Tapet din fibra de sticla. O alegere inspirata

Tapet fibra de sticla vopsit

Tapet din fibră de sticlă vopsit

În domeniul amenajărilor inovația este la ea acasă, astfel încât opțiunile tale pentru finisaje și design sunt mereu actualizate. Ca să te asiguri că alegi cele mai bune finisaje trebuie să fii la curent cu noutățile!

Astăzi aducem în centrul atenției tapet din fibra de sticla, o alegere inspirată și îndrăzneață care poate transforma total aspectul final al proiectului tău.

Ce înseamnă tapet din fibra de sticla?

#Ce este un tapet din fibra de sticla?

După cum probabil te-ai gândit deja, este un finisaj pentru pereți realizat din fire foarte subțiri de sticlă, obținute prin topirea sticlei, care apoi sunt țesute pentru a obține rolele de tapet. Este cu siguranță o inovație în materie de tapet, deoarece nu este realizat din materialele tipice acestui finisaj.

# De ce să alegi acest tip de tapet?

Pe lângă efectul decorativ garantat, tapetul din fibra de sticla are și alte atribute care îl fac demn de luat în considerare:

 1. Este extrem de rezistent

 Un tapet din fibra de sticla rezistă la impact, șocuri și zgârieturi sau lovituri care se pot petrece în spațiile în care traficul este intens. Nici umezeala nu are efecte asupra acestuia, deoarece nu se umflă. Astfel, alegând să instalezi acest tapet te asiguri că pereții vor fi impecabili timp îndelungat.

 1. Armează pereții

Acest tapet din fibra de sticlă ”împrumută” din rezistența lor pereților, având un efect consolidare asupra lor, fie ei din clădiri vechi sau noi. În plus, maschează perfect posibilele imperfecțiuni și fisuri ale pereților și împiedică apariția altor fisuri noi.

 1. Lasă pereții să respire

Un aspect important datorită faptului că astfel nu permite dezvoltarea de microorganisme nocive, precum mucegaiul sau ciupercile, care afecteaza sănătatea persoanelor din acel mediu.  În plus, acest tip de tapet nu emite substanțe nocive și are proprietăți antialergene. Este o alegere perfectă dacă se ține cont de standarde de igienă.

 1. Aspect plăcut îndelungat
tapet din fibra de sticla

Camera fetiță cu mochetă personalizată și tapet din fibră de sticlă personalizat.

Datorită faptului că tapetul din fibra de sticla poate fi vopsit după instalare și a caracterului său texturat, spațiile decorate cu acesta impresionează la nivel vizual. Poți opta pentru vopsea lavabilă, vopsea lavabilă pe bază de latex sau poți chiar să îl personalizezi. Ceea ce este însă un beneficiu major al folosirii acestui finisaj este faptul că rezistă la vopsiri repetate- fiind o investiție inteligentă pe termen lung.

# Unde poți utiliza tapet din fibra de sticla?

 • Birouri și spații office
 • Instituții medicale- cabinete, spitale, clinici, cabinete stomatologice
 • Instituții publice
 • Instituții de învățământ- școli, grădinițe
 • Hoteluri și pensiuni
 • Centre SPA și wellness
 • Săli de conferințe
 • Săli de evenimente
 • Restaurante
 • Clădiri rezidențiale

Poți folosi tapet din fibra de sticla în diferite spații pentru a oferi acestora avantaje importante ce țin și de aspecte de igienă sau tehnice, nu doar de decor. Ai folosit până acum tapet din fibra de sticla?