Cum alegi pardoseala pentru un cabinet stomatologic?

PVC acustic Cabinet Clinica Stomatologica Dentimage Cluj Napoca2

PVC acustic Cabinet Clinica Stomatologica Dentimage Cluj-Napoca

Un cabinet stomatologic trebuie să respecte norme stricte de igienă pentru a oferi servicii de calitate. Investiția în echipamentul propriu zis este adesea prioritară însă nu trebuie neglijate nici alte aspecte ale amenajării acelui spațiu, precum pardoseala și finisajele pentru pereți.

Există multe posibilități când vine vorba de alegerea unei pardoseli, dar care este alegerea ideală?  Ce proprietăți trebuie să aibă pardoseala unui cabinet ca să fie cu adevărat adecvată activității medicale stomatologice? Pentru a afla aceste informații și pentru a face alegerea perfectă pentru nevoile tale, îți oferim câteva recomandări.

Câteva sugestii pentru pardoseala:

Într-un cabinet stomatologic pardoseala trebuie să îndeplinească anumite cerințe de igienă pentru a putea fi utilizată:

 • Să fie fără rosturi (o suprafață continuă)
 • Să fie antibacteriană și antialergică
 • Sa aibă tratamente specifice mediului sanitar ce nu permit dezvoltatrea bacteriilor, precum Bacteri Protect implementat de Forbo
 • Sa fie rezistentă la pete (StainProtect)
 • Să fie rezistentă la trafic si poansonare
 • Să ofere absorbanță fonică (important pentru confortul fonic al pacienților)
 • Să fie ușor de curățat și întreținut
 • Să își păstreze aspectul și proprietățile pe toată durata de viață!

Din aceste motive, în cabinetele stomatologice nu mai este permisă utilizarea altor tipuri de pardoseli (gresie, mozaic,etc.) ce au rosturi pentru că nu pot fi igienizate și astfel nu corespund normelor Europene. Două opțiuni viabile pentru un astfel de spațiu sunt Marmoleum și Sarlon acustic.

pvc Sarlon Clinica stomatoligica Dentimage Cluj Napoca

pvc Sarlon Clinica stomatoligica Dentimage Cluj Napoca

#1.  Marmoleum

Marmoleumul este un linoleum natural produs de Forbo. Este rezistent la trafic intens, antistatic și antibacterian și rezistent la foc. Își păstrează proprietățile și aspectul pe toată durata de viață și este ușor de curățat și întreținut.

Pentru un cabinet stomatologic, unde zgomotele degajate de diferite echipamente pot fi deranjante pentru pacienti sau vecini, marmoleumul acustic este alegerea perfectă.  În plus, poți folosi Marmoleumul și pentru pereți.

Colecția de Marmoleum acustic reduce zgomotele, datorită unui strat izolator care este fixat de linoleum. Există două tipuri de astfel de pardoseala: Marmoleum Acustic- care reduce zgomotele cu pâna la 14 dB și Marmoleum Decibel, care oferă o reducție a zgomotului de 17 dB.

Desigur că și alte tipuri de marmoleum pot fi folosite cu succes- poți citi pe larg despre marmoleum aici și alege gama care se potrivește nevoilor tale.

Clinica Ortodontie Barbur Cluj Sarlon Sparkling 2

Clinica Ortodontie Barbur Cluj Sarlon Sparkling

#2.  Sarlon Acustic

Pardoseala Sarlon acustic de la Forbo a fost dezvoltată pentru a reduce vizibil zgomotele din spațiile în care traficul este intens. Într-un cabinet stomatologic, unde funcționează diferite echipamente și sunt active mai multe persoane, această pardoseală absorbe eficient zgomotele pentru a crea un mediu liniștit, care să nu deranjeze pacienții. Poate fi utilizat și drept finisaj pentru pereți.

În funcție de capacitatea de absorbție fonică, există trei tipuri de Sarlon acustic:

 1. Compact acustic Sarlon 15 dB
 2. Compact acustic Sarlon 17 dB
 3. Confort acustic Sarlon 19 dB

In plus, datorita tratamentelor antibacteriene este special adaptat  „provocărilor” din mediul sanitar; aceste tratamente nu permit dezvoltarea bacteriilor: Stapfhylococcus Aureus, MRSA, Pseudomonas, Aeruginosa, Candida Albicans, Escherichia Coli.

pardoseala

Clinica Ortodontie Barbur Cluj Sarlon Sparkling

Toate aceste proprietăți specifice fac ca pardoseala pvc tip Sarlon Sparkling Compact să fie una corecta atât din punct de vedere tehnic cât și economic. Eficiența investiției este dovedită în timpul de rezistență a pardoselii la trafic și a întreținerii facile, cu costuri minime.

Disponibil într-o gamă variată de culori, Sarlonul reprezintă o soluție perfectă la cerințele unui cabinet stomatologic.

Atunci când ai de ales pardoseala pentru un spațiu care trebuie să respecte norme stricte de igienă dar care trebuie totodată să fie un mediu liniștit, așa cum este un cabinet dentar, trebuie să te orientezi spre pardoselile care oferă absorbanță fonică, rezistență la timp și uzură dar și ușurință în curățare și întreținere. În plus, caracteristicile pardoselii trebuie să includă și cele precum proprietățile antibacteriene, antistatice și antialergice. Pardoselile prezentate mai sus reprezintă soluții ideale pentru cerințele stricte ale unui cabinet stomatologic.