Idei de amenajări pentru saloane de înfrumuseţare

Modul în care se realizează lucrările de amenajări saloane de înfrumusețare din punct de vedere estetic și funcțional este foarte important. Pardoselile folosite trebuie să fie versatile, estetice, antibacteriene, ușor de curățat dar și rezistente la trafic intens, în timp ce pereții trebuie să fie izolați termic și fonic, antibacterieni, antifungici, personalizați și să ofere confort sporit fiecărei priviri.

Într-un centru de înfrumusețare, pardoseala este supusă diferitelor riscuri precum contact cu lichidul și diferiți agenți chimici, iar decorul trebuie să fie relaxant, simplu de privit și fără elemente care atrag atenția într-un mod ineficient.

Pardoseli pentru amenajări saloane de înfrumuseţare

#1 Linoleum. Materialele folosite de Forbo pentru producerea de linoleum sunt 100% naturale, iar procesul inovativ de creație are ca rezultat un linoluem antibacterian, antifungic, rezistent la trafic intens și abraziune, foarte ușor de curățat și întreținut care este un bun izolator termic și fonic. Având toate aceste proprietăți, putem spune că linoleumul de la Forbo e o pardoseală excelentă pentru majoritatea încăperilor unui salon de înfrumusețare.

#2 Flotex. Această pardoseală bionică de la Forbo combinația perfectă a covorului din vinil (PVC) rezistent la trafic intens și a mochetei confortabile și antibacteriene. Rezultatul este un material excelent estetic și funcțional, ultra-rezistent, sofisticat cu toate proprietățile covoarelor din vinil și ale mochetei. Are absorbanță fonică ridicată, este antibacterian, ușor de curățat și rezistent la trafic intens. De aceea, este recomandat să fie plasat în zonele de recepție ale salonului, birouri administrative și în unele săli de tratament.

#3 Vinilul, datorită proprietăților sale diverse, este recomandat în sălile cu cerințe specifice. Spre exemplu, în băi și la dușuri, pentru a se menține o senzație plăcută la fiecare pas și a păstra o temperatură optimă a podelei, se recomandă covoarele din vinil antiderapant, concepute pentru grupurile sanitare și spațiile umede.

De asemenea, în încăperile tehnice unde se află aparatura, este recomandat vinil conductiv pentru a prelua descărcările electrostatice și a elimina riscul accidentelor prin electrocutare. În spațiile de depozitare recomandăm vinilul pentru trafic intens.

Placări pereţi pentru amenajări saloane de înfrumuseţare

#1 Tapet personalizat. Acest tip de tapet poate fi personalizat în funcție de cerințe și reprezintă, de cele mai multe ori, o alegere versatilă pentru pereți. Este o soluție care completează ambientul și, deseori, îl poate crea, pereții fiind unul din primele elemente de decor care ies în evidență la primul contact vizual cu spațiul. Tapetul oferă personalizate salonului, de aceea recomandăm să nu folosești imagini banale ci design-uri unice, adecvate brand-ului salonului respectiv.

#2 Bioclad. Această placare este potrivită în spațiile unde igiena este prioritară, datorită proprietății sale antibacteriene și igienice. Se curăță ușor și oferă mereu un aspect curat încăperii unde este plasat. Deși deseori această placare este folosită în spitale și clinici medicale, este recomandată și în amenajări de saloane de înfrumuseţare, datorită reducerii numărului de bacterii și aspectului său mereu curat.

#3 Plută sau plută 3D. Placările cu plută pot fi plasate în anumite locuri pe pereți, pentru a crea un ambient modern și îndrăzneț. Ele sunt recomandate în amenajările de saloane de înfrumuseţare, datorită rezistenței la umiditate, ușurinței de a fi curățate, posibilității largi de personalizare prin vopsire și tăiere dar și ușurinței de instalare, astfel pentru a proteja peretele. Pluta 3D poate fi o alegere spontană și îndrăzneață, pentru saloanele moderne, chic și chiar premium.

Related Posts

Meniu