fbpx

Kartell, brandul italian de design de mobilier sinonim cu inovația. Designeri de prestigiu

Putem spune că inovația este caracteristica distinctivă a colecțiilor de mobilier și decorațiuni ce poartă semnătura Kartell. Încă din 1949, anul înființării sale, brandul Kartell nu a încetat să caute soluții noi, spectaculoase și inovative, colaborând cu unele dintre cele mai mari nume ale designului contemporan.

Au fost 70 de ani de explorări, timp în care Kartell nu a încetat să fie cu un pas înaintea trendurilor din designul contemporan de mobilier, colaborând cu designeri de prestigiu, îmbunătățind în permanență modul în care utilizează materialele și experimentând cu ultimele tehnologii pentru a descoperi proprietăți noi ale acestora.

Stilul Kartell se reinventează în permanență, dar obiectele create își păstrează personalitatea, stilul unei piese de mobilier sau al unui corp de iluminat ce poartă semnătura brandului Kartell fiind recunoscut imediat datorită formelor unice, culorilor – sau a transparenței – multifuncționalității sau aspectului său jucăuș.

Kartell, brandul-simbol al designului inovator italian: prin ce se diferențiază

Produsele brandului Kartell au fost mereu apreciate, în special pentru stilul unic și formele aparte, dar și pentru emoțiile pe care le provoacă, modul în care sunt gândite – pentru a arăta bine, dar a fi în același timp comode, funcționale și de o calitate ireproșabilă.

Piese unice, multifuncționale, colorate sau transparente, mereu inedite… lumea Kartell este o lume în continuă transformare, a imaginației și creației, ce reunește prestigioși designeri și utilizează ultimele tehnologii pentru a se reinventa în permanență. Să vedem care sunt atuu-rile Kartell – brandul-simbol al designului italian.

1. Designeri de prestigiu

Kartell colaborează cu unele dintre cele mai cunoscute nume ale designului contemporan mondial, de la Achille Castiglioni, Philippe Starcks, Laviani, Patricia Urquiola, Antonio Citterio sau Erwan Bouroullec, pentru a numi doar câțiva dintre talentații designeri colaboratori Kartell.

2. De la plastic la policarbonat și bioplastic 100% natural și biodegradabil

Pionieri ai utilizării plasticului pentru a crea piese de mobilier unice, pe care Giulio Castelli și soția sa Anna Castelli Ferrieri, cei care au creat brandul Kartell îl considerau un „material vector al modernități”, Kartell a fost prima companie din lume care a utilizat policarbonatul pentru a produce obiecte de mobilier, una dintre numeroasele inovații ale brandului italian.

Așa prindea formă în 1999 La Marie, scaunul complet transparent, cu linii minimaliste, semnat de designerul Philippe Starck. În 2016 Kartell lansa primele scaune dintr-un material biodegradabil, vegetal: Scaunele Organic, cu un desgin semnat de Antonio Citterio.

3. Realizarea pieselor de mobilier dintr-o singură matriță

Odată cu introducerea policarbonatului ca material pentru produsele create, apar și piesele de mobilier dintr-o singură matriță, cu linii continue, mai rezistente și mult mai elegante. Primul asemenea model a fost scaunul La Marie, creația designerului Phillipe Starck – cel mai spectaculos exemplu al acestei tehnologii rămâne Uncle Jack, canapeaua dezvăluită publicului în anul 2014.

O suprafață ce măsoară 190 de cm și cântărește 30 de kg, din policarbonat, realizată cu o singură matriță! Dincolo de tehnologia utilizată, canapeaua este una simplă, minimalistă și în același timp spectaculoasă, versiunea tehnologică a canapelei pe care unchii și mătușile designerului – și ai multora dintre noi, desigur – stăteau în fața focului, pentru a-și fuma pipa și pentru a tricota.

Așa cum nota Phillipe Starck: „Timpurile s-au schimbat și mobilierul s-a schimbat… dar visele noastre au rămas la fel”.

4. Gama largă de mobilier de contract – mobilier pentru spațiile publice

Numeroase produse ale brandului Kartell au fost create pentru a putea fi utilizate și în spațiile publice – mobilierul de acest tip trebuind să îndeplinească anumite criterii de funcționalitate, igienă și rezistentă în timp. Gama Kartell de produse de contract include mare parte din produsele statement ale brandului italian.

Datorită calităților deosebite și a designului spectaculos, acestea merită să fie integrate atunci când amenajăm cele mai diverse tipuri de spații publice, de la cele office la restaurante și cafenele, până la terase, zone de intrare ale unor hoteluri sau centre comerciale prestigioase.

DACCA oferă, în acest sens, pachetul complet de amenajare a spațiilor, de la design la propunerile de amenajare la furnizarea pieselor de mobilier și a soluțiilor de iluminat agreate sau a materialelor necesare amenajării (pardoseli, etc). Câteva piese iconice din colecția Kartell de mobilier de contract și-ar găsi, cu siguranță, locul într-o amenajare memorabilă!

Kartell – alegerile noastre

În afara caracterului spectaculos și a originalității produselor Kartell, una dintre trăsăturile cu care s-a remarcat de-a lungul timpului prestigiosul brand italian este varietatea produselor oferite. De la mese și scaune la corpuri de iluminat și veselă, la accesorii, canapele și fotolii, Kartell a surprins neîncetat cu modele noi, materiale inovative și idei îndrăznețe pe care le-a pus în practică.

