Tot ce trebuie sa stii despre Marmoleum

linoleum natural - Clinica nutritie Synobis Cluj

linoleum natural – Clinica nutritie Synobis Cluj

Dacă ești în căutarea unei pardoseli naturale, rezistente și ușor de întreținut pentru diversele tale proiecte de amenajare, atunci te vei bucura să afli că Marmoleum este răspunsul la problemele tale! Un produs de la Forbo, creat acum mai bine de 150 de ani, natural, rezistent și durabil, Marmoleumul îndeplinește toate condițiile pentru a fi folosit în amenajarea diferitelor tipuri de spații: spitale, clinici, birouri, grădinițe, spații rezidențiale, centre de îngrijire, spații comerciale, săli de sport etc.

Nu ești convins că este așa? Citește mai multe despre acest tip de pardoseală.

Ce este Marmoleum?

Marmoleum este un tip de linoleum natural, produs din 97% materiale naturale, din care 70% sunt materiale rapid regenerabile iar 43% sunt materiale reciclate. Este rezistent la trafic intens, este antistatic și antibacterian, ecologic și prietenos cu mediul, rezistent la foc. În plus, își păstrează aspectul vreme îndelungată.

Câte tipuri de Marmoleum există?

#1 Colecțiile Marmoleum Real, Vivace și Fresco

Sunt colecțiile de bază și prezintă cea mai vastă paletă cromatică fiind disponibile peste 300 de culori. Pe lângă aceste colecții standard, Forbo a dezvoltat și colecții speciale pentru nevoi diverse impuse de tipul de activitate, precum:

#2 Marmoleum Acustic:  oferă absorbanță fonică sporită

Colecția de Marmoleum acustic reduce zgomotele, datorită unui strat izolator care este conectat de linoleum. Există două tipuri de astfel de pardoseala: Marmoleum Acustic- care reduce zgomotele cu pâna la 14 dB și Marmoleum Decibel, care oferă o reducție a zgomotului de 17 dB. Ambele tipuri de pardoseală sunt ușor de instalat și de întreținut.

#3 Marmoleum Modular – oferă versatilitate

marmoleum modular

Marmoleumul modular îți oferă posibilitatea de a-ți expune creativitatea. Poți crea pardoseli cu design unic, în culorile dorite, care să depășească limitele pardoselilor standard. Cu Marmoleum modular, ești creatorul unui concept nou de pardoseală, specifică dorințelor și nevoilor tale. În plus, este ușor de curățat și întreținut, fără a necesita produse speciale! Acestă pardoseală apare în tendințele anului 2015.

#4 Marmoleum Click – varianta flotantă pentru o pardoseală naturală

marmoleum click

O altă tendință în materie de pardoseli în 2015, Marmoleum Click pe suport HDF este ușor de instalat și îți permite să creezi pardoseli după design propriu. Alcătuit din bucăți de 90×30 de cm și forme pătrate de 30×30 cm, acest tip de Marmoleum are un sistem de instlare cu click, care îți ușurează munca.

#5 Marmoleum Ohmex – conductiv și tehnic

Păstrând caracterul natural și ecologic, acest tip de marmoleum îndeplinește toate condițiile pentru conductivitatea electrică. Este potrivit pentru spații în care ai nevoie de o pardoseală disipativă, ușor de întreținut și eco-friendly.

#6 Marmoleum Sport –ideal pentru mișcare

Este pardoseala ideală pentru sălile de sport interioare, deoarece reduce riscul de accidentări, este rezistentă și durabilă, reduce zgomotul și nu scârțaie. Poți citi mai multe despre acest tip de pardoseală aici.

marmoleum sport

Marmoleum în sală de sport competițională

#7 Marmoleum Mendini – special design

marmoleum Mendini

Acest tip de marmoleum impresionează prin designul creat de arhitectul italian Alessandro Mendini.  Cele 6 modele create de Mendini sunt disponibile în diferite palete de culori și sunt create cu ajutorul tehnologiei Aquajet. ( această tehnologie permite imprimarea celor mai detaliate și complexe designuri)

#8 Corklinoleum

O pardoseală confortabilă și practică, călduroasă și naturală potrivită pentru spațiile în care confortul, reducția de zgomote și reducția impactului sunt atribute importante. Poți folosi acest linoleum în librării, biblioteci, grădinițe, spații rezidențiale sau săli de fitness.

#9 Unexpected Nature – special colour

Un tip de Marmoleum care aduce natura în spațiile amenajate de tine! Îți oferă o gamă largă de culori inspirate din natură, din peisaje uimitoare în care diverse nuanțe se îmbină superb.

#10 Marmoleum Touch – special touch

După cum sugerează și numele, acest tip de pardoseală din linoleum pune accentul pe atingere și pe senzația pe care o oferă.  Există două categorii ale acestui Marmoleum, fiecare cu atributele sale specifice: Touch Duet ( designul său diferă în funcție de unghiul din care este privită pardoseala, este rezistent la trafic intens) și Touch Solo( potrivit pentru zone cu trafic mediu, are aspect mat)

Indiferent de tipul de Marmoleum ales, acesta va impresiona prin calitate, rezistentă, aspect impecabil și design impresionant.

Urmărește filmulețul de mai jos pentru a descoperi exemple de utilizare ale Marmoleum-ului.