De ce e bine sa decorezi după stilul personal

stilul personal

Una dintre cele mai mari provocări în amenajările interioare este să te asiguri că un spațiu este personalizat, că este potrivit pentru activitatea desfășurată acolo și că nu este doar un spațiu banal, care nu transmite nimic. Desigur că și spațiile „standard”, regăsite în reviste de specialitate au frumusețea lor, însă sunt adesea prea impersonale. Noi suntem de părere că fiecare spațiu trebuie să fie unic și personalizat.

  1. Spațiile cu personalitate aduc un plus de confort

Spațiile amenajate într-un mod standard, pot fi văzute drept spații banale, în special pentru că lasă impresia unui decor făcut în serie și nicidecum personalizat. Desigur, ideile de standard pot fi folosite, însă e necesară și viziunea proprie pentru a aduce spațiul la viață. Spre exemplu, clădirea de birouri a celor de la Google a fost amenajată conform culturii organizaționale și stilului Google, având un look modern și jucăuș.

birourile Google

Biroul Google din Londra

Avantajul? Angajații Google sunt printre cei mai productivi din lume și Google este declarată una din cele mai plăcute companii în care să lucrezi. Comparând birourile lor cu spațiile de birouri anoste, putem înțelege de ce este important să acordăm atenție stilului personal.

  1. Detaliile fac diferența

Atenția la detalii este extrem de importantă într-un proiect de amenajare interioară. Detaliile sunt cele care transformă orice spațiu din standard în extraordinar. Poți folosi atât detalii decorative cât și tapet sau mochetă personalizate.

În funcție de specificul fiecărui proiect, poți să îți manifești  creativitatea și să personalizezi spațiul cu mocheta sau tapetul potrivit temei. De exemplu, dacă proiectul tău presupune reamenajarea unui restaurant cu o temă retro, poți personaliza mocheta și tapetul în culori sau modele specifice anilor 60-70.

Nu există limite în personalizarea acestor tipuri de finisaje, designul dorit imprimându-se pe ele, fără a le afecta calitatea.

În plus, folosirea unei mochete personalizate aduce și alte beneficii: este ușor de întreținut, nu se depune praful pe suprafața ei, este antibacteriană și antialergenică- un aspect relevant pentru sănătate.

  1. Impact vizual puternic

Un spațiu care poartă amprenta unui stil personal adaptat la necesități are cu siguranță un impact vizual puternic. Acesta poate impresiona prin felul în care a fost executat, mai ales dacă se acordă atenție detaliilor. Recepția unui hotel, o sală de evenimente, un restaurant sau o sală de conferințe reprezintă spații a căror imagine este importantă pentru o impresie finală favorabilă. Amenajarea unui spațiu cu „personalitate” poate și fi cel mai puternic argument pentru clienții tăi să revină la tine!

  1. Conferă unicitate

Stilul personal folosit în amenajarea unui spațiu aduce cu sine un beneficiu major: este unic. Finisajele alese, pardoseala folosită dar și piesele de mobilier contribuie la un spațiu unic ca aspect și care iese din limitele unei amenajări standardizate.

  1. Poți lăsa o amprentă unică

Cu timpul, vei putea observa că stilul tău lasă o amprentă specifică asupra fiecărui spațiu amenajat de tine, ceea ce te va face ușor recogniscibil și te va avantaja pe termen lung; astfel, este posibil ca amprenta ta să fie un element ce-ți va aduce mai multi clienți și proiecte.

Așadar, stilul personal este extrem de important în amenajarea oricărui spațiu deoarece îl scoate din anonimat și îl transformă într-un spațiu unic, personalizat și impresionant din punct de vedere al impactului vizual.