Ce amenajari folosim in saloane de infrumusetare?

amenajari saloane

Doamnele și domnișoarele care au o viață agitată vor găsi în saloanele de înfrumusețare adevărate oaze de relaxare și surse de energie pentru viața lor de zi cu zi. De aceea, modul în care se realizează lucrările de amenajari saloane de înfrumusețare din punct de vedere estetic și funcțional este foarte important.

Pardoselile folosite trebuie să fie versatile, estetice, antibacteriene, ușor de curățat dar și rezistente la trafic intens, în timp ce pereții trebuie să fie izolați termic și fonic, antibacterieni, antifungici, personalizați și să ofere confort sporit fiecărei priviri.

Într-un centru de înfrumusețare, pardoseala este supusă diferitelor riscuri precum contact cu lichidul și diferiți agenți chimici, iar decorul trebuie să fie relaxant, simplu de privit și fără elemente care atrag atenția într-un mod ineficient.

Lucrările de amenajari saloane de înfrumusețare sunt întotdeauna complexe deoarece, cu cât centrul respectiv are mai multe încăperi cu funcționalități diferite, cu atât mai multe cerințe diferite vor fi și mai multe tipuri de produse vor fi necesare. 

De aceea, din punct de vedere al pardoselilor, iată ce recomandăm:

Pardoseli pentru amenajari saloane

#1 Linoleum

Materialele folosite de Forbo pentru producerea de linoleum sunt 100% naturale, iar procesul inovativ de creație are ca rezultat un linoluem antibacterian, antifungic, rezistent la trafic intens și abraziune, foarte ușor de curățat și întreținut care este un bun izolator termic și fonic.

Având toate aceste proprietăți, putem spune că linoleumul de la Forbo e o pardoseală excelentă pentru majoritatea încăperilor unui salon de înfrumusețare.

#2 Flotex

flotex birouri

Această pardoseală bionică de la Forbo combinația perfectă a covorului PVC rezistent la trafic intens și a mochetei confortabile și antibacteriene. 

Rezultatul este un material excelent estetic și funcțional, ultrarezistent, sofisticat cu toate proprietățile covoarelor PVC și ale mochetei. Are absorbanță fonică ridicată, este antibacterian, ușor de curățat și rezistent la trafic intens.

De aceea, este recomandat să fie plasat în zonele de recepție ale salonului, birouri administrative și în unele săli de tratament.

#3 PVC

PVC-ul, datorită proprietăților sale diverse, este recomandat în sălile cu cerințe specifice. Spre exemplu, în băi și la dușuri, pentru a se menține o senzație plăcută la fiecare pas și a păstra o temperatură optimă a podelei, se recomandă covoarele din PVC antiderapant, concepute pentru grupurile sanitare și spațiile umede.

pvc antiderapant

pvc antiderapant

De asemenea, în încăperile tehnice unde se află aparatura, este recomandat PVC conductiv pentru a prelua descărcările electrostatice și a elimina riscul accidentelor prin electrocutare. În spațiile de depozitare recomandăm PVC-ul de trafic intens.

Placari pereti pentru amenajari saloane

#1 Tapet personalizat

tapet

tapet personalizat Centrul Amethyst Cluj

Acest tip de tapet poate fi personalizat în funcție de cerințe și reprezintă, de cele mai multe ori, o alegere versatilă pentru pereți. Este o soluție care completează ambientul și, deseori, îl poate crea, pereții fiind unul din primele elemente de decor care ies în evidență la primul contact vizual cu spațiul.

Tapetul oferă personalizate salonului, de aceea recomandăm să nu folosești imagini banale ci design-uri unice, adecvate brand-ului salonului respectiv.

#2 Bioclad

placari pentru pereti bioclad

amenajari saloane

Această placare este potrivită în spațiile unde igiena este prioritară, datorită proprietății sale antibacteriene și igienice. Se curăță ușor și oferă mereu un aspect curat încăperii unde este plasat.

Deși deseori această placare este folosită în spitale și clinici medicale, este recomandată și în amenajari saloane datorită reducerii numărului de bacterii și aspectului său mereu curat.

#3 Plută sau plută 3D

placari pentru pereti pluta 3d muratto

Pluta 3D Muratto

Placările cu plută pot fi plasate în anumite locuri pe pereți, pentru a crea un ambient modern și îndrăzneț. Ele sunt recomandate în amenajari saloane datorită rezistenței la umiditate, ușurinței de a fi curățate, posibilității largi de personalizare prin vopsire și tăiere dar și ușurinței de instalare, astfel pentru a proteja peretele. 

Pluta 3D poate fi o alegere spontană și îndrăzneață, pentru saloanele moderne, chic și chiar premium.

Având toate aceste idei despre amenajari saloane în minte, tu ce ai alege? Dacă dorești îndrumare în amenajarea salonului tău, contactează echipa Dacca!