Ce se poate intampla daca folosesti parchet ieftin?

 

parchet stratificat living Ter Huerne

parchet stratificat living Ter Huerne

Faptul că parchetul din lemn este o opţiune aleasă de mulţi dintre deţinătorii de clădiri de birouri este deja cunoscut. Acesta oferă nu doar confort, dar şi contribuie la identitatea camerei în care este montat.

Criteriile după care alegi parchetul potrivit pot face parte din mai multe categorii: aspectul (esența lemnului, tipul de finisaj, dimensiune plăci), modul de instalare sau preţul. Cel din urmă, însă, poate determina mai multe aspecte ale parchetului, pe care le vei regăsi mai jos.

Parchet ieftin sau de calitate?

În primul rând, parchetul de lemn decorează o cameră sau un întreg etaj și este alcătuit dintr-un ansamblu de forme geometrice. Pardoseala din lemn poate păstra căldura pentru mai mult timp şi este recomandată camerelor care nu sunt supuse riscului de a intra în contact frecvent cu apa sau care să susţină obiecte de o greutate însemnată, precum sunt aparatele de fitness. În schimb, parchetul poate fi ales în cazul clădirilor, instituţiilor de educaţie şi a celor publice, spaţiilor comerciale sau saloanelor de tip wellness.

Aici apare şi prima diferenţă între un parchet ieftin şi unul de calitate. Parchetul poate fi ales astfel încât să fie lipit pe forma unor pattern-uri geometrice, în spic. În schimb, cele dintr-un lemn ieftin (ex. laminat) pot fi asamblate doar flotant.

Un tip de parchet de calitate poate fi cel stratificat, compus din lemn de stejar, frasin, nuc, cireș, molid, bambus. Fie că alegi unul de o culoare deschisă, derivată din alb sau un o nuanţă de maro asemănătoare cu cea a migdalei, te poţi bucura de mesajul transmis de fiecare dintre aceste modele.

parchet stratificat stejar Ter Huerne

bucatarie parchet stratificat stejar Ter Huerne

parchet stratificat bucatarie Ter Huerne

parchet stratificat bucatarie Ter Huerne

Contribuţia pardoselii din lemn este, în principal, una estetică. De la nuanţă ori tipul de lemn din care parchetul este făcut şi până la formele sau liniile care compun puzzle-ul, acestea contribuie la imaginea de ansamblu a spaţiului în care parchetul este instalat. Un alt avantaj al parchetului este sănătatea celor din jur. Lemnul nu emană substanţe chimice şi are un risc scăzut de alunecare.

Parchet ieftin – o opţiune de luat în seamă?

Pardoseala din lemn trebuie să fie sustenabilă. Lemnul trebuie să reziste în timp, iar acesta este motivul pentru care se recomandă a se folosi lemn din stejar, frasin sau bambus. La polul opus se află lemnul din cocos sau alte materiale ieftine, însă care trebuie înlocuite des.

scari parchet stratificat

scari parchet stratificat

Principalul risc al unui parchet ieftin este alterarea. Un lemn moale poate fi afectat uşor de mutări de piese de mobilier, iar daunele nu pot fi reparate decât prin schimbarea piesei vizate sau a întregului puzzle. În plus, un astfel de lemn se poate umfla în contact cu apa. Calitatea lemnului este determinată şi de rezistenţa acestuia în faţa factorilor externi. Un parchet ieftin se umflă uşor şi distruge nu doar aspectul estetic, cât şi aranjarea pieselor pardoselii.

În plus, un parchet ieftin poate emana substanţe chimice şi, astfel, poate afecta sănătatea celor din jur. Însă, acesta nu este singurul risc la care te supui. Odată ce instalezi piese dintr-un parchet ieftin, poţi observa că piesele nu se vor monta corespunzător sau că mărimea lor diferă, chiar dacă la nivel milimetric.

de ce sa nu folosesti parchet ieftin

Pardoseala din lemn nu are nevoie de compromisuri, mai ales în cazul unor clădiri de instituţii publice sau comerciale. Atunci când alegi parchetul trebuie să iei în considerare nu doar aspectul său estetic sau bugetul, ci şi lemnul, asamblarea pieselor, nuanţa, dar şi colecţia din care acesta face parte.