Tapet modern vs. tapet clasic

Tapet personalizat salon frizerie coafor copii - Mall Vitantis

Tapet personalizat salon frizerie coafor copii – Mall Vitantis

Tapetul este o sursă aproape nelimitată de imagini, modele sau culori de impact vizual. Acesta este şi unul dintre cele mai adaptabile soluții pentru accoperit pereții pentru că nu necesită mai mult decât un perete curat și puțină creativitate.

Modelele de tapet disponibile sunt nenumărate, atât din punct de vedere al imaginii, cât şi a materialului. Deşi s-a vorbit, pentru prima oară, despre tapet în engleză în anul 1467, opţiunile de tapet modern de astăzi sunt într-o continuă evoluţie. Tapetul are întotdeauna un loc şi în topul preferinţelor arhitecţilor si designerilor.

În prezent, poţi decora peretele cu imagini HD, poţi reproduce un şir de însemne nobiliare sau poţi, chiar, să decorezi spaţiul din faţa tapetului, astfel încât să pară proaspăt „scos din poveste”. Iar tapetul este ecologic şi rezistent la foc, lumină şi un grad de umiditate ridicat. Tapetul este şi cel care poate modifica percepţia asupra spaţiului dintr-o cameră sau un birou, ori poate face vizitatorii să simtă atmosfera  „de acasă”.

Tapet modern pentru avangardişti

Noţiunea de „tapet modern” este un spectacol în sine, chiar şi fără să fie nevoie să îi mai adaugi elemente decorative. Modelele vizuale se pot traduce prin iluzii optice, desene abstracte, schiţe florale, figuri geometrice, dungi gândite în detaliu, design-uri minimaliste sau care imită cabluri.

Tapet personalizat receptie sediu office

Tapet personalizat receptie sediu office

Chiar şi fotografiile HD pot face dintr-un tapet modern o întreagă poveste ce poate fi completată cu piese de mobilier care să le mărească efectul optic. Există chiar şi modele de tapet modern care pot crea impresia vizuală a unui întreg mecanism 3D, sprijinit de perete.

Cafenelele şi barurile cu un public pasionat de muzica alternativă pot impresiona prin accente metalice sau culori neutre, completate de piese de mobilier avangardiste. De altfel, acestea sunt şi locurile în care tapetul modern este preferat, mulţumită faptului că transmite cu uşurinţă conceptul vizual al acestora. Acest gen de tapet se recomandă şi pentru centre comerciale sau magazine specializate, săli de sport, restaurante şi alte spaţii atrăgătoare pentru publicul tânăr.

Tapet personalizat sala mese office

Tapet personalizat sala mese office

Un tapet modern depăşeşte graniţele hârtiei sau a materialelor textile, dacă îi adaugi finisaje metalice. Acesta poate fi fabricat şi din fibră de sticlă, cu un grad crescut de rezistenţă. Aceasta poate fi adaptată şi modelelor de tapet clasic.

Tapet clasic, dar mereu actual

Dacă modelele de tapet modern sunt o opţiune bună, în ceea ce priveşte spaţiile care ţintesc spre un spaţiu intens, tapetul clasic impresionează printr-un conservatorism elegant. Stilul victorian poate fi scos în evidenţă prin modele monocromatice, imprimeuri florale şi din natură în culori pastelate, dar şi prin deja cunoscutul simbol „fleur-de-lis”. Stilul damascian este, de asemenea, uşor de scos în evidenţă de modelele repetitive.

Tapet colectie clasic Flocart

Tapet colectie clasic Flocart

Tapetul clasic, de colecţie, poate fi perceput ca detaliul întregeşte eleganţa pe care ar trebui să o găseşti într-un loc precum un hotel de patru sau cinci stele, o instituţie de învăţământ superior, o bibliotecă sau o librărie.

Tapet fibra de sticla vopsit

Tapet fibra de sticla vopsit

În timp ce modelele de tapet modern înseamnă un plus de imagine, în cazul celui clasic vorbim despre o necesitate a stilului decorativ din acel spaţiu. Pardoseala de pe perete cu modele verticale poate să ofere iluzia unui tablou înalt, necesar în stilul clasic, în timp ce păstrează aerul formal dat de stilul acesteia.

Clădirea pe care o administrezi poate fi impresionantă dacă îţi cunoşti vizitatorii şi mesajul vizual şi le oferi tapetul potrivit. Alegerea nu ţine doar de culoare şi model, ci vizează şi materialul şi camera în care va fi amplasat tapetul. Bucătăriile şi băile au nevoie de materiale speciale, cu un grad crescut de rezistenţă la umezeală şi căldură.

tapet clasic Flocart

tapet clasic Flocart

Indiferent dacă îţi alegi tapet modern sau clasic, ai şi opţiunea de a-ţi decora un singur perete sau mai mulţi ori chiar tavanul sau de a amesteca mai multe modele în acelaşi spaţiu, cu condiţia să nu le alegi din stiluri diferite.

Ție care stil îți place mai mult? Cel modern sau clasic?