbim despre perdele și draperii sau tapițeria și husele scaunelor sau fețele de masă, textilele alese trebuie să fie rezistente și ușor de întreținut. Materialele trebuie alese în așa fel încât să fie ușor de curățat și să se usuce rapid.

DACCA vă poate recomanda o gamă completă de textile necesare unei săli de evenimente. De la perdele la draperii, blackout și dimout, în diverse colecții de texturi, culori și dimensiuni, o gamă completă de textile pentru amenajrea sălilor de evenimente îți stă la dispoziție pe site-ul nostru.

4. Corpurile de iluminat

Corpurile de iluminat sunt o adevărată oportunitate pentru de a pune în valoare spațiul amenajat. Pe lângă rolul lor de bază, acela de surse de lumină, acestea vor adăuga personalitate, farmec și eleganță spațiului în care sunt instalate.

Propunerea DACCA: optează pentru câteva corpuri de iluminat aparținând unor designeri cunoscuți. Interiorul amenajat va impresiona prin atenția acordată fiecărui detaliu în parte.

De exemplu, lampa Leaf Lamp de la Green Furniture Concept, realizată în întregime din materiale naturale cu calități ignifuge și de absorbție a zgomotului. Lampa aduce în prim plan design-urile organice din natură și este perfectă ca soluție de iluminare ambientală pentru spațiile mari.

5. Soluțiile acustice

Soluțiile acustice sunt importante atunci când vorbim despre sălile destinate evenimentelor. Ai nevoie de soluții care vor îmbunătăți calitatea sunetului din încăpere, reducând zgomotul și ecoul. În anumite situații, izolarea fonică trebuie luată în considerare.

DACCA te va ajuta să găsești soluții acustice complete și eficiente, adaptate tipului de sală pe care dorești să o amenajezi și spațiului în care aceasta se află. Poți opta pentru plăci acustice sau mobilier specific, pentru corpuri de iluminat de absorb zgomotul, pentru decorațiuni sau tavane acustice.

Pe lângă totalitatea produselor destinate amenajării sălilor de evenimente, DACCA vă poate furniza conceptul de amenajare și vă oferă suportul necesar implementării întregului proiect. O soluție la cheie pe care o putem oferi datorită parteneriatelor directe cu producătorii noștri, dar și cu arhitecți și designeri talentați.

Deținem un portofoliu bogat de proiecte de design interior pentru săli de evenimente și ne bucurăm să vă putem oferi soluții complete de amenajare pentru acest tip de spații. Pentru un plus de informații, vă invităm să completați Formularul pentru amenajare interioară și implementare proiect!

Related Posts

Meniu