Din culise: Cum am amenajat gradinita Tandarica

gradinita tandarica

Ne ocupăm de zeci de proiecte cu aceeași pasiune și dedicare. Apreciem calitatea și profesionalismul, ca atare acestea sunt aspecte de care ținem cont oricând ne implicăm într-un proiect de amenajare. Așadar ne-am gândit să îți prezentăm și poveștile din culise, cu toate dificultățile, peripețiile, deciziile luate și, bineînțeles, rezultatul final.

Astăzi îți povestim cum am amenajat grădinița Țăndărică, din Cluj Napoca, un proiect drag nouă, un proiect vesel și plin de culoare.

Te invităm în culisele grădiniței!

Timp de 4 weekend-uri, echipa noastră a lucrat cu drag la reamenajarea grădiniței Țăndărică. Deoarece în timpul săptămânii copiii veneau la grădiniță, proiectul nostru a trebuit să se desfășoare doar la sfârșit de săptămână. Zilele acelea au fost foarte lungi pentru echipa noastră, însă nu am dorit să afectăm programul normal de funcționare al grădiniței.

Decizii importante în cadrul proiectului

gradinita tandarica

Atunci când ne implicăm într-un proiect avem decizii importante de luat. Acest proces se desfășoară alături de beneficiar, care ne explică cerințele specifice spațiului său. Noi venim cu soluția perfectă pentru spațiul său, ținând cont de specificul acestuia și de experiența noastră cu astfel de proiecte.

Pentru grădinița Țăndărică am ales să folosim linoleum 100%  natural, anitbacterian, antifungic, o pardoseală adecvată unui spațiu cu mulți copii. Linoleumul conferă căldură- un alt aspect important pentru copilași.

În plus, fiind o pardoseală continuă întreținerea și curățarea este foarte simplă– e nevoie doar de un mop uscat sau umed. Am propus instalarea linoleumului cu ridicare în scafă pe perete pentru a ușura și mai mult munca de curățenie dar și montarea de ștergătoare profesionale de interior și exterior la intrările în grădiniță pentru a ne asigura că umiditatea și mizeria nu ajung în cantități mari în interior. Un spațiu curat este extrem de important pentru copiii și cadrele care își desfășoară activitatea acolo.

detaliu Marmoleum

Un spațiu destinat copiilor trebuie să emane energie și veselie, de aceea am ales să folosim  Marmoleum  în culori îndrăznețe, care să aducă un plus de culoare și viață locului. Un detaliu foarte important sunt floricelele realizate din linoleum, croite după un șablon desenat de noi. Deși a fost o muncă meticuloasă și destul de pretențioasă, ne-am dorit să le oferim copiilor un spațiu perfect pentru ei și orele lungi de muncă nu au mai contat pentru noi.

Surprize mai puțin plăcute

Primul pas a fost decopertarea pardoselii existente, un parchet laminat. Deși credeam că dedesubt vom găsi șapă autonivelantă în stare optimă, am avut neplăcuta surpriză de a descoperi că stratul suport era în totalitate neadecvat.

sapa gradinita tandarica

<img class="alignnone size-full wp-image-490" src="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/04/sapa-gradinita-2.jpg" alt="sapa gradinita" width="600" height="450" srcset="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/04/sapa-gradinita-2.jpg 600w, http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/04/sapa-gradinita-2-300×225.jpg 300w, http://blog .dacca.ro/wp-content/uploads/2015/04/sapa-gradinita-2-240×180.jpg 240w” sizes=”(max-width: 600px) 100vw, 600px” />

Șapa era denivelată, găurită și crăpată, nepotrivită pentru montarea unui linoleum. Ca atare, această mică surpriză a necesitat remediere. Am decis să intervenim imediat cu operațiuni de reparare pentru a aduce stratul suport la parametrii standard: un strat nivelat perfect, fără crăpături, fisuri sau contaminări. Desigur acest lucru ne-a întârziat puțin termenul prevăzut, adăugând încă două zile de muncă pentru echipa noastră. Din cauza ventilației, șapa dintr-o încăpere nu s-a uscat corespunzător, întârziindu-ne proiectul cu încă o zi.

Chiar dacă am avut parte de aceste mici surprize neplăcute, ne-am bucurat enorm la finalizarea proiectului deoarece reacțiile copiilor au fost fenomenale! Cu o curiozitate specifică și cu entuziasm cât cuprinde, cei mici s-au arătat încântați de noul aspect al grădiniței! O recompensă pe măsură pentru munca noastră!

Aceasta a fost povestea din culisele proiectului nostru la grădinița Țăndărică. Sperăm că ți-a plăcut să afli informații din spatele cortinelor! Vrei să mai citești povești din culise?

Așteptăm răspunsul tău printr-un comentariu!