5 tipuri de placari naturale pentru pereti

placari naturale

Atunci când amenajezi un spațiu pentru care pereții vopsiți pur și simplu nu sunt potriviți, e momentul să cauți alternative. Tapetul poate fi o opțiune viabilă însă când simți că nici acesta nu este alegerea ideală pentru conceptul proiectului tău este timpul să gândești neconvențional și să te orientezi spre… placari naturale pentru pereți. Pe lângă calitatea lor eco-friendly, acestea sunt și interesante din punct de vedere al design-ului și sunt capabile să adauge noi dimensiuni spațiului pe care îl amenajezi.

La ce ne gândim când spunem placari naturale?

#Lincrusta

placari naturale

Lincrusta

A apărut în Anglia, în 1877, ca invenție patentată de Frederick Walton, același inventator care a oferit lumii linoleumul. Lincrusta este un produs 100% natural și ecologic. Procesul prin care aceasta este obținută a rămas același implementat de Walton, nefiind nevoie de ajustări.

Mai mult decât un produs natural și eco-friendly aceasta mai are câteva caracteristici importante:

  • Este lavabilă
  • Modele cu volum
  • Este ușor de întreținut
  • Își menține aspectul pe toata durata vieții
  • Pe parcurs rășina se întărește tot mai tare, fiind extrem de durabilă

#Bambus

placari naturale

Bambus

Placarile naturale de pereți din bambus adaugă dimensiune , fiind stabile, rezistente si durabile. Placarile din bambus sunt ecologice deoarece bambusul se regenerează iar modalitatea de prelucrare a acestuia nu afectează această capacitate. Oferă spațiului un aspect elegant și cald, inspirat de frumusețea și echilibrul naturii.

# Pluta 3D

placari naturale

Plută 3D

Pluta provine dintr-un soi de stejar ce se găsește predominant în Portugalia, ea fiind de fapt scoarța acestui copac. Stejarul de plută este deosebit deoarece se regenerează constant, fiind o sursă temeinică de plută. O caracterstică importantă a acestor placari naturale este izolarea termică.

Placările din plută 3D din colecțiile Muratto au design și volum impresionant, iar culorile sunt obținute prin pigmentare, nu vopsire, pentru o structură omogenă.

#Trestie de zahăr

placari naturale

Trestie de zahăr 3D

Realizate din fibră din trestie de zahăr, aceste placari naturale sunt disponibile în 20 de design-uri distincte și oferă dimensiune spațiului. Se montează cu ușurință și se pot vopsi în orice culoare, în funcție de concept, tematică sau pur și simplu preferințe.

#Parchet

placari naturale

Parchet Haro

Eleganța și naturalețea parchetului sunt atribute ce au transformat acest finisaj într-unul extrem de îndrăgit de cei care apreciază un look clasic, etern. Însă nu trebuie să te limitezi la a folosi parchet drept pardoseală, acesta poate fi folosit și drept  finisaj de pereți. Va rezulta un spațiu care se remarcă printr-o individualitate extravagantă.

Așadar, când amenajezi un spațiu și alegi finisajele pentru pereți, nu ține cont de limite! Poți oricând să renunți la pereții vopsiți și să îi acoperi cu placari naturale. Efectul va fi simțit puternic la nivel de design și impact vizual.

Ai folosit pana acum placari naturale pentru pereți?