Colorex. O pardoseala tehnica avansata

Colorex conductiv zona productie Emerson

Colorex conductiv zona producție Emerson

De-a lungul timpului specialiștii în domeniu au cercetat și produs pardoseli variate pentru utilizări variate. Când s-a pus problema unei pardoseli pentru spații speciale, precum cele industriale unde se produc echipamente electronice, soluția a venit sub forma unei pardoseli inedite: Colorex, marca Forbo. Această pardoseală a reușit să respecte cerințele exigente ale spațiilor speciale și s-a stabilit rapid drept cea mai bună alegere.

Echipa Dacca a apelat de multe ori la Colorex pentru diverse proiecte industriale iar rezultatele au fost de fiecare dată mai mult decât satisfăcătoare, ducând la colaborări trainice între noi și beneficiarii proiectelor.

Dintre proiectele noastre:

 1. Emerson – Cluj Napoca
 2. Orange România – București
 3. BTV Tehnologies – Timișoara
 4. Leoni – Arad
 5. Continental Automotive – Iași
 6. MMM Autoparts – Câmpia Turzii
 7. Kromberg & Schubert – Mediaș
 8. Sykes – Cluj Napoca

De fiecare data pardoseala Colorex (conductivă sau disipativă) a fost aleasă și implementată în proiecte datorită performanțelor sale tehnice specifice, conferite de tehnologia sa unica de fabricație.. De aceea am decis să îți prezentăm și ție această pardoseală specifica și inovativă ce răspunde celor mai înalte exigențe în domenii precum: industrie (producție componente electronice), camere servere, camere sterile, sănătate (bloc operator și imagistică).

Colorex conductiv zona producție Emerson

Colorex conductiv zona producție Emerson

Ce este Colorex?

Este o pardoseală tehnică avansată realizată special pentru a controla descărcarea statică în zone speciale precum camere sterile, blocuri operatorii sau spații industriale în care se produc componente electronice.

7 caracteristici ale Colorex

 1. Satisface exigențele stricte ale spațiilor speciale
 2. Garantează conductivitatea pe toata durata de viață
 3. Proprietăți igienice la standarde foarte înalte
 4. Stabilitate dimensională
 5. Emisie scăzută de compuși organici volatili
 6. Ușor de întreținut și curățat; poate fi recondționat
 7. Rezistă la încărcări mari (inclusiv trafic motostivuitor)

Colorex EC- pardoseala conductivă

Colorex conductiv Spatii productie BTV Technologies Timisoara

Colorex conductiv în Spații producție BTV Technologies Timisoara

Cu acest tip de Colorex, descărcarea statică este ”condusă” printr-o rețea densă de mici ”vene” ce asigura conductivitatea pe toată suprafața pardoselii. Incărcarea electrostatică este colectată prin această rețea și descărcată  în pământ cu ajutorul unor fire de cupru. Acesta este un sistem natural care nu necesită aditivi volatili, chimici pentru a îmbunătăți conductivitatea.

Este o pardoseală de înaltă performanță care poate fi utilizată cu succes în spații precum:

 • Facilități ESD
 • Camere sterile
 • Laboratoare farmaceutice
 • Hale de producție
 • Blocuri operatorii

Colorex SD, pardoseala disipativă

Colorex disipativ dale Hala productie Leoni Wiring Systems Arad

Colorex disipativ dale Hala producție Leoni Wiring Systems Arad

Acest tip de Colorex permite disiparea sigură a descărcării statice datorită faptului că stratul conductiv formează o rețea densă de ”vene” conductive.

Această proprietate este permanentă prin adezivul care conectează plăcile de Colorex de pământ, cu ajutorul firelor din cupru.

Spații în care poate fi utilizat:

 • Camere sterile nou construite
 • Blocuri operatorii
 • Laboratoare farmaceutice
 • Hale de producție

Datorită proprietăților sale, Colorex este opțiunea ideală pentru spațiile speciale în care descărcarea electrică poate periclita activitatea desfășurată. Este o pardoseala rezistentă, ușor de instalat și întreținut, inovativă prin caracteristicile sale și o alegere perfectă pentru proiectele cu standarde înalte de calitate și exigențe stricte.

Ai auzit până acum de Colorex? Ai folosit această pardoseală pentru unul dintre proiectele tale? Așteptăm răspunsul tău print-un comentariu în secțiunea de mai jos!