fbpx

Modele marmoleum. Tipuri de linoleum natural Forbo (2)

Când vine vorba de amenajarea podelei, fiind vorba de un decor pe termen lung, suntem de părere că este bine să iei în calcul soluții din ingrediente naturale. Acestea sunt prietenoase cu mediul înconjurător dar și contribuie la sănătatea și bunăstarea beneficiarilor. În plus, pardoseala din linoleum natural se întreține și se curăță foarte ușor folosind produse cu ph neutru.

La Forbo, Marmoleum este produs de peste 150 de ani din 97% ingrediente ecologice, 72% materiale rapid regenerabile şi 40% conţinut reciclat. Ingredientele de bază ale acestei pardoseli sunt făina de lemn, uleiul de in, răşina de pin, piatra de calcar iar culorile sunt obținute din pigmenți naturali și iută.

Continuăm prezentarea modelelor de Marmoleum Forbo:

#9 Linoleum Forbo acustic. Având un strat special izolant în componența sa, linoleum Forbo acustic este menit să izoleze fonic spațiul tău, reducând impactul sunetului cu 17 dB. Este ideal pentru spitale, spații de birouri, librării sau orice fel de spații unde sunetul și design-ul sunt puse în prim plan.

#10 Linoleum conductiv. Dacă ai nevoie de mai multă conductivitate electrică în spațiul tău, pentru protecția angajaților dar și a vizitatorilor, linoleum conductiv este alegerea potrivită. Oferă mai multă siguranță și protejează echipamentele care emană energie electrică, dispersând-o prin intermediul podelei.

#11 Marmoleum sport. Orice spațiu sportiv are nevoie de o pardoseală specială, rezistentă, anti-alunecare. Marmoleum sport este alegerea potrivită când vine vorba de acoperirea podelei unei săli de sport, mai ales datorită elasticității sale care reduce riscul de accidentare.

#12 Corklinoleum. Deși este o pardoseală mai puțin cunoscută, are proprietăți deosebite când vine vorba de izolație termică, confort, reducerea șocurilor și reducerea sunetului. Acest tip de pardoseală este ideal pentru sălile de recuperare, clinicile medicale, sălile de terapie și de recreere, precum și pentru sălile de sport.

#13 Linoleum pentru mobilier. Acest tip de pardoseală din categoria linoleum Forbo este special pentru că poate fi aplicat pe orice suprafață de mobilier, precum birouri, dulapuri, mese, tejghele și chiar și pe pereți. Are o suprafață mată și caldă, cu o textură moale și este din ingrediente naturale.

#14 Bulletin board. Acest tip de linoleum are o aplicabilitate unică: este destinat panourilor de notițe, acelor pin board-uri atât de des întâlnite în spațiile corporate și educaționale. Este o soluția fiabilă, în locul panourilor de plută sau de lemn care au o durată de viață scăzută. Acest tip de linoleum poate fi montat direct pe perete, fără rame, având același rol pe care îl are un panou de notițe.

#15 Marmoleum îl întâlnește pe Mendini. Arhitectul italian Alessandro Mendini a produs, alături de Forbo, 6 design-uri de marmoleum, în culori, forme și design-uri inovative, folosind tehnologia avansată Aquajet.

#16 Tehnologia Aquajet. În plus față de cele 15 tipuri de linoleum Forbo enumerate mai sus, există posibilitatea să îți comanzi marmoleum în stilul pe care îl dorești. Fie optezi pentru un design stabilit de comun acord cu Forbo, fie vii cu propriul design (imagini, logo-uri, texte sau figurine specifice tematicii spațiului unde dorești să îl plasezi).

Linoleum personalizat va fi realizat cu tehnologia pe bază de imprimare cu jet de apă, oferind posibilitatea de producere a oricărui design dorit.

Related Posts

Meniu