fbpx

Din culisele proiectelor Dacca: clinica Synobis

Continuăm seria poveștilor din spatele proiectelor noastre cu clinica de nutriție Synobis, din Cluj Napoca. Astăzi te invităm să descoperi transformarea prin care a trecut această clinică și cum a contribuit echipa Dacca la rezultatul final!

Primii pași spre un aspect nou

Timp de două săptămâni ne-am ocupat cu mult drag de reamenajarea clinicii Synobis. Am muncit cu spor, pentru ca proiectul să nu dureze foarte mult timp și să nu cauzeze întreruperea prelungită a activității. Ne-am sincronizat perfect cu echipa de finisaje interioare, care s-a ocupat de pereți (gletuire, zugrăvire, compartimentări).

Clădirea în care se află clinica este veche, cu pardoseală de diferite feluri, astfel că am întâmpinat mici dificultăți în pregătirea stratului suport pentru pardoseala ce urma să fie instalată.

Una dintre pardoselile anterior instalate a fost un parchet masiv în pat de nisip, fiind imposibil de decopertat și înlocuit. Soluția noastră a fost să folosim o pardoseală uscată de la Knauf-Vidifloor (plăci de conglomerat de ipsos armat cu fibre), pe care am instalat-o pentru a obține o suprafață plană și rigidă.

Pardoseala de tip gresie a fost decopertată și apoi am turnat șapă autonivelantă pentru a pregăti stratul suport pentru instalarea noii pardoseli.

Asupra pardoselii de tip mozaic am turnat direct șapa autonivelantă pentru a putea instala pardoseala.
În spațiile dedicate băilor am fost nevoiți să refacem stratul de glet pentru a obține un strat suport adecvat: plan, fără denivelări sau fisuri.

În cadrul fiecărui proiect, avem decizii extrem de importante de luat. Trebuie să ținem cont de specificul spațiului, de așteptările beneficiarului dar și de proprietățile pardoselilor, pentru a o determina pe cea potrivită.

Pentru clinica Synobis, am ales să folosim o pardoseală continuă (fără rosturi), caldă: linoleum natural marca Forbo. Am decis să folosim acest tip de pardoseală tocmai datorită proprietăților sale și ținând cont de specificul spațiului.

Fiind o pardoseală naturală, este implicit și permanent antibacteriană și antifungică, însă caracteristica principală a linoleumului, care ne-a determinat să îl folosim, este rezistența sa deosebită la acțiunea compușilor chimici folosiți în medicină și capacitatea sa de a acționa eficient împotriva bacteriei MRSA. (o bacterie din familia stafilococilor, care poate genera infecții periculoase).

Când vine vorba de curățenie, în domeniul medical nu se pot face excepții. Pardoselile fără rosturi sunt extrem de ușor de curățat și întreținut: cu un mop uscat sau umed se rezolva problema curățeniei. Un alt aspect important în acest sens a fost instalarea unui ștergător profesional Forbo Coral Blush Blend în rolă pe întreaga lungime a scărilor pentru a se obține un grad maxim de eficiență a ștergătorului. Astfel, pardoseala este protejată împotriva murdăriei și umidității iar costurile de curățenie și întreținere sunt reduse.

La capitolul cromatică, beneficiarii au fost cei care ne-au ghidat: au dorit un spațiu vesel și motivant însă și practic.

Related Posts

Meniu