Ce inseamna o mocheta trafic intens?

Mocheta trafic intens lobby – Sigma Business Center

Mocheta trafic intens lobby – Sigma Business Center

Mocheta este un tip de pardoseală pe cât de avantajos, din punct de vedere estetic, pe atât de adaptabil. Nu ne putem referi la ea fără să vorbim şi despre persoanele care o vor admira, care vor percepe mesajul transmis prin designul ei şi care îi vor simţi gradul de confort.

Orice mochetă trebuie să facă faţă admiratorilor săi, indiferent de numărul lor. De aceea, dacă destinaţia ei este un hotel, o clădire de birouri, un centru comercial, un restaurant, o clădire destinată învăţământului sau alte tipuri de instituţii care implică un număr mare de vizitatori, deja poţi lua în considerare o categorie specială a acestui tip de pardoseală: mocheta trafic intens.

Oare… mocheta trafic intens chiar există?

Da. Mocheta trafic intens există și ea are o caracteristică principală: rezistenţa. Fără să îi afecteze posibilităţile de design, spre deosebire de mocheta interior, o mocheta trafic intens este construită pe criterii speciale care urmăresc acel scop: de a face mocheta să reziste cât mai mult timp. În principal, mocheta este cunoscută nu doar pentru confort, ci şi pentru că este un bun izolator termic şi fonic, dar şi pentru că nu aluneci pe ea. Practic, ea este echilibrul dintre covor şi linoleum.

Mocheta trafic intens “birou UMF Iuliu Hatieganu Cluj”

Mocheta trafic intens “birou UMF Iuliu Hatieganu Cluj”

Şi, dacă tot vorbim despre rezistenţă, ea nu poate fi reflectată mai bine decât prin intermediul materialelor din care este făcută. Mocheta trafic intens  poate fi ţesută din poliamidă sau lână tip Axminster; poliamida  promite rezistenţă, durabilitate şi o mentenanţă uşoară, iar lâna tip Axminster asigură mochetei confort, lux și rezistență la trafic. Acesta poate fi o alegere bună, dacă vrei ca mocheta să își păstreze aspectul un timp îndelungat. Majoritatea fibrelor de poliamidă poartă numele unei mărci, însă este posibil să te loveşti şi de cele de o calitate îndoielnică ce se prezintă sub formă de „fabricat din 100% PA”.

În acelaşi timp, polipropilena, ca material, poate fi o opţiune atrăgătoare pentru o mocheta trafic intens; dar, numai pentru că ea este ieftină; deși imită foarte bine aspectul poliamidei, este mult inferioară din punct de vedere tehnic.

Există situaţii speciale pentru care aş avea nevoie de o mocheta trafic intens?

Din nou, da. O mocheta trafic intens se impune în spații publice precum: hoteluri, spații birouri, restaurante, săli evenimente sau orice alte locații care presupun un număr mare de vizitatori. În astfel de spații, alegerea mochetei se face după funcționalitate dar cu respectarea proiectului de design interior.

Mocheta personalizata “Meeting room - Hotel Ramada Cluj”

Mocheta personalizata “Meeting room – Hotel Ramada Cluj”

De exemplu, o mochetă personalizată, plasată la recepție sau pe scări poate aduce un plus de imagine într-un loc surprinzător, captând fiecare privire încă de la intrare.

O mocheta trafic intens te poate ajuta doar dacă îi acorzi atenţia necesară, atunci când o alegi. Fie că te ghidezi după buget sau impact estetic, criteriul principal în alegerea ei trebuie să rămână rezistenţa în timp. Cu cât durata ei de viață este mai mare, cu atât ai parte de beneficii adaptate la suprafaţa care va fi călcată de clienţi sau vizitatori.

Mocheta trafic intens cu intarsii holuri si scari Hotel L’Art Carei

Mocheta trafic intens cu intarsii holuri si scari Hotel L’Art Carei

Poţi opta pentru mocheta trafic intens în dale, recomandată pentru spaţii cu pardoseală tehnică supraînălţată sau poţi alege un model de colecţie, care să facă faţă cerinţelor tale. În oricare dintre aceste cazuri, verifică dacă rezistenţa produsului este aceeaşi cu aşteptările tale.