De ce să alegi tapet personalizat pentru proiectul tău

tapet personalizat

Tapet personalizat clădire birouri IT Cluj

Tapetul poate fi o alegere inspirată pentru proiectul tău de amenajare, mai ales datorită avantajelor pe care acest tip de finisaj le aduce. Datorită faptului că există foarte multe opțiuni în materie de tapet personalizat – când vine vorba de culori sau modele, acesta devine o soluție versatilă pentru pereți. Cu ajutorul tapetului, cei mai banali pereți capătă un aspect spectaculos, iar când este ales bine, tapetul transformă orice spațiu.

Care sunt avantajele tapetului?

  1. Instalarea este rapidă

Spre deosebire de alte finisaje pentru pereți ( vopsea lavabilă, var) instalarea tapetului este o operațiune rapidă și curată. Pentru instalarea unui tapet personalizat profesional pereții nu trebuie pregătiți în prealabil dacă sunt netezi și fără fisuri. Se reduce și timpul de așteptare, având în vedere faptul că, spațiul poate fi folosit imediat după ce ultima fâșie de tapet a fost instalată- nu mai există acel timp de uscare a vopselei.

  1. Asigură un aspect desăvârșit
tapet

tapet colecție Flocart

De multe ori pereții prezintă diverse imperfecțiuni care pot cauza un aspect neunitar în urma aplicării vopselei. Pot exista diferențe de culoare sau de textură. Este dificilă obținerea unei texturi unitare, luând în considerare faptul că pereții pot fi pe alocuri poroși sau mai lucioși în diferite zone. Tapetul elimină aceste neajunsuri ale pereților, asigurând un aspect final impecabil, lipsit de diferențe.

  1. Este ușor de întreținut

Tapetul este ușor de întreținut și curățat, deoarece nu necesită tratamente speciale. Pur și simplu se șterge cu o lavetă sau cu o perie moale. Trebuie ținut însă cont de faptul că nu este indicată folosirea detergenților sau a produselor pe bază de clor, deoarece sunt prea agresive. Dacă tapetul este din hârtie, se folosește doar o lavetă uscată. Dacă tapetul este semi-lavabil sau lavabil, se poate folosi o lavetă umedă.

  1. Este durabil

Îngrijit corespunzător, tapetul rezistă ani de zile , păstrându-și nealterate atât culoarea cât și aspectul, ceea ce îl face o alegere bună pentru perioade lungi de timp.

  1. Este rezistent
tapet

tapet personalizat Centrul Amethyst Cluj

Tapetul este rezistent la loviri, foc, lumină puternică. Totodată, nu se umflă, nu putrezește și nu permite formarea mucegaiului. Un alt aspect important ar fi că ajută la termoizolare și izolare fonică.

  1. Oferă multe posibilități

Tapetul este disponibil într-o gama foarte largă de modele și culori de aceea oferă nenumărate posibilități când vine vorba de amenajări. Mai mult decât atât, tapetul poate fi personalizat în funcție de cerințele specifice ale fiecărui proiect.

  1. Este ușor de îndepărtat

Se poate îndepărta cu ușurință atunci când este cazul și permite instalarea unui alt tapet sau chiar revenirea la finisaje de tip vopsea lavabilă sau vopsea.

Tapetul este un finisaj de pereți care transformă orice spațiu, prin culorile și modelele care pot fi folosite dar și prin faptul că oferă un aspect final impecabil, ascunzând orice imperfecțiuni. Fiind simplu de instalat și întreținut, dar și de îndepărtat, tapetul poate fi alegerea ideală pentru proiectul tău de amenajare.