Criterii de alegere pardoseli restaurant

pardoseli restaurant

mochetă personalizată în sala de evenimente Metaphor, București

Managerul unui local știe clar că atunci când vine vorba de pardoseli restaurant, așteptările sunt mari. Pardoseala aleasă trebuie nu doar să complementeze frumos spațiul, ci și să fie rezistentă la trafic intens, să respecte normele de igienă impuse și să respecte tematica generală a întregului spațiu.

Probabil de multe ori ai avut ocazia să analizezi un restaurant nu doar din prisma gastronomiei ci și din cea a decorului și a finisajelor alese. La fel de probabil ai fost și dezamăgit de lipsa de atenție la detalii sau de o pardoseală anostă, care în loc să evidențieze localul, îl transformă într-un loc banal.

Această constatare a dus inevitabil la întrebarea „cum alegi pardoseli restaurant potrivite?”. Răspunsul este simplu: în primul rând trebuie să te asiguri că alegi un finisaj de calitate, potrivit pentru un local de servit masa. Noi recomandăm mocheta personalizată, parchetul masiv, dalele din pvc (LVT) și Flotex.

4 opțiuni pentru pardoseli restaurant

1.Mocheta personalizată – impact vizual major si confort!

O pardoseală cu mochetă personalizată se potrivește perfect cu spațiul în care este folosită, completând frumos tematica specifică. Acest tip de mochetă respectă întru totul cerințele managerului de restaurant și ideile de design ale acestuia, precum și tematica spațiului, până în cele mai mici detalii.

Mocheta personalizată îți oferă opțiuni nelimitate când vine vorba de design, fără a afecta calitatea pardoselii și a materialului din care aceasta este realizată. Materialele folosite diferă în funcție de nevoi, de la lână țesută la poliamidă.

Personalizarea se face atât prin design- prin imprimarea modelului- dar și prin paleta de culori aleasă. O mochetă personalizată adaugă unicitate unui restaurant. Curățarea zilnică și întreținerea mochetei se fac numai uscat, iar curățarea intensivă periodică este recomandat să se faca cu firme specializate.

pardoseli restaurant

parchet trafic intens, restaurant Ramada Cluj Napoca

2.Parchet din lemn (masiv sau stratificat) – aspect natural, rustic, autentic!

Dacă îți place lemnul, pardoseala din lemn este mereu actuală, pentru că oferă oricărui spațiu un aspect elegant. În cazul restaurantelor, parchetul masiv este o alegere potrivită atât pentru că adaugă eleganță, cât și că este sustenabil și durabil.

Pardoseala din lemn oferă un ambient calduros, autentic, o caracteristică destul de importantă pentru un restaurant, întrucât confortul clienților depinde și de acest aspect.

Gama variată de colecții și culori permite ca parchetul să fie frumos integrat în tematica restaurantului, contribuind semnificativ la impactul vizual pe care acesta îl are asupra celor ce-i trec pragul.

Este important ca parchetul să fie din lemn de calitate si să fie instalat corespunzător; întreținerea și curățarea fiind o necesitate pentru lemn.

pardoseli restaurant

Flotex, restaurant Fenye Miercurea Ciuc

3.Flotex – rezistență!

Dacă îți dorești pentru restaurantul tău o pardoseală care să arate ca o mocheta dar să nu te stresezi deloc pentru o păstra imaculată, atunci recomandarea noastra este Flotex de la Forbo! Flotexul îmbină rezistența covorului pvc cu confortul mochetei, creând o pardoseală unică, extrem de potrivită pentru o sală de evenimente. Datorită proprietăților sale, Flotex este o pardoseală ultrarezistentă.

O pardoseală suprastratificată, întărită cu fibre de sticlă și un strat textil dens (70 de milioane de fire pe mp), Flotex se adaptează și spațiilor curbate sau în rampă. Este potrivită pentru spații cu trafic intens și rezistă în timp- are durabilitate de până la 30 de ani.

Totodată, Flotex oferă și confortul unei mochete, păstrând căldura și oferind reducție fonică de până la 20 de dB. Este o pardoseală antialergenică, antibacteriană ce apară împotriva mirosurilor.

Flotex-ul este ultrarezistent la murdărie, fiind ușor de curățat și întreținut.

pardoseli restaurant

dale pvc LVT în restaurant

4. Dale din pvc LVT flotante sau lipite – soluții ingenioase ușor de întreținut!

Atunci când dorești o pardoseală cu aspect de parchet, piatra, marmură, sau foarte colorată cu aspect modern, dalele din pvc LVT sunt alegerea pentru tine!

Pe lângă faptul că sunt extrem de generoase ca și game cromatice, se întrețin foarte ușor (cu un simplu mop), sunt foarte rezistente la uzură și îți oferă un aspect cald, cu absorbanță fonică ridicată, ideală pentru primirea unui număr mare de clienți pentru servirea mesei sau petreceri. Variantele flotante prezintă avantajul că se pot monta pe suportul existent (gresie, mozaic) și pot fi relocate în cazul în care reconfigurați spațiile din restaurantul dvs.

Atunci când vine vorba de pardoseli restaurant, este bine să alegi în funcție de nevoile specifice ale spațiului tău, ținând cont de tematică și de normele de igienă impuse.

Așadar, ai la îndemână multe variante profesionale. Ce ai alege pentru restaurantul tău?