Ce inseamna linoleum natural si cand am nevoie de el?

linoleum natural sala grupa Gradinita Tandarica Cluj Napoca

linoleum natural sala grupa Gradinita Tandarica Cluj Napoca

Ca să cunoşti produsele din linoleum natural, trebuie întâi să îţi pui la punct aşteptările de la pardoseală. După ce ţi-ai schiţat cerinţele, trebuie să uiţi tot ce ştiai despre „linoleul” învechit. Apoi, trebuie să elimini ideea că ai putea acoperi suprafaţa pe care montezi pardoseala. Acum, te invităm să descoperi factorii care diferenţiază un linoleum natural de orice alt produs şi când îl poţi monta.

Pardoseala din linoleum natural este nu doar rezistentă, ci şi confortabilă şi uşor de adaptat oricărui tip de spaţiu. Ingredientele unui astfel de produs sunt naturale, fără ca această caracteristică să afecteze durabilitatea pardoselii.

Caracteristicile unui linoleum natural

Linoleum natural este un produs creat acum mai bine de 150 de ani de compania Forbo și înseamnă 97% ingrediente ecologice, 72% materiale rapid regenerabile şi 40% conţinut reciclat. Cu alte cuvinte, este o pardoseală produsă de o companie care ia tot ce e mai bun din natură, fără să o afecteze în vreun fel. Ingredientele de bază ale acestei pardoseli sunt făina de lemn, uleiul de in, răşina de pin, piatra de calcar iar culorile sunt obținute din pigmenți naturali și iută utilizată pentru suport.

Pardoseala din linoleum natural este permanent antistatică, antibacteriană şi sănătoasă datorită compoziției sale naturale. Deşi este reciclabil, acest material îşi păstrează aspectul iniţial pentru mult timp şi poate fi curăţat cu uşurinţă. Stratul protector Topshield 2 protejează pardoseala de pete şi deteriorare. În plus, aceasta are o calificare superioară, în ceea ce priveşte rezistenţa la foc.

linoleum natural Studio TVR Cluj

linoleum natural Studio TVR Cluj

În timp, din ce în ce mai multe spitale, clinici, birouri, şcoli, grădiniţe, centre de îngrijire, spaţii comerciale, săli de aerobic şi chiar simpli cumpărători au achiziţionat linoleum. Această pardoseală mai este cunoscută şi sub numele de Marmoleum şi este disponibilă în peste 350 de design-uri şi structuri. Restul avantajelor le poţi descoperi atunci când eşti faţă în faţă cu pardoseala din linoleum natural.

linoleum natural - Clinica nutritie Synobis Cluj

linoleum natural – Clinica nutritie Synobis Cluj

Ce diferenţiază un linoleum natural de alte pardoseli

Un tip de pardoseală ce poate părea asemănătoare cu linoleumul este covorul de tip PVC (policlorură de vinil). Cele două materiale din care pot fi produse aceste pardoseli sunt vinilul sau plasticul, adică produse sintetice, contrar linoleumului care este alcătuit numai din produse naturale. Implicit, mirosul produselor finale va fi diferit.

Deoarece linoleumul are ingrediente naturale, culorile pardoselii vor fi mai intense, mai „prietenoase” și mai „naturale”.

Denumirea de linoleum sau Marmoleum poate fi înțeleasă și asociată uneori eronat cu termenul „linoleu”, fapt ce poate produce confuzie; denumirea improprie de  „linoleu” era pentru covoarele din PVC de tip casnic din vechile apartamente construite în trecut, însă acele vechi pardoseli nu sunt și nu pot fi comparate cu linoleumul (marmoleumul) sub niciun aspect: estetic, tehnic sau calitativ.

Transylvania College, Cluj - Gradinita Happy Kids - linoleum 100% natural Forbo

Transylvania College, Cluj – Gradinita Happy Kids – linoleum 100% natural Forbo

Linoleum-ul natural produs de Forbo (numit și Marmoleum) este disponibil într-o gamă foarte largă de colecții  ce prezintă o gamă diversă de culori, de la cele radiante până la cele naturale, estompate sau uni,  cu aspect de la marmorat la cel liniar, embosate sau „punctate”, având un design de ultimă generaţie.

Pardoseala din linoleum natural se întreține și se curăță foarte ușor folosind produse cu ph neutru.