De cate tipuri este linoleum Forbo?

marmoleum click

sursa foto: forbo.com/flooring/

Cu siguranță ai mai auzit până acum termenul „linoleum”, uneori pronunțat și „linoleu”, acea pardoseală care acoperă cu ușurință orice suprafață. Însă, acesta nu este o pardoseală profesională, ci o soluție care se degradează în timp, nu este rezistentă la trafic intens și nu este naturală.

Astăzi am decis să discutăm despre linoleum Forbo, cunoscut sub numele de Marmoleum. Acest tip de linoleum este natural, ceea ce nu îi oferă doar rezistență, ci și durabilitate și proprietăți ecologice. 

Natura întotdeauna câștigă

Când vine vorba de amenajarea podelei, fiind vorba de un decor pe termen lung, suntem de părere că este bine să iei în calcul soluții din ingrediente naturale. Acestea sunt prietenoase cu mediul înconjurător dar și contribuie la sănătatea și bunăstarea beneficiarilor.

În plus, pardoseala din linoleum natural se întreține și se curăță foarte ușor folosind produse cu ph neutru.

Natura câștigă întotdeauna și, dacă folosești o pardoseală naturală, ai parte de sustenabilitate, durabilitate, calitate înaltă și inovație în design-ul spațiului tău. 

La Forbo, Marmoleum este produs de peste 150 de ani din 97% ingrediente ecologice, 72% materiale rapid regenerabile şi 40% conţinut reciclat. Ingredientele de bază ale acestei pardoseli sunt făina de lemn, uleiul de in, răşina de pin, piatra de calcar iar culorile sunt obținute din pigmenți naturali și iută.

Din categoria produselor linoleum Forbo fac parte peste 300 de culori diferite, mai mult de 12 design-uri diferite, disponibile atât în plăci mari, cât și în plăci mici care pot fi montate după preferințele utilizatorului (linoleum modular).

Iată care sunt acestea.

Tipuri de linoleum Forbo

#1 Marmoleum Linear

marmoleum liniar

sursa foto: forbo.com/flooring/

Spațiile sunt definite cu acest tip de Marmoleum, disponibil prin intermediul colecției Striato în 3 game diferite: Textura, Original și Colour.

Fiecare tip are propria sa geometrie, propriile culori și aduce cu sine beneficii pe care nicio altă pardoseală nu o mai poate aduce.

#2 Marmoleum Marbled

marmoleum marbled

sursa foto: forbo.com/flooring/

Una din cele mai colorate game, Marmoleum Marbled e disponibil în peste 90 de culori diferite, combinând diferite modele care imită marmura. Colecțiile acestui tip de linoleum Forbo sunt Real, Fresco și Vivace.

#3 Marmoleum Texturat (Patterned)

marmoleum texturat

sursa foto: forbo.com/flooring/

Nuanțele negre, albe și gri se îmbină subtil într-un model de marmoleum unicat, fiind o fundație solidă pentru design-uri interioare deosebite. E disponibil în două colecții: Graphic și Piano.

#4 Marmoleum Solid

marmoleum solid

sursa foto: forbo.com/flooring/

Îmbină nuanțe de culoare și subtilitate într-un mod plăcut, cu referințe la modelele clasice de linoleum cu design simplu. E disponibil în colecțiile Concrete, Walton Uni și Walton Cirrus.

#5 Marmoleum Modular

marmoleum modular

sursa foto: forbo.com/flooring/

Una din cele mai vândute pardoseli modulare, marmoleum modular îmbină perfect peste 60 de culori și design-uri diferite în 6 dimensiuni diferite de plăci. Astfel, beneficiarul se poate bucura de inspirație nelimitată când vine vorba de „construirea” pardoselii folosind plăcile de Marmoleum modular.

#6 Marmoleum Signature

marmoleum signature

sursa foto: forbo.com/flooring/

Un alt tip de pardoseală modulară, Marmoleum Signature își lasă cu adevărat amprenta în spațiul tău. Acesta adaugă trăsături unice, poddelelor tale, având 4 design-uri moderne, tematice.

#7 Marmoleum Click

marmoleum click

sursa foto: forbo.com/flooring/

Acest tip de marmoleum este, la rândul său, tot o pardoseală modulară. Se poate instala într-un mod distractiv, creativ și ușor. Plăcile sunt disponibile în 3 dimensiuni diferite, având 23 de culori la dispoziție de unde poți alege.