Scaunul The Masters, câștigător a numeroase distincții

1. Produse iconice Kartell

De la scaunul Victoria Ghost la gnomul multifuncțional Attila, ce poate fi utilizat atât ca măsuță, cât și ca scăunel sau sistemul modular Componibile, cu un design semnat chiar de Anna Castelli Ferrieri, fondatoare, alături de soțul Giulio Castelli, a brandului Kartell… există o serie de produse Kartell foarte cunoscute, care își vor găsi, cu siguranță, locul într-o amenajare de top.

Alegerile noastre: Scaunul The Masters, un scaun ușor, practic și care poate fi utilizat și în exterior.

Cu un look sofisticat, exclusivist și prestigios, scaunul The Masters a primit prestigioasa distincție ”Good Design Award” a Muzeului de Arhitectură și Design Athenaeum din Chicago (în 2010), dar și Premiul Red Dot Design din 2013.

Lampa Battery, cu un abajur compact și elegant, unul dintre produsele inovatoare Kartell: este 100% reîncărcabilă și are o durată de viață a bateriei de până la 8 ore. Această caracteristică îi oferă o mobilitate foarte mare, fiind produsul perfect pentru a fi utilizat pe terasele restaurantelor sau cafenelelor.

2. Mese și scaune

Probabil că în această zonă vom regăsi multe dintre produsele cele mai renumite ale brandului Kartell, cunoscute din întreaga lume și preferate de mulți dintre designerii de interior pentru a adăuga o notă originală și surprinzătoare unei amenajări de prestigiu.

Alegerile noastre

Scaunul Victoria Ghost, un scaun cu linii clasice, realizat din policarbonat transparent, în diverse culori, unul dintre produsele Kartell dintr-o singură matriță. Confortabil și stabil, scaunul Victoria Ghost este în același timp robust și poate fi utilizat în exterior, fiind rezistent la intemperiile vremii. Un articol cu un farmec aparte, care se va integra elegant în orice amenajare, de interior sau exterior.

Masa Multiplo, cu un design semnat de Antonio Citterio, un produs versatil, care se declină în variante numeroase, designerul jucându-se cu formele: oval, rotund, pătrat – dar și materialele: gresie colorată sau marmură, cu finisaj din sticlă.

3. Corpuri de iluminat

Cu un design simplu și elegant, corpurile de iluminat Kartell aduc un plus de clasă și personalitate oricărei amenajări interioare, fiind perfecte pentru a fi adăugate ca produse statement ale unei locații prestigioase.

Alegerile noastre:

Lampa suspendată FL/Y, avându-l ca designer pe Ferruccio Laviani, o lampă realizată din metacrilat transparent în culorile curcubeului – o transparență specială și delicată, ce amintește de un balon de săpun reflectat în lumină.

Lampa Bourgie, cu un design baroc reinterpretat, realizat din materiale moderne, ce va aduce o notă extravagantă unui interior contemporan. Creată de Ferruccio Laviani în anul 2004, lampa Bourgie este una dintre soluțiile de iluminat cele mai cunoscute din colecțiile Kartell.

lampi de masa Kartell

4. Canapele și fotolii

Canapeaua Betty Low – o canapea joasă și jucăușă, disponibilă în varianta de două și trei locuri, cu un design simplu și original semnat de Piero Lissoni. Scaunul Uncle Jim, din policarbonat transparent disponibil în cinci culori, unul dintre produsele iconice Kartell, cu un design semnat de Philippe Starck.

Noutățile Kartell La ultima ediție a Salone del mobile de la Milano, standul brandului Kartell a fost din nou unul dintre cele mai vizitate, noutățile prezentate ridicându-se la înălțimea așteptărilor.

Betty Low, canapeaua joasă și jucăușă, cu un design semnat de Piero Lissoni

 

Am observat din nou capacitatea brandului de a se reinventa: o parte din produsele iconice ale brandului au fost reinterpretate, utilizându-se pentru prima dată ca material bioplasticul 100% natural și biodegradabil. Este vorba despre produsele gamei Componibili.

Continuând trecerea către materiale naturale, la salonul de la Milano din 2018, Kartell integrează pentru prima dată în catalogul său lemnul, odată cu colecția Smart Wood, avându-l ca designer pe Philippe Starck.

Tehnologia utilizată pentru prelucrarea lemnului este una nouă, pentru ca produsul final să integreze aceleași linii simple și fluide, inconfundabile, ale produselor ce poartă semnătura Kartell.

O altă noutate prezentată la ultima ediție a Salonului Mobiliei de la Milano care ne-a atras atenția este scaunul Be Bop, cu un design de Ludovica & Roberto Palomba. Scaunul îmbină formele curbe ale designului scandinav al anilor 60 cu cel al taburetelor sculptate africane. Rezultatul? Simplu și spectaculos, 100% în spiritul Kartell!

***

Tehnologie și creativitate, calitate și inovație: o combinație de trăsături extraordinare cărora li se adaugă o viziune strategică, acesta pare a fi secretul succesului Kartell, de mai bine de șapte decenii deja. Lider al designului de mobilier, Kartell propune clienților săi selecte o colecție unică dacă ne referim la originalitate, varietate, dar și mărime sau număr de game. Produsele Kartell sunt multifuncționale, extrem de durabile, ușor de utilizat, confortabile și au un aspect vizual deosebit.

DACCA poate integra în soluțiile complete de amenajare a spațiilor pe care le oferă clienților săi produse din colecțiile Kartell, ce vor aduce o notă elegantă, creativă și în același timp jucăușă oricăror amenajări, fie că vorbim despre spații de birouri, holul unui hotel prestigios, amenajarea unei grădinițe private sau a unui magazin de top.

Related Posts

Meniu