Tendințe în designul interior: pardoseli Bolon

Pardoselile inovatoare Bolon se bazează pe un material unic, cu textură combinată, tip jacquard, ce le oferă aspectul de covor țesut, oferind multiple posibilități în materie de design sau de varietate a culorilor.

Modelele și pattern-urile ce pot fi realizate cu acest material sunt numeroase și surprinzătoare, cu posibilități generoase de personalizare – fiind disponibile în role, dale sau forme studio. Putem spune că pardoselile Bolon urmăresc trendurile în domeniul designului de interior și le setează adesea, fiind o soluție unică de amenajare a celor mai diverse spații.

Potrivite pentru a fi utilizate atât în zone office, cât și în spații comerciale sau hoteluri, restaurante sau cafenele, pardoselile din Bolon sunt mereu apreciate pentru calități și aspectul deosebit, ce poate lua forme spectaculoase, dar și pentru modul în care îmbină eleganța cu aspectul practic.

Sunt pardoseli rezistente și ușor de întreținut, un aspect deosebit de important atunci când vorbim despre spațiile cu trafic intens pentru care sunt recomandate.

De ce să optezi pentru pardoseli tip Bolon?

Pardoselile de tip Bolon sunt cunoscute în România în special pentru amenajarea interioarelor office – branduri de renume precum Dell, Amazon, Betfair sau NTT Data optând pentru acest tip de pardoseală inovativă, foarte apreciată pentru proprietățile sale deosebite.

Acestea combină designul elegant, durabilitatea, mentenanța ușoară și sustenabilitatea pentru a oferi un confort aparte utilizatorilor. Pardoselile împletite de la Bolon prezintă o serie de caracteristici practice, ce vin în completarea aspectului lor deosebit: rezistență și mentenanță facilă, ce nu necesită un efort mare de curățare și păstrare în cele mai bune condiții, chiar și în urma unei utilizări îndelungate și intense.

Ai mai jos câteva motive pentru a opta pentru pardoseli Bolon în cele mai diverse spații.

1. Aspectul deosebit

Utilizând pardoselile produse de Bolon, vei adăuga o valoare incontestabilă din punct de vedere arhitectural și al designului podelei, o suprafață care se rezumă în mod tradițional la soluții standard, puțin spectaculoase.

Pardoselile țesute din vinil tip Bolon sunt recunoscute ca variante de pardoseli tip ”fashion”, surprinzătoare, texturate și deosebit de elegante. Acestea au o textură confortabilă, asemănătoare mochetei, fiind în același timp mult mai durabile și păstrându-și foarte bine culorile de-a lungul timpului.

Brandul Bolon este recunoscut ca unul inovativ și mereu în pas cu ultimele tendințe, dezvoltând constant colecții noi, pentru care colaborează cu unii dintre cei mai cunoscuți designeri ai lumii – Jean Nouvel și Missoni la Giulio Cappellini sau frații Campana.

2. Durabilitatea specifică

Pardoselile împletite marca Bolon sunt garantate pentru 10 și chiar 15 ani, fiind destinate zonelor de trafic intens. În plus, își păstrează aspectul de înaltă clasă chiar și după ani buni de utilizare, spre deosebire de covoare, de parchetul masiv sau de mochete.

3. Confortul maxim oferit utilizatorului

Cu o textura aparte, împletită, asemănătoare cu a unui covor sau a unei mochete, pardoselile tip Bolon au fost concepute pentru a conferi un confort deosebit utilizatorilor. Acestea nu alunecă și pot fi antifonice atunci când se optează pentru această variantă. Astfel, pardoselile Bolon vor contribui semnificativ la atmosfera prietenoasă și calmă din interiorul spațiului în care sunt instalate.

4. Pardoselile Bolon sunt realizate dintr-un material ignifug

O proprietate importantă dacă ne referim la spațiile publice, pardoselile tip Bolon au fost fabricate pentru a fi rezistente la foc. Acestea au un comportament excelent în caz de incendiu, fiind încadrate în clasa Bfl-s1 – întârzie incendiul și degajă foarte puțin fum (este clasa pardoselilor din zonele de evacuare).

5. Te ajută să menții o igienă impecabilă

Acest tip de pardoseală nu permite dezvoltarea microorganismelor și are proprietăți antistatice și antialergice – pentru care dețin certificare. Este un aspect important, important mai ales dacă vorbim despre persoane alergice sau astmatice, dar și de zone cu trafic intens, unde igiena joacă un rol esențial. În același timp, pardoselile marca Bolon nu prind miros și nu se pătează.

6. Ușor de curățat și întreținut

Aspirarea este suficientă în cele mai multe cazuri, eventual însoțită de periere – nu este însă necesară utilizarea de agenți chimici pentru a curăța pardoselile din vinil țesut.

