Pardoseli amenajare spitale şi clinici medicale

Dacă există un spațiu în care atenția la detalii este imperativă, acela este cu siguranță un spațiu din domeniul sănătății, precum un spital sau o clinică. Această atenție la detalii se extinde și în zona pardoselilor, deoarece există normative stricte impuse de Ministerul Sănătății pentru pardoseli spitale. Igiena este un factor esențial în astfel de spații, ca atare nu se poate face rabat de la caracteristicile finisajelor folosite.

Care sunt criteriile de care ţinem seamă când alegem pardoseala pentru amenajarea unui spital, a unei clinici sau a unei unitaăţi medicale de orice tip:

 • rezistența la trafic intens şi la foc,
 • tratamente antibacteriene (împiedică apariția și dezvoltarea stafilococilor),
 • tratamente antimicrobiene şi antifungice,
 • caracteristici antiderapante,
 • lipsa rosturilor şi ușurință la curățare și igienizare.

Marmoleum. Clinica Synobis, Cluj Napoca – proiect Dacca

 

Noi suntem de părere că opțiunile viabile sunt Marmoleum și Sarlon Sparkling Compact.

Marmoleum este un tip de linoleum natural, produs din 97% materiale naturale, din care 70% sunt materiale rapid regenerabile iar 43% sunt materiale reciclate. Dintre trăsăturile acestei pardoseli, amintim:

 • este rezistentă la trafic intens, antistatică, antibacteriană, antifungică, antimicrobiană,
 • este o pardoseală ignifugă, ecologică și prietenoasă cu mediul,
 • este rezistentă la abraziune, antiderapantă, rezistentă la agenți chimici şi rezistentă la murdărie.

În plus, există o gamă variată de colecții de Marmoleum, ale căror design și cromatică ne permit să oferim spațiului și aspect plăcut, nu doar calități tehnice. Datorită specificațiilor sale, Marmoleum întrunește cu succes caracteristicile necesare unor pardoseli spital și poate fi alegerea ideală pentru un astfel de spațiu ce impune standarde înalte de igienă.

Sarlon Sparkling Compact. Acest tip de pardoseală este de fapt un covor pvc, conceput special pentru a fi utilizat în spitale și clinici medicale. Printre trăsăturile acestei pardoseli:

 • antibacteriană, antifungică, antimicrobiană, antiderapantă,
 • rezistență la trafic intens, la uzură şi la pete specifice,
 • stabilitate dimensională şi ușurință la curățare și întreținere.

Sarlon Sparkling Compact are și absorbanță fonică sporită, fiind potrivită în spitale deoarece atât pacienții cât și doctorii au nevoie de un mediu liniștit. În plus, această pardoseală ajută la reducerea consumului electric și este disponibil în versiunea fără ftalați, fiind un finisaj eco-friendly.

Atunci când amenajezi un spital sau o clinică medicală trebuie în primul rând să ții cont de normativele impuse și în al doilea rând să alegi pardoseli spital cu proprietăți specifice pentru nevoile unui astfel de spațiu, care rezistă la uzură și trafic intens.

Related Posts

Meniu