De ce nu folosim niciodata mocheta ieftina

mochete personalizate

Atunci când ai nevoie să oferi spațiului tău un plus de imagine, iar persoanelor care îl ocupă un plus de confort și siguranță, mocheta de interior este una din primele tale alegeri.

Însă, aflați în această etapă, mulți oameni iau în considerare în primul rând criteriul de alegere bazat pe preț, fără să se gândească la consecințele de pe termen lung. Dacă ești pe cale să achiziționezi o mocheta ieftina, sperăm ca informațiile din acest articol să fie suficient de convingătoare ca să îți schimbi opțiunea.

Noi, la Dacca, suntem de părere că mocheta este un element funcțional în orice ambient și că trebuie să îndeplinească o serie de criterii care țin de confort, durată de viață, aspect, rezistență la ardere, capacitatea de a acumula praf și, nu în ultimul rând, design-ul.

De fiecare dată când avem ocazia să decidem ce tip de mochetă să aleagă clienții noștri în spațiile lor, nu recomandăm niciodată mocheta ieftina și, în majoritatea cazurilor, alegem mocheta profesională.

Dacă alegi și tu o astfel de mochetă, investiția este mai mare, într-adevăr, însă nu trebuie să îți faci griji pe termen lung.

De ce sa nu alegi mocheta ieftina?

Iată o serie de motive pentru care trebuie să te ferești de acest tip de mochetă, indiferent pentru ce tip de spațiu este destinată.

#1 Nu este durabilă

Mocheta ieftina nu este rezistentă la trafic intens și, prin urmare, dacă e amplasată într-un loc unde tranzitul este ridicat, se va deteriora într-un timp scurt.

Chiar dacă este plasată într-un loc mai liniștit, ea tot nu își păstrează aspectul în timp. Mocheta ieftina se scămoșează, se tocește și se pătează chiar și de la vărsarea unui pahar de suc. 

Dacă încerci să o speli, ea va deveni mai aspră și mai subțire, datorită materialului de slabă calitate din care este compusă.

În timp, mocheta ieftina își pierde culoarea și acumulează umezeală, căpătând un miros neplăcut.

#2 Nu este practică

Atunci când vine vorba de spații cu trafic intens dar și de spații de birouri, ai nevoie de o mochetă care, pe lângă aspectul său plăcut, trebuie să îndeplinească ș criteriile de funcționalitate pentru spațiul respectiv.

Din acest punct de vedere, mocheta ieftina te constrânge foarte mult. 

  • ea nu este antistatică, ceea ce înseamnă că nu împiedică dezvoltarea electricității statice deasupra acesteia și, prin urmare, dacă este folosită într-un laborator sau într-o încăpere unde se lucrează cu aparate electrice, șansa ca utilizatorul uman să se curenteze este mai mare;
  • ea nu este ignifugă, ceea ce înseamnă că arde foarte ușor și pune în pericol oamenii din încăpere în caz de incendiu;
  • este interzisă în spațiile publice, ceea ce înseamnă că, dacă deții un astfel de spațiu și vrei să folosești mocheta ieftina, neprofesională, riscurile de amendă sunt foarte mari.
  • ea periclitează siguranța oamenilor prin creșterea riscurilor de accidentare și alunecare.

#3 Nu este personalizabilă

Un mare dezavantaj al mochetei ieftine este că ea vine într-o gamă restrânsă de forme, culori și modele; prin urmare, este statică și deseori neutră în spațiul unde e amplasată.

Mocheta ieftina este doar o suprafață cu rolul de a fi călcată în picioare; mocheta personalizata, pe de altă parte, oferă posibilități de design nelimitate și satisface orice exigență.

#4 Crește costurile de întreținere

Când vine vorba de folosirea unei mochete ieftine, este necesar să o cureți destul de des pentru că aceasta acumulează praf, umezeală și se pătează rapid.

Însă, chiar dacă faci acest lucru, tot există șansa ridicată ca aceasta să se deterioreze și să se tocească, căpătând un aspect neplăcut. 

Dacă schimbi mocheta ieftina cu alta, chiar și fără să aduni efortul depus pentru a o curăța, vei realiza că nu ai economisit niciun ban făcând această decizie; din contră, ai cheltuit mai mult.

Factori care influenteaza calitatea mochetei

#1 Materialul

Materialele care își spun cuvântul în durabilitatea și prețul final al unei mochete sunt poliamida și lâna, precum sunt marca și tratamentul fibrei. 

#2 Metoda de fabricație

Mochetele cu conținut de poliamidă sunt realizate prin metoda tufted. Ele pot fi velour, saxony sau buclată.

Mochetele cu conținut de lână sunt țesute. Ele pot fi tip Axminster, Wilton, Rachel dar și altele. Mocheta țesută poate fi și ea personalizată.

<img class="size-full wp-image-216" src="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge.jpg" alt="Mocheta tesuta Axminster" width="640" height="478" srcset="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge.jpg 640w, http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge-300×224.jpg 300w, http://blog .dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge-240×179.jpg 240w” sizes=”(max-width: 640px) 100vw, 640px” />

Mocheta tesuta Axminster

#3 Țara de proveniență

Dacă mocheta este produsă într-o țară din UE, acest lucru îi atestă calitatea. Mochetele produse în UE respectă standarde și certificări confirmate de institute independente.

Din păcate, legislația pentru producția de mochete în afara UE nu presupune standarde atât de stricte, motiv pentru care calitatea acesteia este discutabilă.

Mocheta profesională aduce o gamă variată de beneficii, spre deosebire de mocheta ieftina. De aceea, în proiectele noastre, folosim exclusiv mochetă profesională, pentru că aceasta oferă, în afară de calitatea ei, o gamă nelimitată de forme, culori și posibilități de personalizare.