7. Calitatea incontestabilă

Toate pardoselile tip Bolon sunt fabricate în unitatea din Ulricehamn, Suedia, având 100% garanția calității.
Tot aici este conceput și designul specific fiecărei colecții, materia primă fiind adusă din împrejurimi. Există, în acest fel un control strict și detaliat al calității pardoselilor.

8. Protejezi mediul înconjurător

Într-o lume din ce în ce mai sensibilă la acest aspect, brandul Bolon propune pardoseli prietenoase cu mediul, fără ftalați și care nu necesită substanțe chimice puternice pentru a fi întreținute în cele mai bune condiții. O parte dintre colecții sunt chiar realizate din materiale reciclate, în spiritul respectului pentru natură.

În plus, colecțiile Bolon dețin certificate internaționale de conformitate și de calitate, precum GreenTag, BREEAM sau Floorscore.

Colecțiile Bolon. Pardoselile suedeze în pas cu tendințele și chiar înaintea lor

Bolon colaborează cu designeri și arhitecți renumiți din întreaga lume, lansând periodic colecții apreciate, care dau tonul tendințelor în materie de pardoseli fashion, prin creații cu design specific.
Numeroase modele, pattern-uri, forme sau texturi au fost create în cadrul acestor colaborări prestigioase, așa cum este cea cu casa de modă italiană Missoni, cu arhitectul Jean Nouvel, cu designerul interior Giulio Cappellini sau cu faimosul studio de design fondat de Nipa Doshi și Jonathan Levien.

Colecții apreciate pe întreg mapamondul au luat naștere în urma acestor colaborări.

Bolon by Missoni este una dintre acestea. Stilul caracteristic Missoni se reflectă în colecția ce a devenit o tradiție anuală pentru ambele branduri: culori vibrante, în combinații surprinzătoare, pattern-uri în zig zag și maximă atenție acordată fiecărui detaliu.

O adevărată simfonie de culori, cărora altele, noi și deosebite, li s-au adăugat chiar în acest an, cu ocazia evenimentului Milan Design Week.

Diversity este colecția lansată în 2019 de către Bolon pentru a sărbători 70 de ani de originalitate, curiozitate și interferențe în domeniul designului de interior. Colecția Diversity integrează 12 design-uri noi în trei pattern-uri diferite – Bling, Buzz and Bouquet, ce pot fi combinate pentru a obține efectul și designul dorit.

Bolon Studio™ este conceptul inovator al brandului scandinav ce reunește șase forme – Triunghi, Deco, Plank, Hexagon, Wing și Scale și șapte colecții – Flow, Create, Artisan, Botanic, Ethnic, Now, and Bkb. În 2019, Bolon adaugă o a șaptea formă, Link – un romb ce poate fi utilizat simplu sau combinat cu alte forme Bolon, cu un efect spectaculos și surprinzător.

Aceste combinații armonioase de patternuri și culori dau naștere unor designuri spectaculoase, ce fac ca zona pardoselii, considerată în mod tradițional un simplu fundal, să fie unul dintre elementele de bază ale interiorului în care este instalată.

Putem vorbi aici despre zona de intrare a unui hotel elegant, de un restaurant de prestigiu sau de un magazin ce dorește să se evidențieze printr-un concept unic de design, așa cum este centrul comercial Top Shop Topman din București Mall, care a ales să utilizeze pardoselile tip Bolon, datorită calităților lor deosebite.

Fiecare dintre colecțiile de pardoseli țesute de la Bolon sunt apreciate pentru calitățile deosebite, obținute prin tehnologii de ultimă oră, prin grija pentru mediu și modelele ce pot fi integrate cu ușurință în diferite tipuri de interioare.

Ai putea alege pardoselile tip Bolon pentru proiectul tău de amenjare, datorită aspectului impresionant, care se păstrează impecabil după ani buni de utilizare sau pentru abilitatea unică de a crea efecte 3D și modele ce se schimbă în funcție de modul în care reflectă lumina. Le-ai putea alege pentru că sunt practice și durabile, perfecte pentru spațiile cu trafic intens. Pentru confortul deosebit pe care îl vei oferi utilizatorilor, care vor fi impresionați atât de aspectul lor, cât și de textura plăcută, asemănătoare cu a unui covor.

Ne place să credem că toate acestea atuuri te vor ajuta să optezi pentru Bolon, lider mondial în domeniul pardoselilor țesute, o alternativă foarte apreciată la cele textile.

Dacă dorești să afli mai multe despre pardoselile marca Bolon, te invităm să ne contactezi. Avem o echipă prietenoasă, care te va ajuta să alegi cele mai bune soluții de amenajare pentru spațiul tău de birouri sau pentru sala de ședințe a companiei în care activezi, dar și pentru holul unui hotel de prestigiu sau pentru un restaurant sau o cafenea premium.

Related Posts

Meniu