Covoare industriale, accesorii utile pentru zonele de productie

covoare industriale

covoare industriale

Un spațiu industrial este un spațiu care impune multe restricții la nivel de amenajări. Totul trebuie selectat cu grijă, astfel încât să fie respectate cerințele unui astfel de spațiu, cerințe care de cele mai multe ori, sunt stricte. Motivele sunt lesne de înțeles: în sectorul industrial siguranța, calitatea și eficiența sunt atribute care nu pot fi trecute cu vederea.

Începând cu pardoseala, care trebuie să îndeplinească anumite condiții specifice și continuând cu accesorii precum covoare industriale, în spațiul industrial nu este loc pentru greșeli.

De ce să folosești covoare industriale?

Deoarece există anumite zone în spațiul de producție în care aceste covoare industriale aduc avantaje ce nu pot fi trecute cu vederea : confort, durabilitate, rezistență sau aderență.

Pe lângă aceste avantaje generale, fiecare tip de covoare industriale are anumite beneficii specifice.

1.  Covoare industriale anti-fatigue

Concepute special pentru confortul angajaților, aceste covoare sunt utile pentru a spori productivitatea acestora.  Din cauza faptului că-și desfășoară activitatea mai mult din mers sau stând în picioare, aceștia consumă cu 20% mai multă energie decât cei ce fac muncă de birou. Ca atare, șansele ca aceștia să obosească și să își piardă concentrarea sunt sporite.

Covoarele anti-fantigue au rolul de a spori confortul acestora- ceea ce duce la o creștere în productivitate și concentrare. În plus, ele diminuează riscul posibilelor probleme de circulație prin stimularea fluxului sanguin și cel de accidentări la locul de muncă.

Aplicații:

  • Linii de producție și sortare
  • Spații în care angajații petrec mult timp în picioare ( spații comerciale, depozite, spitale, muzeuri, recepții etc)
  • Bancuri de lucru

2. Covoare industriale antiderapante

Conform statisticilor, alunecarea reprezintă cea mai comună cauză de accidentări la locul de muncă.  Aceste covoare au fost dezvoltate special pentru a preveni aceste accidente, îmbunătățind siguranța angajaților și mediul lor de lucru.

covoare industriale

Covoarele previn alunecările și împiedicările dar și să înlăture posibilele scurgeri sau rămășițe din zona de lucru.

Aplicații:

  • Zone de producție
  • Linii de producție
  • Linii de asamblare
  • Ateliere
  • Stații de sudură
  • Bancuri de lucru
  • Linii de ambalare

3. Covoare industriale pentru igiena alimentară

În sectorul de prepare a hranei, cerințele sanitare sunt extrem de stricte. Covoarele de acest tip au fost special concepute pentru nevoile unui astfel de spațiu, astfel încât sunt rezistente la grăsimi și uleiuri de originie animală. Astfel se pot preveni și accidente, deoarece covoarele industriale au un grilaj mai larg cu structura deschisă.

Pentru zona de depozitare de mâncare și băutură, produsele unistrat cu suprafață moale previn posibilele contacte între produsele alimentare și materialele potențial infectate.

Cu ajutorul unor covoare industriale se pot preveni accidente la locul de muncă, se poate reduce riscul de infecții dar se și asigură un mediu de lucru confortabil pentru angajați, astfel încât aceștia să fie productivi.

Ai folosit vreodată covoare industriale? Ce părere ai despre ele? Așteptăm răspunsul tău în secțiunea de comentarii.

Sursă foto: plastexmatting.com