Ce tipuri de adeziv pentru parchet pot folosi?

adeziv parchet 4

Indiferent care este destinaţia parchetului pe care l-ai achiziţionat, a venit momentul să te ocupi de instalarea lui. Poţi lăsa o echipă să se ocupe de acest aspect sau poţi avea grijă să cumperi ustensile şi un adeziv parchet potrivit lucrării tale.

Instalarea unei pardoseli din lemn cere timp, atenţie şi produse de calitate, pe care să te poţi baza pentru cel puţin un deceniu. Spaţiul pregătit pentru amenajarea cu parchet are nevoie să fie complet uscat, iar alte lucrări de renovare trebuie să fie deja încheiate. Altfel spus, parchetul este unul dintre ultimele elemente care pot fi instalate, atunci când ai de renovat complet un spaţiu interior. Însă, acesta nu este şi cel din urmă; de aceea, fiecare accesoriu în plus contează.

Câte tipuri de adeziv parchet există

Care a fost prima impresie pe care ai avut-o, atunci când te-ai uitat la un model de parchet? Probabil ţi-a transmis un sentiment de căldură și ospitalitate. Poate că te-ai bucurat, la gândul confortului termic al picioarelor tale. Însă, mulţumită componentelor sale, parchetul exprimă şi o bogăţie a spaţiului, imposibil de contestat. Ca să te bucuri de această senzaţie, fără să te perturbe un parchet umflat sau lipit necorenspunzător, ai nevoie de un adeziv parchet de calitate.

Adezivii pentru parchet pot fi: poliuretanici bicomponenţi sau silanici, monocomponenţi. Primul dintre cele două este potrivit pentru toate tipurile de parchet, din lemn sau laminate, dar şi pentru cele din esenţe sensibile la apă. Se aplică în 30 de minute şi poate fi şlefuit şi finisat după 24 de ore. Astfel, dacă ai de decorat o instituie judecătorie sau un tribunal care necesită un timp scurt pentru redecorare, poţi apela la acest tip de adeziv.

adeziv parchet 2

Adezivul silanic nu conţine apă şi solveţi şi poate funcţiona şi ca izolator fonic. Modelul 157 Eurowood MS Hard Elastic , disponibil la 16 kg, este compatibil cu tipurile de parchet mozaic, masiv, stratificat, parchet industrial sau din bambus şi nu are nevoie de amorsarea suprafeţei de suport. În acelaşi timp, 159 Eurowood MS Pro este recomandat pentru parchetul dublu sau triplustratificat, pe suporturi minerale şi pe conglomerate din lemn. Îl poţi folosi şi în cazul pardoselilor încălzite, mai ales dacă administrezi un centru de înfrumuseţare, unde clientele au nevoie să întâlnească o atmosferă caldă şi sigură.

adeziv parchet 1

Cât de mult de ajută un adeziv parchet potrivit

Etapa în care foloseşti un adeziv parchet este înglobată în procesul de instalare şi îţi poate oferi soluţia potrivită camerei în care vrei să montezi pardoseala din lemn. Acest proces începe atunci când marchezi cu cretă mijlocul fiecărui perete al camerei. Apoi, măsoară distanţele până la perete şi calculează distanțele până la colţuri. Montajul parchetului poate fi facil dacă iei în calcul suprafeţele încadrate de mijlocul pereţilor şi, astfel, plasezi fiecare piesă în continuarea celeilalte.

Atunci când foloseşti adeziv parchet nu ai nevoie de alte accesorii, precum sunt cuiele. Dacă aplici adezivul pe podea în mod egal, vei avea un parchet lipit eficient şi rezistent. După ce plasezi piesele peste adeziv, trebuie doar să te asiguri că se îmbină cu celelalte piese de parchet şi să apeşi pe ele, ca să se poată lipi de adeziv.

adeziv parchet 3

Un adeziv parchet ales cu atenţie poate face ca pardoseala ta să reziste chiar şi peste un deceniu, fără să scârţâie sau să se umfle. Poţi să te bucuri de o bună izolare fonică sau de un adeziv care să ajute căldura din pardoseală să se emane în spaţiul de lucru. Iar dacă ţi-ai ales deja modelul de parchet, este momentul să iei o decizie bună atât în privinţa adezivului cât și a întregului sistem necesar pentru o instalare corespunzătoare și de durată a parchetului stratificat sau masiv (bariera de vapori – dupa caz, șapă autonivelantă, amorsă poliuretanică și adezivul).