Cum sa alegi pardoseala pvc

pvc

pvc în magazin Brașov

Pardoseala pvc este o opțiune de luat în considerare atunci când ai de amenajat un spațiu și dorești o pardoseală durabilă, foarte rezistentă la trafic și ideală pentru menținerea igienei – când ai de amenajat diferite tipuri de spatii: spitale, clinici, cabinete, școli, grădinițe, universități, birouri sau chiar secții de producție centre spa, centre fitness și aerobic.

Există mai multe categorii de pardoseala pvc: de la cele standard la cele speciale cum ar fi acustice (reduc stresul produs de zgomot), conductive (secțiile de operații, terapie intensivă, imagistică medicală, spații de producție în industria electronică, farmaceutică, laboaratoare de cercetare), antiderapante (reduc riscul de accidente prin alunecare: bucătării, dușuri, vestiare, holuri și scări) la cele antibacteriene (impuse de norme în mediul sanitar și educațional).

pardoseala pvc

pvc, Clinica Stomatologie Dentimage Cluj

În funcție de tipul proiectului tău, poți alege pardoseala pvc potrivită, care nu este doar rezistentă la trafic și ușor de întreținut (pt. că nu are rosturi), ci îți oferă o diversitate impresionantă de culori, modele și modalități de instalare.

Singurul aspect de la care nu trebuie să faci rabat este calitatea covorului pvc.

Iata câteva motive care te vor convinge că este așa:

pardoseala pvc

pvc conductiv, Colorex EC

#1. Pardoseala pvc de calitate este rezistentă în timp

Una dintre cele mai importante trăsături ale unei pardosele de calitate este rezistența sa în timp și modul în care aceasta se comportă pe parcursul anilor. Ea trebuie să reziste atât la traficul intens cât și din punct de vedere al aspectului: o pardoseală pvc de calitate va arăta întotdeauna bine. Desigur, aceasta trebuie să fie întreținută corespunzător. Curățarea ei se face foarte ușor iar periodic se poate  reface stratul de uzură.

#2. Pardoseala pvc de calitate te costă mai puțin pe termen lung

Investiția inițială va fi mai ridicată, deoarece o pardoseala pvc calitativă are un preț mai mare, însă pe termen lung acest lucru constituie un avantaj. Covorul pvc de calitate va rezista fără probleme timpului și uzurii, ca atare nu vei fi nevoit să faci reparații, oferind astfel un lifetime cost redus.

Alegerea covorului pvc privind doar prin prisma prețului poate fi dăunătoare pe termen lung: pardoseala pvc ieftină se poate rupe, găuri, deforma sau păta. În cazul pardoselii pvc ieftine, stratul de protecție se deteriorează extrem de repede sau dispare în totalitate după instalare.

Acest lucru este cu atât mai grav cu cât dacă deții un restaurant sau un spital vei fi nevoit să schimbi pardoseala pentru a evita contaminarea, iar asta presupune costuri mari.

pvc

pvc, liceul Miu Cluj

#3. Pardoseala pvc de calitate are fișă tehnică!

Unele pardoseli pvc sunt produse în UE, ceea ce presupune că pentru a fi certificate, trebuie să fie supuse unor norme extrem de riguroase. Toate aceste certificate ( de conformitate, de calitate) sunt prezentate în fișa tehnică. În cazul pardoselilor produse în afara UE fisa tehnică poate conține informații care nu au fost verificate. Originea produsului este cea mai relevantă informație de care trebuie să ții cont când alegi o pardoseala pvc.

Pentru o persoană neavizată, informațiile pot părea veridice indiferent de proveniența produsului, însă aceasta este o capcană în care poți cădea cu ușurință. Pentru a evita o astfel de situație, cea mai bună soluție este să apelezi la o firma specializată în pardoseli.

pardoseala pvc

pvc antiderapant, Școala de Poliție Cluj

Acestea au o echipă de specialiști, care te pot consilia în alegerea celor mai bune soluții pentru proiectul tău; tot ei instalează pardoselile și îți oferă calitate.

Indiferent de tipul de pardoseală pvc de care ai nevoie, trebuie să te asiguri că este un produs de calitate, care va rezista în timp și nu va genera cheltuieli neprevăzute și mai ales, că are o fișă tehnică cu certificările de rigoare.