fbpx

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea II

Culoare, textură, material – preferințele personale

Dacă vorbim despre scaune, ai o varietate de materiale din care poți alege. De la poliuretan la polipropilena sau lemn, producătorii de mobilier au găsit soluții numeroase pentru scaunele care mobilează diverse tipuri de spații.

Poți opta pentru un scaun în culori vii, care va aduce o notă veselă încăperii, sau pentru unul sobru, care se va integra în decor, fără să iasă în evidență.

Totul se reduce la ceea ce dorești să subliniezi dacă vorbim despre aceste caracteristici ale scaunelor, dar și la preferințele personale.

Ideea DACCA:
Alege să aduci un plus de personalitate și o pată de culoare unui spațiu office de relaxare cu ajutorul scaunului Churros IN. Acesta este un scaun modular, ce poate fi personalizat în funcție de preferințe.

Tot scaune modulare, cu multiple posibilități de personalizare atât din punct de vedere al culorilor, cât și al materialelor, sunt sistemele modulare Hexa. Perfecte pentru o sală de așteptare elegantă sau chiar pentru o zonă de relaxare office!

Citește și: Mobilierul pentru spațiile office, o provocare și o oportunitate pentru designeri

Care sunt dimensiunile potrivite spațiului pe care îl mobilezi?

Ca regulă generală, dimensiunile încăperii vor determina și dimensiunile scaunelor alese. În designul de mobilier însă cu greu putem vorbi despre reguli, totul depinzând de creativitatea și preferințele celui care amenajează încăperea.

Atunci când un anumit scaun este pe lista preferințelor tale, se pot găsi soluții și pentru dimensiunile atipice sau formele particulare – vom selecta mobilierul pentru a se potrivi în ansamblu alegerii noastre.

Respectarea proporțiilor rămâne însă o idee bună. Într-o încăpere micuță, intimă, o cafenea de exemplu, vom opta pentru scaune de dimensiuni mai mici, ce aduc o notă prietenoasă și confortabilă.

Scaunul Abalone de la Evasolo de exemplu, un scaun din piele, foarte confortabil datorită șezutului moale și spătarului înalt, va ocupa spațiu puțin și se va integra cu ușurință într-o amenajare modernă.

Scaunul este excelent și pentru un restaurant șic, scaunul pentru cafeteria unei multinaționale sau pentru zona de dining a unui living contemporan, dacă tot vorbeam despre versatilitatea acestei piese de mobilier.

O altă alegere inspirată pentru o cafenea, dar și pentru un restaurant intim sau chiar pentru sala de așteptare cochetă a unei clinici medicale de prestigiu este scaunul Elefy JH30 , ce poartă semnătura lui Jaime Hayon.


Pentru un lounge elegant, de dimensiuni generoase, poți opta pentru un scaun tip fotoliu, așa cum este Little Petra, creat de arhitectul Viggo Boesen. Sau, de ce nu, pentru cunoscutul Egg al lui Arne Jacobsen, unul dintre produsele iconice Fritz Hansen.

Citește și celelalte 2 părți ale acestui articol:

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea I

Cum alegem scaunele potrivite în funcție de spațiul pe care îl amenajăm – partea III

Related Posts

Meniu