Ce nu stiai despre alegerea pardoselii interioare

Mocheta dale personalizata, birouri in Cluj Napoca

Mocheta dale personalizata, birouri in Cluj Napoca

Atunci când ai de ales pardoseli interioare pentru proiectul tău, ești pus în fața unei decizii importante iar varietatea de pardoseli este suficient de vastă încât să te pună în dificultate.

Ce tip de pardoseală este adecvată? Ce calități trebuie să aibă? Ce proprietăți necesită pardoseala pentru proiectul tău de amenajare? Toate aceste întrebări trebuie adresate înainte de a lua o decizie.

Pentru a te ajuta, am alcătuit o listă de 5 idei de pardoseli interioare, care să îți ofere informațiile necesare:

Idei de pardoseli interioare

1. Mochetă pentru un look confortabil

mocheta cu underlay

mochetă Axminster

Mocheta reprezintă o alegere ideală pentru un ambient confortabil, în care să te simți bine. Aduce un plus de confort, este plăcută și funcțională  iar textura sa este inconfundabilă. În funcție de spațiu, trebuie să ții cont de traficul la care va fi supusă mocheta dar și de gradul de confort dorit.

  • Mochetă personalizată– pentru un aspect impecabil, potrivit perfect cu tematica spațiului
  • Mochetă de colecție– pentru un spațiu în care calitatea este imperativă și tematica permite folosirea unei mochete nepersonalizate
  • Mochetă țesută– pentru amenajări pretențioase, precum spațiile hotelurilor de 4 sau 5 stele
  • Mochetă în dale– pentru spațiile cu pardoseală tehnică sau atipică, precum birouri sau grădinițe

2.  Linoleum pentru spații eco-friendly

produse profesionale

Linoleum natural Forbo cu intarsii

Dacă dorești o pardoseală care să fie prietenoasă cu mediul, ecologică dar și extrem de rezistentă, linoleumul natural de la Forbo este soluția pentru tine. Fiind produs din  materiale naturale, rapid regenerabile și reciclate, linoleumul este ideal pentru spații diverse, precum școli, birouri, săli de sport, centrele de wellness, cabinete medicale, etc.

Nu vor fi probleme cu întreținerea acestuia, deoarece se curăță ușor și nu necesită produse speciale. În plus, rezistă la timp și uzură și nu impune reparații ulterioare.

3. PVC pentru rezistență sporită

covor pvc conductiv

covor pvc conductiv- Colorex EC Leoni Arad

Pardoseala din covor PVC este soluția potrivită pentru spațiile în care proprietățile tehnice specifice sunt cele care conteaza cel mai mult în alegerea unei pardoseli interioare. Cerintele pot fi pentru o pardoseala acustica, conductiva, disipativa, antiderapanta sau antibacteriana pentru spitale. Este ideal pentru menținerea igienei. Rezista la trafic intens și nici nu i se deteriorează forma.

4. Flotex pentru unicitate

Flotex birouri Sigma Business Centre Cluj

Flotex birouri Sigma Business Centre Cluj

Flotexul este o pardoseală unică, dezvoltată de Forbo, care îmbină rezistența pvc-ului cu confortul oferit de mochetă. Caracteristicile sale principale sunt rezistența, întreținerea ușoară, confortul și tratamentul antibacterian Sanitized. Este o pardoseală versatilă, ce poate fi personalizată la rezoluție HD, pentru impact vizual puternic și pentru a conferi unicitate spațiului în care este montată.

Poți folosi Flotex pentru birouri, spitale, grădinițe, sală de conferință, școli sau centre de îngrijire vârstnici, centre de frumusețe.

5. Parchet pentru un look natural

parchet sala de lucru

parchet sala de lucru

Parchetul masiv sau stratificat este una dintre acele pardoseli interioare care nu se demodează niciodată și a cărei eleganță nu poate fi ignorată. Este rezistent în timp și, dacă este întreținut corespunzător, își păstrează aspectul pentru o perioadă lungă de timp.

Aduce un look natural în orice spațiu și este ideal pentru spațiile în care căldura și aspectul lemnului reprezintă criterii importante în amenajare.

Parchetul creează un ambient clasic și natural, de aceea îl poți folosi cu succes în restaurante, cafenele, birouri etc.

Cel mai important criteriu rămâne însă alegerea unui tip de pardoseli interioare care să îndeplinească cu succes nevoile specifice ale spațiului amenajat, apelând la o firmă specializată și fără a face rabat de la calitate.