Mocheta personalizata vs. mocheta standard

Mocheta personalizata - Sala evenimente Metaphor Bucuresti

Mocheta personalizata – Sala evenimente Metaphor Bucuresti

O clădire vizitată intens, care exprimă un concept vizual, are nevoie să creeze o poveste prin fiecare detaliu al său. De la lustre şi până la pragul uşilor, nuanţele, texturile şi cromatica trebuie să se alinieze tematicii alese şi recomandărilor arhitecţilor. Astfel, în timpul lucrărilor de renovare sau decorare, poţi să ai de ales între o mocheta personalizata şi una standard.

Însă, aceste două tipuri de mochetă includ caracteristici ce pot face ca această decizie să nu fie una atât de simplă. Mai jos, îţi prezentăm câteva informaţii despre fiecare din cele două categorii.

Ce poţi găsi atunci când cauţi mochetă standard

Dacă mocheta pe care o cauţi este una care trebuie să impresioneze atât prin cromatică şi textură, cât şi prin modalitatea de producţie, atunci destinaţia acesteia poate fi un hotel de 4 sau 5 stele, o bancă, biroul unui manager sau un restaurant de pe un vas de croazieră. Pentru fiecare dintre cele enumerate mai sus imaginea poate determina succesul sau eşecul unui eveniment ori chiar unor întregi tranzacţii.

Mocheta standard (colectie) - Sala sedinte Sigma Business Centre Cluj

Mocheta standard (colectie) – Sala sedinte Sigma Business Centre Cluj

De aceea, atunci când te hotărăşti asupra unei mochete standard, ai practic de ales între diverse colecții. Nu ai de a face cu modele monocrome ori cu un singur material, însă nu poți interveni asupra modelului, culorilor sau texturii din colecție. Dintre colecții putem aminti mocheta tufted de tip saxony, velour, buclată sau structurată; fiecare dintre acestea se regăsește în colecțiile standard într-o varietate mare de modele sau culori.

Un exemplu aparte în acest sens sunt colecțiile de mocheta ţesută de tip Axminster, cunoscută pentru gradul său ridicat de confort și rezistența la trafic, dar și pentru compoziția sa din lână tratată.

Nu putem totuși să nu precizăm că mocheta de tip Axminster exceleaza însă, la capitolul de „personalizată”.

Un alt tip exemplu ce poate fi amintit este mochetă standard în dale, recomandată pentru spaţiile ce necesită o pardoseală supraînălţată, dar şi pentru spaţiile cu un trafic intens, aşa cum sunt spațiile de birouri. O astfel de pardoseală este uşor de instalat, chiar şi în spaţiile cu configurație deosebită sau atipică; un alt avantaj al mochetei în dale este dat și de faptul că, în cazul unor accidente, dalele de mochetă pot fi schimbate la costuri minime.

Mocheta standard (colectie) birouri UMT Cluj

Mocheta standard (colectie) birouri UMT Cluj

Mocheta în dale are un grad ridicat de izolare fonică şi termică, ce permite clădirilor să poată avea spaţii cu domenii de activitate diferite. Și aici, trebuie să precizăm că mocheta în dale poate fi personalizată, pe diferite calități și structuri.

Cum recunoști o mocheta personalizata

O pardoseală cu mocheta personalizată se integrează perfect în conceptul vizual al spaţiului în care este amenajată. Mai exact, personalizarea implică adaptarea exactă a preferinţelor administratorului unui hotel exclusivist sau a unei săli de conferinţe. O astfel de mochetă redă tematica unui spaţiu în cel mai mic detaliu, inclusiv din punct de vedere cromatic ori al designului.

Mocheta personalizata office Betfair Cluj

Mocheta personalizata office Betfair Cluj

În cazul unei mochete personalizate, opţiunile legate de materialele textile merg de la lâna ţesută şi până la poliamidă (de tip velour, saxony sau buclată). Personalizarea se poate face prin design, cu ajutorul imprimării sau direct din ţesătură. Astfel, mocheta este unică, cu un mesaj vizual ce poate fi transmis chiar din structura materialului.

Mocheta personalizată oferă posibilităţi nelimitate de design, fără a aduce vreun prejudiciu calităţii materialului și perfect adaptată proiectului tău de design interior. Poţi alege dacă aceasta să reflecte o imagine modernă sau clasică, rustică ori avangardistă. Paleta coloristică va reflecta indicaţiile conceptuale.

În materie de pardoseală, poţi alege între modele saxony, tufted, buclate sau frize, texturi, culori şi structuri până la personalizarea din ţesătură, care încheie ori începe cu succes imaginea unei clădiri exclusiviste. Poţi schimba chiar şi în totalitate imaginea unei săli dintr-un birou, atunci când alegi o mocheta personalizată.