Ce este Flotex?

Flotex birouri Sigma Business Centre Cluj

Flotex birouri Sigma Business Centre Cluj

Te-ai gândit vreodată ce s-ar întâmpla dacă ai amesteca rezistenţa PVC-ului şi confortul mochetei? Ai căutat, la un moment dat, o pardoseală unică, potrivită unei săli de evenimente, care să impresioneze indiferent de domeniul în care activează cei care vor să-ţi închirieze spaţiul de lucru?

Atunci este posibil să fi auzit de pardoseala bionică din Flotex, o „invenţie” revoluţionară care are grijă inclusiv de sănătatea ta.

Pardoseala din Flotex nu poate fi încadrată în categoria materialelor elastice sau textile ci, mai degrabă, o putem numi ultrarezistentă. Dacă, de-a lungul timpului, au existat evoluţii şi produse noi în orice domeniu, cel al pardoselilor nu putea fi pus în umbră. Nici cumpărătorii acestui produs nu puteau rămâne la nivelul aceluiaşi timp petrecut cu întreţinerea produselor lor.

Caracteristicile pardoselii din Flotex

Flotex este o pardoseală suprastratificată, dezvoltată de Forbo, compusă dintr-un suport capitonat, întărit cu fibre de sticlă, peste care a fost turnat un strat textil dens. Fiecare metru pătrat de suprafaţă are până la 80 de milioane de fibre de nailon, injectate într-un adeziv lipit de porţiunea de bază.

Rezistenţa unei astfel de pardoseli este posibilă mulţumită fibrelor din nailon de 6.6, prinse de stratul de bază. Cele din urmă sunt responsabile atât pentru rezistenţa pardoselii, cât şi pentru confortul „împrumutat” de la materialele textile. Pardoseala se poate adapta la spaţii curbate sau în rampă şi poate face faţă zonelor cu trafic intens, fără ca durabilitatea de 30 de ani să îi fie afectată.

Flotex dale sala evenimente Hunguest Hotel Fenyo Hotel Miercurea Ciuc

Flotex dale sala evenimente Hunguest Hotel Fenyo Hotel Miercurea Ciuc

În plus, Flotex-ul este stabil dimensional, ceea ce înseamnă că beneficiezi de căldura şi confortul mochetelor textile. Acest tip de pardoseală este antiderapantă şi oferă o bună izolaţie fonică, ce constă în reducerea sunetelor cu până la 20dB.

Efectele unei pardoseli din Flotex

În primul rând, timpul de curăţare se micşorează, comparativ cu alte pardoseli, iar procesul în sine este simplificat, deoarece acest tip de pardoseală poate fi spălat şi igienizat doar cu apă şi un aspirator. Întreţinerea Flotex-ului este uşoară, iar aspectul acesteia se reînnoieşte cu fiecare curăţare. Petele pot fi eliminate cu uşurinţă, prin metodele clasice. Până la curăţare, pardoseala este rezistentă, chiar dacă este uscată sau udă.

Mulţumită tratamentului antibacterian Sanitized®, Flotex-ul apără împotriva mirosurilor, bacteriilor şi mucegaiului. Flotex-ul atrage şi păstrează alergenii şi praful în interior, până la curăţare (aspirare). De aceea, pardoseala este recomandată şi celor care suferă de alergii.

Însă, nu putem să vorbim despre componentele şi efectele unei astfel de pardoseli, fără să venim cu dovezi vizuale. De aceea, îţi recomandăm să te bucuri de acest film promoţional pentru ca, apoi, să te convingi de ce se spune că fibrele de nailon au puterea unui bambus, iar rezistenţa materialului poate fi comparată cu cea a unei şopârle gecko.

Atunci când ai de ales între colecțiile de pardoseli din Flotex (Colour, Liniar si Vision), trebuie să iei în calcul atât spaţiul destinat, cât şi stilul vizual al clădirii.

Un Flotex Colour Calgary aduce aspectul impresionant al mochetelor groase în clădirea ta de birouri sau în grădiniţă, iar cele 31 de culori în care este disponibil îl fac adaptabil oricărui stil cromatic al camerelor. Pentru o sală de evenimente sau o pensiune, designul SottSass Wool, disponibil în 12 nuanţe, poate fi o soluţie profitabilă. Acesta reproduce căldura texturii covoarelor din lână, cu ajutorul componentelor de o structură liniară. Mai mult, acest model influenţează şi percepţia asupra dimensiunilor spaţiului în care este amplasat.

Flotex office Sykes Cluj

Flotex office Sykes Cluj

Pardoseala din Flotex poate fi instalată în orice spaţiu, comercial sau domestic si poate fi in role sau in dale. Pentru un impact vizual mărit, îţi recomandăm să o combini cu alte materiale, precum linoleumul natural (marmoleum), pvc in dale sau LVT (ex. Allura), parchetul din lemn stratificat ori covorul. Instalarea Flotex-ului necesită un suport uscat şi rigid, de preferat șapă autonivelantă, adeziv și plintele.

Dacă până acum nu ai aflat despre această pardoseală specială numită Flotex, îţi recomandăm să o încerci, chiar dacă locul pe care vrei să îl amenajezi este o grădiniță, spații de birouri, săli de evenimente sau de conferință, un centru de îngrijire vârstnici sau un loc de joacă pentru copii și necesită îngrijiri speciale sau implică murdăriri dense.