Povestea unei amenajari: restaurant Gandhi din Cluj-Napoca

restaurant gandhi cluj-napoca

Foto: Dacian Groza

Orice restaurant trebuie să găzduiască o poveste. Aceasta trebuie să se reflecte în pereții săi, în pardoseala folosită, în obiectele de decor, în aspectul și comportamentul ospătarilor și chiar și în modul de aranjare a meselor.

Pornind chiar de la numele său, renumitul restaurant Gandhi din Cluj-Napoca începe să își spună povestea. Odată ce ai ajuns aici, te simți cuprins de un farmec aparte, transportat pe meleagurile exotice ale Indiei.

Deschis de la începutul anului 2016, restaurantul Gandhi a început deja să cucerească inimile celor care îi trec pragul, datorită elementelor din cultura și arhitectura indiană care sunt folosite.

Împreună cu designer-ul Cosmin Todor, ne-am ocupat de amenajarea restaurantului. Proiectul a durat 4 zile. În prima zi am turnat șapa autonivelantă, iar în următoarele 3 zile ne-am ocupat de montajul de Flotex și dale din PVC Allura, produse de Forbo.

Ce provocări am întâmpinat

Datorită faptului că restaurantul se află într-o clădire foarte veche situată în centrul orașului Cluj-Napoca, am avut dificultăți la stratul suport, precum diferențe de planeitate, fisuri sau crăpături care au fost necesare să fie reparate înainte de turnarea șapei autonivelante.

De asemenea, șanțul de instalații din pardoseală nu s-a putut finisa înainte de turnarea șapei ci după. Din acest motiv, a apărut o diferență de nivel semnificativă între șapa turnată de noi și reparația efectuată de constructor .

Pentru a respecta designul oferit de Dl. Cosmin Todor, montajul trebuia realizat pe modelul „fishbone”. Acest lucru a presupus tăierea tuturor dalelor manual cu o ghilotină specială. Datorită diferenței de planeitate a spațiului, montajul dalelor a fost complicat pentru a respecta design-ul dorit.

Însă, rezultatul final a ieșit foarte bine. Întreaga echipă s-a descurcat bine având în vedere condițiile frontului de lucru și am reușit să trecem peste aceste provocări.

Cu fiecare proiect, învățăm să le depășim și să ne adaptăm în orice condiții de lucru, astfel încât clientul să fie mulțumit de rezultatul final.

Alegerea pardoselii

Designer-ul Cosmin Todor a contribuit semnificativ la alegerea pardoselii, în funcție de design, culoare și rezistența ridicată a produsului. Astfel, a ales să montăm Flotex și dale din PVC Allura, marca Forbo, care să asemene cu lemnul și să fie montate într-un mod similar.

Alegerea a fost foarte inspirată, aceste materiale fiind potrivite pentru spațiul unui restaurant atât pentru că rezistă la trafic intens, cât și pentru că sunt ușor de curățat și sunt materiale igienice.

Cosmin a ales culorile, iar soluțiile tehnice le-am oferit noi. Am ținut cont de funcțiunea spațiului și de modalitățile de montaj, astfel încât rezultatul final să fie ergonomic și să corespundă cerințelor pe care le va avea de îndeplinit spațiul în momentul folosirii.

Foto: Dacian Groza

Foto: Dacian Groza

Acum, chiar și după ce restaurantul este folosit de peste două luni, acesta oferă fiecărui vizitator senzația că se află cu adevărat în India. Unul din elementele care creează această senzație este chiar arcul de boltă, inspirat din arhitectura Taj Mahal-ului.

Foto: Dacian Groza

Foto: Dacian Groza

Chiar și reporterii de la PRO TV au fost impresionați de decorul și ambianța din restaurantul Gandhi și au realizat un reportaj pe care îl poți urmări aici (sau pe site-ul lor):

Te invităm și pe tine să faci o vizită la restaurant Gandhi și să te lași învăluit de atmosfera exotică de pe meleagurile indiene!

dale pvc restaurant gandhi

Foto: Dacian Groza