Sfaturi utile pentru curatarea pardoselii

ustensile curatarea pardoselii

Un spațiu în care pardoseala arată impecabil este un spațiu în care îți face plăcere să stai, deoarece îți lasă impresia unui loc sănătos, curat și îngrijit, în care să te simți bine. E destul de iritant să fii nevoit să îți petreci timpul într-un loc îmbâcsit, neîngrijit, ce pare a nu fi fost atins de produse de curățare încă de când pardoseala a fost instalată. În definitiv, un loc murdar nu poate crea sentimente plăcute.

Indiferent de calitatea unei pardoseli, aceasta își pierde aspectul impecabil dacă nu este îngrijită într-un mod corespunzător. De aceea, este important să știi cum este indicat să cureți și întreții pardoselile profesionale pentru ca spațiul afacerii tale să oglindească un business atent la detalii și care oferă servicii calitative.

Cum îngrijești pardoseala?

Pentru a-ți fi mai ușor, vom vorbi despre modul de îngrijire a diferitelor tipuri de pardoseală, astfel încât să înțelegi ce este necesar să faci pentru fiecare tip în parte.

1. Cum trebuie îngrijită mocheta?

În cazul mochetei, recomandat este să utilizezi un  sistem profesional de curățare uscat; curățarea zilnică se realizează prin aspirare cu un aspirator cu perii rotative, iar curățarea intensivă (ocazional) se face cu un sistem profesional de curățare intensiv precum Carpet Cleaner.

Acest sistem se bazeaza pe utilizarea unui detergent sub forma de pulbere ce curăță în profunzime până la suportul mochetei, scoțând toată murdăria acumulată între firele mochetei.

De ce să folosești Carpet Cleaner?

  • Are un sistem de perii rotative și compuși de curățare ce nu conține fosfați (biodegradabil)
  • Timpul de curățare scurt
  • Nu necesită timp de uscare
  • Redă intensitatea culorilor
  • Extrage murdăria prevenind reapariția petelor
  • Metodă ecologică
  • Nu întrerupe activitatea curentă

2. Sfaturi pentru a curăța linoleumul

ustensila curatare

Este indicat să ștergi linoleumul natural zilnic cu un mop plat profesional, folosind un detergent neutru ce nu lasă reziduuri. În cazul petelor, se intervine specific pentru fiecare tip de pată.

În păstrarea curățeniei și îngrijirea pardoselilor profesionale, este foarte important să utilizezi ustensile (mop, galeti, aspirator) și produsele de curatare (soluții și detergenți) din gama profesională.

3. Ce presupune curățarea unui covor PVC?

Când vine vorba de a curăța un covor PVC, ai nevoie de un mop plat profesional, găleți adecvate și detergenți cu pH neutru, cu care să ștergi pardoseala zilnic.

În cazul unor pete potrivnice, folosește o lavetă din bumbac pe care ai pulverizat o soluție profesională (specifică petei) și insistă asupra locului cu pricina până când pata dispare.

Pentru o curățare intensivă, recomandăm decaparea; se realizeaza mecanizat si înlătură urmele de uzură și murdărie acumulate în timp.

După decapare întotdeauna se aplică o protecție nouă pardoselii, de obicei cu poliuretan, obținându-se un aspect de „nou”.

4. Sfaturi pentru Flotex


Datorită faptului că Flotex este un produs inovativ metoda recomandată de curățare este este curățarea injecție-extracție, fiind rezistent la apă și tratat antibacterian.

Pentru o întreținere ca la carte, este recomandat să fie curățat zilnic cu un aspirator cu perii pe suprafața complet uscată.

În cazul în care trebuie îndepărtate pete,  se pulverizează puțină apă caldă. Dacă petele sunt rezistente, se poate adăuga detergent cu pH neutru sau soluții spray specifice petelor.

Un plus îl reprezintă și faptul că nu este nevoie de personal specializat pentru activitatea de întreținere și curățare, Flotexul fiind o pardoseală ușor de curățat, însă recomandăm să urmezi sfaturile unor specialiști.

5. Cum cureți parchetul?

Există două metode de a curăța parchetul astfel încât acesta să-și păstreze aspectul natural pentru o perioadă îndelungată:

 • Curățare uscată: zilnic cu un mop plat de microfibră sau aspirator
 • Curățare umedă: folosind un mop plat și detergent adecvat tipului de finisaj al parchetului (ulei, lac, ceara)
 • Curățare intensivă uscată :se realizează mecanizat folosind un monodisc cu aspirare și pad special pentru pardoseli din lemn. Acest tip de curățare aduce anumite avantaje multiple față de clasica rașchetare precum:
 • Nu înlătură din stratul nobil de lemn al parchetului, scoate doar mizeria
 • Nu produce praf
 • Intervenția este foarte rapidă (nu întrerupe activitatea curentă desfășurată în spațiile respective)
 • Păstrarea aspectului natural timp îndelungat
 • Ușurința cu care se realizează procedeul de curățare

Aceste recomandări le obții de regulă de la firmele specializate în pardoseli, ce au cunoștințele necesare pentru a va furniza informațiile corecte. Produsele recomandate pentru curățare și întreținere trebuie să fie cele agreate de producătorul pardoselii.

Dacă produsele de curățare utilizate nu sunt cele adecvate pardoselile pot fi contaminate, „imbătrânesc” prematur și își pot altera proprietățile inițiale.

Cel mai simplu și eficient este să urmezi metodele profesionale de curățare și îngrijire. Acestea sunt mai puțin costisitoare și au fost testate pentru fiecare domeniu în parte (sănătate, industrie, educație, office, etc.)

Curățarea pardoselii în mod regulat va duce la prelungirea aspectului impecabil avut la instalare și va crea un spațiu curat și îngrijit, sănătos și care va oferi o stare de bine oamenilor ce petrec timp în acel spațiu.

Cunoșteai aceste metode eficiente de curatarea pardoselii? Ce alte metode de curățare mai știi și mai recomanzi în afară de acestea?