Unde poți folosi linoleum antibacterian?

linoleum natural

linoleum natural în grădinița Tăndărică din Cluj Napoca

O pardoseală sigură, în orice context, trebuie să protejeze împotriva bacteriilor. Aceasta este cea dintâi caracteristică a linoleumului natural pe care o caută administratorii de grădinițe, şcoli, spitale, laboratoare, cabinete medicale dar și clădiri de birouri, săli de aerobic și fitness, saloane de cosmetică, coafură,etc.

Toţi aceştia au nevoie de o pardoseală care să împiedice răspândirea microbilor, să nu alunece şi să nu emane compuși organici volatili toxici. Într-un spital nu se poate instala un covor care să se degradeze din cauza aparaturii medicale. În acelaşi timp, o mochetă slab calitativă, a cărei structură să se destrame ar deveni un pericol într-o grădiniţă. De aceea, pardoseala din linoleum antibacterian este o opţiune din ce în ce mai întâlnită.

Cum identifici un linoleum antibacterian

linoleum natural cabinet medical

linoleum natural cabinet medical în Cluj Napoca

Pardoseala antibactieriană trebuie, în primul rând, să nu aibă compuşi chimici toxici. Ingredientele unui linoleum antibacterian sunt, în proporţie de 97% naturale. Mulţumită acestora, linoleumul are proprietăţi antistatice şi antibacteriene permanente şi este confortabil la atingere.

Însă, un linoleum natural care protejează împotriva microbilor şi a bacteriilor nu poate avea un impact negativ asupra mediului înconjurător. De aceea, 72% din ingredientele acestuia sunt materiale rapid regenerabile. Acestea arată nu doar cum a fost fabricată pardoseala, dar şi cum se manifestă în timp. Efectele secundare ale unui produs fabricat din elemente naturale sunt minime, aşa că siguranţa sa este sporită.

Pentru a accentua acest efect, au fost create colecții cu modele speciale de linoleum antibacterian, a căror structură şi paletă coloristică imită elemente din natură. Spre exemplu, colectia Unexpeted Nature of Marmoleum împrumută elemente precum strălucirea unui lac de munte, urmele lăsate de lava unui vulcan sau a pământului de munte. Rezultatul acestora este vizibil în 9 tipuri de design în dungi şi 9 cu aspect de marmură, ce pot fi adaptate oricărui tip de clădire.

Modelele de linoleum antibacterian au şi proprietatea de a reţine murdăria și bacteriile până la momentul curăţării. Acest fapt poate fi confirmat de către stratul protector Topshield 2, care îi oferă pardoselii şi o rezistenţă ridicată la foc.

Unde poate fi instalat un linoleum antibacterian

linoleum natural in sala de fitness

linoleum natural in sala de fitness clădire de birouri Soft Cluj Napoca

O pardoseală din linoleum antibacterian este preferată în cazul clădirilor cu un trafic intens, atât pentru rezistența sa în timp la trafic cât și pentru aspect sau ușurința de curățare și întreținere. Şcolile, spitalele, grădiniţele, laboratoarele şi policlinicile au nevoie de un linoleum care să poată fi curăţat rapid, să nu se păteze uşor, să reziste echipamentelor grele şi să fie sănătos. De aceea, clădirile de mai sus sunt cele pentru care este recomandat, în primul rând, orice model de linoleum antibacterian.

Însă, această pardoseală oferă atâtea opţiuni vizuale încât o poţi alege pentru locuinţe și birouri, indiferent de stilul arhitectural şi cromatic ales. Linoleumul poate fi curăţat cu uşurinţă doar cu ajutorul unui mop sau al unui aspirator. Nu necesită o curăţare specială în afară de cea regulată, nici detergenţi speciali.

Linoleumul antibacterian nu este doar o posibilitate de cumpărare din mai multe segmente de produse, ci o alegere sănătoasă de protecţie în faţa microbilor. Podelele clădirilor circulate sunt supuse multor riscuri, din cauza persoanelor care intră în clădire din zone diversificate. Astfel, linoleumul are datoria nu doar să fie sustenabil, dar şi să îi protejeze pe cei care îl utilizează.