#8 Touch

touch

sursa foto: forbo.com/flooring/

Simte diferența cu acest tip de marmoleum inovativ de la Forbo! Suprafața are o textură specială, oferind o experiență tactilă plăcută și naturală.

#9 Linoleum Forbo acustic

linoleum Forbo acustic

sursa foto: forbo.com/flooring/

Având un strat special izolant în componența sa, linoleum Forbo acustic este menit să izoleze fonic spațiul tău, reducând impactul sunetului cu 17 dB. Este ideal pentru spitale, spații de birouri, librării sau orice fel de spații unde sunetul și design-ul sunt puse în prim plan.

#10 Linoleum conductiv

linoleum Forbo conductiv

sursa foto: forbo.com/flooring/

Dacă ai nevoie de mai multă conductivitate electrică în spațiul tău, pentru protecția angajaților dar și a vizitatorilor, linoleum conductiv este alegerea potrivită. Oferă mai multă siguranță și protejează echipamentele care emană energie electrică, dispersând-o prin intermediul podelei.

#11 Marmoleum sport

linoleum sport

sursa foto: forbo.com/flooring/

Orice spațiu sportiv are nevoie de o pardoseală specială, rezistentă, anti-alunecare. Marmoleum sport este alegerea potrivită când vine vorba de acoperirea podelei unei săli de sport, mai ales datorită elasticității sale care reduce riscul de accidentare. 

#12 Corklinoleum

corklinoleum

sursa foto: forbo.com/flooring/

Deși este o pardoseală mai puțin cunoscută, are proprietăți deosebite când vine vorba de izolație termică, confort, reducerea șocurilor și reducerea sunetului. Acest tip de pardoseală este ideal pentru sălile de recuperare, clinicile medicale, sălile de terapie și de recreere, precum și pentru sălile de sport.

#13 Linoleum pentru mobilier

linoleum de mobilier

sursa foto: forbo.com/flooring/

Acest tip de pardoseală din categoria linoleum Forbo este special pentru că poate fi aplicat pe orice suprafață de mobilier, precum birouri, dulapuri, mese, tejghele și chiar și pe pereți. Are o suprafață mată și caldă, cu o textură moale și este din ingrediente naturale.

#14 Bulletin board

bulletin board linoleum

sursa foto: forbo.com/flooring/

Acest tip de linoleum are o aplicabilitate unică: este destinat panourilor de notițe, acelor pin board-uri atât de des întâlnite în spațiile corporate și educaționale. Este o soluția fiabilă, în locul panourilor de plută sau de lemn care au o durată de viață scăzută. Acest tip de linoleum poate fi montat direct pe perete, fără rame, având același rol pe care îl are un panou de notițe. 

#15 Marmoleum îl întâlnește pe Mendini

marmoleum mendini

sursa foto: forbo.com/flooring/

Arhitectul italian Alessandro Mendini a produs, alături de Forbo, 6 design-uri de marmoleum, în culori, forme și design-uri inovative, folosind tehnologia avansată Aquajet.

#16 Tehnologia Aquajet

În plus față de cele 15 tipuri de linoleum Forbo enumerate mai sus, există posibilitatea să îți comanzi marmoleum în stilul pe care îl dorești. Fie optezi pentru un design stabilit de comun acord cu Forbo, fie vii cu propriul design (imagini, logo-uri, texte sau figurine specifice tematicii spațiului unde dorești să îl plasezi).

Linoleum personalizat va fi realizat cu tehnologia pe bază de imprimare cu jet de apă, oferind posibilitatea de producere a oricărui design dorit.

Folosește și tu linoleum Forbo!

Ești curios să citești mai multe despre toate aceste tipuri de linoleum Forbo? Intră pe pagina dedicată colecțiilor de linoleum de pe site-ul furnizorilor noștri de la Forbo Flooring Systems! 

Pentru a intra în posesia oricărui tip de linoleum Forbo și pentru a beneficia de montarea lui în spațiul tău, intră în legătură cu noi! Specialiștii Dacca sunt la dispoziția ta!

sursa foto: forbo.com/flooring/