Ce tipuri de pardoseli ofera cea mai buna absorbanta fonica?

absorbanta fonica

Marmoleum acustic. sursă: forbo.com

Anumite spații impun condiții de liniște care trebuie respectate. Acestea sunt de regulă spații din domeniul sănătății și wellness-ului însă și spații precum școlile, clădirile de birouri sau bibliotecile, deoarece acolo oamenii au nevoie de un mediu liniștit, care să nu le cauzeze disconfort.

Dacă amenajezi un spațiu care necesită absorbanta fonica sporită, trebuie să alegi pardoseli care oferă absorbanță fonică pentru ca mediul să asigure condițiile de liniște necesare. Există câteva tipuri de pardoseli care oferă acest beneficiu.

Spații liniștite cu pardoseli cu absorbanta fonica

1. Linoleum acustic

absorbanta fonica

Marmoleum Decibel. Sursă: forbo.com

O colecție de Marmoleum realizată special pentru spații în care este necesara absorbanta fonica.  Un strat izolant este atașat linoleumului astfel încât să se obțină o reducere a sunetului de impact de până la 17 dB.

Există 43 de modele de design, așadar dacă optezi pentru această soluție, ai și o gamă variată de modele, astfel încât pardoseala să fie potrivită cromatic și tematic.

2. Pvc acustic

Există mai multe colecții de pvc acustic pe care le poți utiliza:

Sarlon Acustic

absorbanta fonica

Sarlon Acustic. sursă: forbo.com

Pardoseala Sarlon acustic de la Forbo a fost dezvoltată pentru a reduce vizibil zgomotele din spațiile cu trafic intens.

În funcție de capacitatea de absorbție fonică, există trei tipuri de Sarlon acustic:

  1. Sarlon acustic 15 dB
  2. Sarlon acustic 17 dB
  3. Sarlon acustic 19 dB

Sarlon Sparkling

absorbanta fonica

Sarlon Sparkling. sursă: forbo.com

Un covor pvc cu absorbanta fonica sporită dar și cu rezistență deosebită la poansonare, Sarlon Sparkling este o pardoseală durabilă. Aceasta este tratată cu BACTERI’PROTECT, un tratament pe bază de ioni de argint ce îi conferă proprietăți antibacteriene și antifungice, eliminând 99% din bacterii în 24 de ore. Așadar, este soluția optimă pentru spații de tipul celor medicale.

Eternal Decibel

absorbanta fonica

Eternal Decibel. Sursă: forbo.com

O colecție inspirată de culorile naturii, aceasta aduce în prim plan diferite nuanțe de lemn natural fiind o soluție perfectă pentru spațiile în care se dorește un aspect natural dar și absorbanta fonica. Cu ajutorul Eternal Decibel, nivelul de zgomot este redus cu până la 17 dB.

Allura Flex Decibel

absorbanta fonica

Allura Decibel. sursă: forbo.com

O colecție care păstrează caracteristicile pardoselii din pvc LVT Allura, cu beneficiul adăugat al absorbanței fonice de până la 19 dB.

Pardoseala Allura redă culorile și aspectul realist al lemnului, ceramicii sau pietrei naturale, fiind perfectă pentru spațiile în care se urmărește un aspect natural.

Acum că ai aflat ce tipuri de pardoseli oferă absorbanta fonica sporită, vei putea lua decizii informate atunci când amenajezi un spațiu care impune un mediu liniștit. Ai folosit până acum una dintre aceste pardoseli?

Ai nevoie de pardoseli cu absorbanta fonica? Te putem ajuta!
Echipa noastră de specialiști te poate ajuta cu obținerea pardoselilor potrivite și montajul impecabil al acestora!

button (1)