Pluta, miracolul naturii in amenajari interioare

parchet pluta

Corkcomfort de la Wicanders

Parchetul de plută este perfect pentru un spațiu  cald și primitor ce păstrează  un aspect natural și inconfundabil, oferind o oază inspirată de natură în peisajul predominant urban. Iubitorii unui look clasic și elegant cu siguranță vor fi impresionați de parchetul de plută, mai ales după descoperirea proprietăților sale. Când alegi parchet pluta alegi natura și o aduci în proiectul tău însă alegi totodată și inovația, acest tip de parchet fiind unul inovativ și ecologic.

De ce este pluta un miracol al naturii?

pluta

stejar de plută

Pluta provine dintr-un soi de stejar ce se găsește predominant în Portugalia, ea fiind practic scoarța acestui copac. Stejarul de plută este deosebit deoarece are o capacitate de regenerare uimitoare, fiind o sursă constantă de plută.

Pluta este recoltată cu mână, fără ca stejarul să fie afectat de acest proces, fiind o modalitate ecologică de prelucrare. Folosită inițial pentru dopuri, pluta a început să fie utilizată și pentru pardoseli și finisaje de pereți, datorită capacității sale impresionante de izolare.

De ce să alegi un parchet pluta?

parchet pluta

Artcomfort de la Wicanders

1. Confort termic sporit

Datorită proprietății plutei de a izola termic, un spațiu în care este folosit parchet plută este automat un spațiu călduros.  Pluta asigură o temperatură optimă a pardoselii, datorită proprietății sale unice de a păstra căldura, asigurând totodată și reducerea costurilor de încălzire. Grație căldurii emanate, este extrem de plăcut la atingere.

2. Este o pardoseală confortabilă

Parchetul de plută oferă confort sporit la mers, datorită flexibilității sale, care asigură că pardoseala oferă un sentiment plăcut la atingere și la mers. Este mai confortabil decât lemnul însă mai ferm decât mocheta, un atribut ce reduce impactul tocurilor,  reduce presiunea asupra picioarelor dar și a spatelui, reducând efortul cauzat de mers.

3. Absorbanță fonică și rezistență la impact

Proprietățile naturale ale plutei fac din acest tip de parchet unul ce asigură o absorbanță fonică ridicată: densitatea celulelor din care este alcătuit funcționează drept un izolator acustic. Mai mult decât atât, reduce transmisia zgomotului dintr-o încăpere în alta, asigurând astfel un spațiu liniștit.

În comparație cu parchetul laminat spre exemplu, parchetul de plută absoarbe sunetul cu 53% mai eficient, reducând atât zgomotele cauzate de mers cât și cele cauzate de impact.

Parchetul din plută este extrem de rezistent la impact, fiind capabil să își mențină forma și să împiedice apariția indentațiilor. Fiind o pardoseală rezistentă este și durabilă și își păstrează aspectul pentru un timp îndelungat.

4. Oferă un aspect distinctiv

Stilul șarmul și aspectul sofisticat al plutei fac din această pardoseală una ce creează o atmosferă unică și autentică cu un look natural. Parchetul de plută îmbină aspectul plăcut cu confortul și durabilitatea, fiind o alegere inspirată pentru diverse spații.

În plus, aspectul de lemn inconfundabil oferă un plus de eleganță și naturalețe oricărui spațiu. Așadar, parchetul de plută este o alegere potrivită dacă dorești o pardoseală naturală și sănătoasă, antialergică, călduroasă, estetică, cu absorbanță fonică și rezistentă la impact și zgârieturi. Aspectul său se păstrează timp îndelungat iar confortul este asigurat!

Ai folosit vreodată parchet pluta în proiectele tale de amenajare?

Sursă foto: wicanders.com