Cum se monteaza mocheta in 4 pasi simpli

montaj mocheta

Mochetă personalizată print

Dacă  ar trebui să atribuim o singură caracteristică mochetei, acea caracteristică ar fi cu siguranță confortul oferit. Mocheta îți mângăie și îți răsfață pașii, de aceea nu este de mirare că este o opțiune populară pentru diferite proiecte.

Dacă ar fi să dezvoltăm puțin, am spune și mocheta este rezistentă la trafic intens, durabilă și contribuie la aspectul vizual final al spațiului ( îndeosebi mocheta personalizată.)

Ne-am propus să îți prezentăm patru pași simpli de montaj mocheta ca să îți demonstrăm că mocheta se și montează ușor.

4 pași pentru montaj mocheta

<img class="wp-image-691 size-full" src="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/10/mochpersprint.jpg" alt="montaj mocheta" width="600" height="900" srcset="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/10/mochpersprint.jpg 600w, http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/10/mochpersprint-200×300.jpg 200w, http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/10/mochpersprint-300×450.jpg 300w, http://blog.dacca .ro/wp-content/uploads/2015/10/mochpersprint-240×360.jpg 240w” sizes=”(max-width: 600px) 100vw, 600px” />

Mochetă personalizată print, sală de conferințe

1. Pregătește suprafața

Primul pas îl reprezintă pregătirea suprafeței, un pas esențial pentru ca rezultatul final să fie impecabil. Podeaua(stratul suport) trebuie curățată temeinic, degresată și nivelată în cazul în care este nevoie. Suprafața trebuie să fie perfect dreaptă și lipsită de impurități (îndeosebi praf). Dacă nu este respectat acest pas, există riscul ca mocheta să nu se fixeze cum trebuie pe suprafață. Recomandarea noastră standard este ca stratul suport să fie șapă autonivelantă, suprafață care îndeplinește toate condițiile de mai sus.

2. Măsurători și aclimatizare

Poate ți se pare că măsurarea reprezintă un pas de la sine înțeles însă adesea, măsurătorile se fac greșit. Un sfat pentru a te asigura că ai dimensiunile încăperilor corecte este să măsori de mai multe ori și să notezi fiecare dimensiune în parte. După ce ai facut măsurătorile, nu uita să iei în considerare  faptul că mocheta în rolă poate avea lățimea de 4 m, de 5m sau de 2m, iar mocheta în dale are dimensiunea de 50cm/50cm. Aceste date influențează cu siguranță rezultatul calculelor de material.

Când tai mocheta, lasă cam 10 cm în plus, în acest fel vei avea o marjă de eroare.

La capitolul aclimatizare, specialiștii recomandă ca mocheta să fie ținută cel puțin 12 de ore în spațiul în care urmează să fie montată, pentru a fi mai ușor de manevrat și tăiat.

3. Tăierea

Dacă folosești mochetă dintr-o bucată, nu vei avea mari probleme. Dacă însă vrei să realizezi modele cu mai multe bucăți de mocheta (intarsii), tăierea și îmbinarea reprezintă un pas vital în montarea mochetei, astfel încât aspectul final al spațiului să fie cel dorit.

Pentru a fi tăiată fără probleme, trebuie suprapusă la nivelul rostului de îmbinare și taie simultan cele două canturi, folosind un cutter și o șină de oțel. Astfel îmbinările se vor potrivi perfect, marginile tăiate nu vor fi scămoșate și modelul tau va arată natural, nu precum ceva ”adăugat”. Instrumentele folosite pentru instalare diferă în funcție de tipul mochetei însă pentru obținerea unui rezultat bun le recomandăm pe cele profesionale.

4. Fixarea

Dacă aplici mocheta pe șapă, atunci aplica soluția de fixare (adezivul) cu ajutorul unei raclete pe toata suprafata acesteia. Întinde mocheta perfect și respectă timpul de fixare ( conform indicațiilor de pe produse). Dacă vrei să aplici mocheta peste o podea, de ex. parchet, atunci trebuie să folosești o bandă dublu-adezivă pentru fixare.

Este important să folosești un adeziv potrivit pentru mochetă, special conceput pentru montarea mochetei. Acesta nu are miros deranjant și nici nu conține solvenți!

Acum că ai vazut exact cum se executa un montaj mocheta, sperăm că o vei folosi tot mai mult în proiectele tale, pentru a le oferi un plus de confort și căldură.

În cazul mochetei țesute din lână, precum cea Axminster, procesul de montaj se schimbă, de aceea vom trata acest subiect separat.

Descoperă mai multe despre mochetă.

Îți place să folosești mocheta în amenajări? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii de mai jos. Totodată, dacă articolul ți-a fost util, am aprecia dacă l-ai distribui!