Ce este underlay și cum se folosește?

underlay pentru mocheta

underlay pentru mochetă

Underlay oferă un plus de confort oricărui spațiu, deoarece prezintă absorbanță fonică ridicată. Cei ce doresc să amenajeze un spațiu liniștit, plăcut din punct de vedere estetic dar totodată rezistent și durabil, pot apela cu încredere la underlay.

Preferat mai ales de hotelierii de 4 și 5 stele, underlay-ul folosit sub mocheta de tip Axminster conferă un rezultat final cu puternic impact vizual, fiind o pardoseală spectaculoasă cu un grad de confort ridicat.

Ce este underlay?

O definiție simplă a acestui termen este următoarea: Underlay-ul profesional este un material din poliuretan, cauciuc, plută, etc., care se montează sub mochetă pentru a oferi un grad sporit de confort oricărui spațiu, ajutând la izolarea termică și fonică. Underlay-ul poate fi montat cu succes și sub alte tipuri de pardoseli elastice. ( linoleum, pvc sau mochetă tufted)

Este ușor de montat, trebuie să fie rezistent la foc și are conductivitate termică ridicată. Materialul rezilient și proprietățile sale elastice cresc semnificativ confortul pardoselii.

Ce trebuie să știi despre underlay?

 • O densitatea mai mare a acestuia înseamnă o performanță mai ridicată
 • Grosimea sa determină gradul de confort
 • Reduce denivelările stratului suport
 • Rezistă la trafic intens ( cu condiția să fie dens)
 • Este reciclabil și ecologic
 • Înlocuirea pardoselii se va face foarte usor

Cum se folosește underlay?

Underlay-ul poate fi montat în 2 moduri:

 1. Prin lipire dublă
 2. Cu grippere (flotantă) și bandă de sudură termică
mocheta cu underlay

mochetă Axminster cu underlay

Underlay-ul se utilizează mai ales în combinație cu mocheta țesută de tip Axminster, o mochetă premium, folosită mai ales în hoteluri de 4 sau 5 stele sau casino-uri. Fiind o mochetă moale, plăcută la atingere dar și durabilă, mocheta țesută ce are la bază lână este alegerea perfectă pentru un spațiu care necesită un aspect vizual impresionant și un confort pe măsura precum recepții ale hotelurilor, săli de conferințe, săli de evenimente, restaurante de lux, camere de  hotel, apartamente de lux, birouri directoriale, etc.

Mocheta Axminster are câteva atribute care o fac o alegere ideală pentru hoteluri:

 • Este plăcută la atingere
 • Este naturală
 • Nu poluează în procesul de producție
 • Reglează umiditatea
 • Izolează fonic
 • Se întreține ușor
 • Este ignifugată natural- nu propagă focul
 • Mocheta Axminster personalizată este ideală pentru spațiile în care mocheta trebuie să fie în armonie cu designul
<img class="wp-image-216 size-full" src="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge.jpg" alt="mocheta cu underlay" width="640" height="478" srcset="http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge.jpg 640w, http://blog .dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge-300×224.jpg 300w, http://blog.dacca.ro/wp-content/uploads/2015/02/Mocheta-Axmister-lounge-240×179.jpg 240w” sizes=”(max-width: 640px) 100vw, 640px” />

mochetă Axminster cu underlay

Pentru un spațiu care impresionează prin design și atenție la detalii, folosirea underlay-ului, mai ales în combinație cu mocheta țesută de tip Axminster, reprezintă o alegere ideală.

Fiind și un bun izolator fonic, underlay-ul reduce drastic zgomotul cauzat de traficul intens precum și al obiectelor ce cad și pot perturba liniștea.

Mai mult decât atât, underlay-ul crește simțitor confortul oricărui spațiu, lăsând impresia unei pardoseli premium, plăcută la atingere și cu aspect impresionant, care are impact asupra celor ce vizitează spațiul.